reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

reklama
Gratulacje za wszystkie postępy! :-):-)

a My tak :
-zabawki przekładamy z rączki do rączki , bawimy się a raczej walimy dwoma na raz :-D;-)
- jak się go złapie za rączki to sam główkę ciągnie do góry i siada ale ogólnie sami jeszcze nie siedzimy
- dwa razy udało Nam się kulnąć z plecków na brzuszek , zawsze kładę mu jakieś ciekawe zabawki i to go motywuje ale ogólnie w tym temacie jest powściągliwy i tylko wędruje po pokoju :szok:
- sam buja się na bujaczku :-D i w foteliku

ale za to nadal nie potrafimy śmiać się w głos :-( nie wiem kurcze mordka mu się śmieje cały czas - buźka od ucha do ucha ale na głos nie potrafi :-( zdarzyło mu się parę razy jak Szymek wariował zacząć zacząć i buu skończyło się na rogalu na maxa tylko i takim pomrukiwaniu śmiesznym ....

Naszą musi coś bardzo rozśmieszyć, żeby głośno chichrała. I szybko się jej to nudzi, za chwilę powaga.
Ostatnio w kąpieli bawi ją gumowa kaczka, z której psikamy wodą. Przy nie się śmieje cały czas :-).

Nasz maluch nauczył się odpowiadać smiechem na smiech, wczesniej sie smiał ale wtedy jak się go połaskotało albo tak bez powodu sie śmial, za to teraz jak tylko ktos z dorosłych zacznie to on tez :-)

Maja nauczyła się wyraźnie chwytać, chodzi mi o to że znajdzie cel i precyzyjnie go złapie. Takim celem stała się kitka naszego psa, stąd wczoraj musiała się jej pozbyć. Majka chwytała ją i mocno ciągła, aż bałam się, że pies w odwecie coś Jej zrobi za to.
Teraz ma ładną grzywkę (trochę śmiesznie wygląda), a najważniejszę, żeby się przyjaźniły ;) P1070268.jpg

Nasz młodzieniec już dawno przekłada zabawki z rączki do rączki komentujący przy tym co robi po swoijemu:-D
Kładę go na podłodze na kocu bo co chwila jest na brzuchu i uwielbia tak leżyć póki się nie zmęczy. Ostatnio poczuł siłę w rączkach i przestawia je na boczki w ten sposób,że reszta ciała za nim wędruje i tak w ciągu 5 minut potrafi obrócić się w przeciwnym kierunku.
Kąpiel tez uwielbia na brzuchu. Włożę go tylko do wanny,a on myk i już na brzuchu jest:szok:
A ubiernaie i przewijanie,to normalnie sport wyczynowy. ZAZWYCZAJ wołam Gabi,żeby go czymś zajęła,to wtedy udaje mi się szybko przewinąc.

Rechot jest na różne miny,na łaskotki pod szyją i na brzuszku i na...Gabi-ta tylko się do niego odezwie,a on już rechocze na jej widok:-D
Aha i ostatnio idzie ostre plucie w ruch...:sorry2:

hope gratuluję ściągania pieluszki.. co do wydłubywaniaoczy i ciągania za nosy u nas to samo :-D
ania86 prosze bardzo Daruś siada,... super!!!
czarna gratuluję ząbka :-)
jaipur gratuluję początków raczkowania :-)
u nas tak samo właśńie było wtedy co zdjęcia wstawiałam...:-)
persefona gratuluję przekładania zabawki z rączki do rączki

u nas rechot żawsze przeważnie gdy Viki do niej mówi cokolwiek :-)
przekłądanie z rączki do rączki też albo wogóle wyciaganie z pudełekj zabawek i rzucanie sobie w dal :-p
ząbeki idzie ale nie dolny a górny ...
bardzo długo utrzymuje się w pozycji do raczkowania ale jeszcze nie idzie do przodu :-p
a co lepsze podnosi jeszcze kolanka do góry że czasem podtrzymuje się zaledwie stópkami i rączkami :szok:
cały czas jest podnoszenie się do stania na kochanym "rowerku"
żadne nowe słówko nie doszło poza tata ..
a filmik.. zapomniałam.. tego co zrobiłam na golasa nie chciałam wrzucać , wiec kilka dni później zrobiłam nowy ale nie miałąm czasu wrzucić...
jest krótki i słychać tata , choć mała wtraźnie zainteresowana czymś innym była i nie chciała współpracować :-p
aha i mała zaczęła szeptać :-)
sorki ale filmik się długo wgrywa :/ i czekam cały czas(wgrywał się ponad 2 h już czuję co by było z tamtym jak tamten trwa ok 5 min :-p
mówimy tata :) - YouTube

reklama
Do góry