reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

reklama
Kamcia jesteśmy pod wielkim wrażeniem:)

Muszę Wam powiedzieć że u mnie Igor podnosi się do wstawania a nie raczkowania.

Tak sobie dziś pomyślałam że dooopa ze mnie a nie matka!! Igor ściąga sobie pielute z głowy, przekłada zabawki z rączki do rączki ale nie pamiętam nawet od kiedy to robi. Dla mnie to było takie naturalne i nie uznałam tego za jakieś super wyczyny :(

Jolek - nie smutaj ! :* a wiesz ile ja rzeczy już zapomniałam jeśli chodzi o Szymcia ... :-( te główne ważniejsze mam zapisane ale dużo rzeczy po prostu ulatuje z głowy na rzecz następnych więc nie przejmuj się ... delektuj się tym co masz i staraj się zapamiętać jak najwięcej ale nie obwiniaj się że jesteś złą mamą bo tak nie jest!

Emma szacun!

Mati się wreszcie obraca! Z pleców na brzuch. Odwrotnie nie chce jeszcze i syrenę włącza jak już ma dość. Wczoraj jeszcze nie umiał ręki spod siebie wyjąć ale dzisiaj już umiał.

A zabawki z ręki do ręki dawno umie przekładać ale teoretycznie powinien wypuszczać zabawkę kiedy daje mu się nową a on potrafi trzymać obie i walić nimi o siebie albo o coś.

I małpiszon próbuje na łokciach się podnosić z pleców. Już nie tylko głowę podnosi ale i łokciami się podpiera.

Nasz Oli tez już od dawna przekłada zabaweczki z rączki do rączki, ostatnio zaczął rzucać wszystkie zabawki na ziemie i się na nie patrzeć. Przewracać się przewraca z plecków na brzuszek i czasami odwrotnie ale bardzo rzadko mu się udaje. Podciąga się ładnie jak się go złapie za łapki. samemu jeszcze nie siedzi ale ogólnie uwielbia siedzieć.
A i ciekawostka boi sie prawie każdej maskotki oprócz dwóch misiów, które ma caly czas w łóżeczku. Nie wiem dlaczego ale na ich widok zaczyna sie odpychac i krzywić.

Alex bo on mądry jest! Maskotki to głównie siedlisko kurzu :-D Woli widocznie bardziej inspirujące zabawki :-)

Mati jak dotąd ma szmergla na punkcie zabawek. Jak tylko mu potrząsnąć jakąś to jak ją zobaczy to normalnie spazmów dostaje tak chce ją w łapki. A potem minuty macania, obracania, potrząsania, sprawdzania a na koniec... smakowania. Ta fascynacja na buzi malucha jak ogląda zwykłą metkę w maskotce jest rozkoszna.

marzena to gratuluję :-)
jolek nie przejmuj się tez tak mam że nieraz jak czytam o czym piszecie to sobie myslę.. a Emka to już robi nie wiedziałam ze o tym też wypadałoby zakomunikować :-) ;-) także nie masz sie czym przejmować :tak: fajnie
ze Igi zaczyna wstawać .., goni Emkę moją :-)

aha a ja powiedziałam ze Emma nie mowi mama .. a dzisiaj jak tylko ją zostawiłam na chwilę w pokoju bo poszłam napuścić im wodę do wanny to się rozryczała i woła.. mmmmm mamaaaa mmmmmm mamaaaa :-D heheh i musiałam biedz po mnia spowriotem :-p

reklama
Do góry