reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

reklama
Kamcia jesteśmy pod wielkim wrażeniem:)

Muszę Wam powiedzieć że u mnie Igor podnosi się do wstawania a nie raczkowania.

Tak sobie dziś pomyślałam że dooopa ze mnie a nie matka!! Igor ściąga sobie pielute z głowy, przekłada zabawki z rączki do rączki ale nie pamiętam nawet od kiedy to robi. Dla mnie to było takie naturalne i nie uznałam tego za jakieś super wyczyny :(

Jolek - nie smutaj ! :* a wiesz ile ja rzeczy już zapomniałam jeśli chodzi o Szymcia ... :-( te główne ważniejsze mam zapisane ale dużo rzeczy po prostu ulatuje z głowy na rzecz następnych więc nie przejmuj się ... delektuj się tym co masz i staraj się zapamiętać jak najwięcej ale nie obwiniaj się że jesteś złą mamą bo tak nie jest!

Emma szacun!

Mati się wreszcie obraca! Z pleców na brzuch. Odwrotnie nie chce jeszcze i syrenę włącza jak już ma dość. Wczoraj jeszcze nie umiał ręki spod siebie wyjąć ale dzisiaj już umiał.

A zabawki z ręki do ręki dawno umie przekładać ale teoretycznie powinien wypuszczać zabawkę kiedy daje mu się nową a on potrafi trzymać obie i walić nimi o siebie albo o coś.

I małpiszon próbuje na łokciach się podnosić z pleców. Już nie tylko głowę podnosi ale i łokciami się podpiera.

Nasz Oli tez już od dawna przekłada zabaweczki z rączki do rączki, ostatnio zaczął rzucać wszystkie zabawki na ziemie i się na nie patrzeć. Przewracać się przewraca z plecków na brzuszek i czasami odwrotnie ale bardzo rzadko mu się udaje. Podciąga się ładnie jak się go złapie za łapki. samemu jeszcze nie siedzi ale ogólnie uwielbia siedzieć.
A i ciekawostka boi sie prawie każdej maskotki oprócz dwóch misiów, które ma caly czas w łóżeczku. Nie wiem dlaczego ale na ich widok zaczyna sie odpychac i krzywić.

Alex bo on mądry jest! Maskotki to głównie siedlisko kurzu :-D Woli widocznie bardziej inspirujące zabawki :-)

Mati jak dotąd ma szmergla na punkcie zabawek. Jak tylko mu potrząsnąć jakąś to jak ją zobaczy to normalnie spazmów dostaje tak chce ją w łapki. A potem minuty macania, obracania, potrząsania, sprawdzania a na koniec... smakowania. Ta fascynacja na buzi malucha jak ogląda zwykłą metkę w maskotce jest rozkoszna.

marzena to gratuluję :-)
jolek nie przejmuj się tez tak mam że nieraz jak czytam o czym piszecie to sobie myslę.. a Emka to już robi nie wiedziałam ze o tym też wypadałoby zakomunikować :-) ;-) także nie masz sie czym przejmować :tak: fajnie
ze Igi zaczyna wstawać .., goni Emkę moją :-)

aha a ja powiedziałam ze Emma nie mowi mama .. a dzisiaj jak tylko ją zostawiłam na chwilę w pokoju bo poszłam napuścić im wodę do wanny to się rozryczała i woła.. mmmmm mamaaaa mmmmmm mamaaaa :-D heheh i musiałam biedz po mnia spowriotem :-p

reklama
Do góry