reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

reklama
Emma texz uwielboa śpiewać :-) najbnardziej " mucha mucha w mucholocie" "sto lat- po pl i nagielsku :D
"veo veo" , "kaczuszki" a z ang to lubi "twinkle twinkle" i |"baa baa black sheep" "alphabet song"
jeszcze uwilebia "stary farmer farmę miał" po pl i ang oczywiście

Witam wszystkie mamy. Też jestem mamą dwuletniego urwiska;-). Fajnie jest co dzień widzieć jak rozwijają się nasze pociechy, a szczególnie gdy zadziwiają nas czymś nowym. Nasz Wituś od dłuższego czasu mówi już pełnymi zdaniami, raz nawet udało mi się naliczyć 16 wyrazów w jednym zdaniu i co najfajniejsze:-) wszystko do siebie pasowało. Tydzień po drugich urodzinach przeczytał swój pierwszy wyraz. Co do ulubionych piosenek to do niedawna była "twinkle twinkle star", a teraz to tylko chodzi i śpiewa "Bałkanice".Obecnie jesteśmy na etapie odstawiania smoka ale na razie jesteśmy w lesie. Jest nam potrzebny tylko do spania. Ostatniej nocy moje dziecko mi oznajmiło że jest jeszcze za mały i nie da sobie rady bez "monia". No i na razie odpuściłam.

A jeśli chodzi o siusianie to Witek chodzi już od 5 miesięcy bez pieluchy ale na noc zakładam mu do tej pory. Na nocniczek w ciągu dnia siada sam. Gdy poczuje że chce siusiu krzyczy kupa i drepcze do łazienki. Ostatnio nawet siusiał na stojąco do nocniczka i bardzo mu się to podobało, hehe.

Do góry