reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

u mnie maly przewraca sie jak go najdzie ochota...czyli tak ze 2 razy na tydzien :-D z zabawkami tak jak Ciebie marzenko zeby tylko jak najwiecej halasu narobic i jest super :-D

reklama
Teraz różnice indywidualne między dziećmi nieco się pogłębią aż koło 2 lat wszystkie będą na tym samym poziomie.

Dziś Purchawa pierwszy raz zrobiła pełny turl, z brzucha na plecy (to jej zajmuje sekundę) i z pleców na brzuch.

Ale to mnie tak nie cieszy jak fakt, że od tygodnia ściąga sobie sama z głowy pokrywkę:-D Znaczy, przykryta pieluszką sięga rączką i ściąga ją z głowy, zamiast bezradnie stękać jakby jej powietrza brakło :-) Umie też rozpinać mój stanik :angry: i bluzkę na zamek :-)

Poza tym jest małym troglodytą, urywa ludziom nosy, wyrywa włosy i wyłupia oczy z dzikiem wrzaskiem triumfu :szok:

gartki dla wszytskich majówczątek z okazji nabycia nowych umiejętności:-)

marzena u nas też młody się nie obraca, bo jakos na na lezenie na brzuchu ma alergię, wytrzymuje tak max. 5 min i zaraz jęczy:-D

Moja Zocha też się podciąga do siadania na maxa a jak pisałam wcześniej nie obraca się z plecków na brzuch i odwrotnie leży jak kłoda hehe ale może zacznie wcześniej siadać niż się obracać...
No z tym macierzyńskim masakra mi też się skończył na wypoczynkowym urlopie już jestem

Wow gratuluję osiągnięć, ile maluszki już potrafią :szok:
U nas dalej Krzyś namiętnie przewraca się z brzuszka na plecy, a nad powrotem pracuje. Dziś prawie mu wyszło - z pleców przewrócił się na boczek i jak niewiele już brakowało by wylądował na brzuszku cofnął się na plecki :-D
Sam jeszcze nie siedzi, ale bardzo lubi się podciągnąć i posiedzieć. Oznak do mówienia mama lub tata brak, póki co chce być jedynakiem ;-)

wyczytałam w poradniku "młodej mamy" :-D,że półroczniaki potrafią przerzucać zabawki z rączki do rączki.O i junior tak robi, a ślepa matka nie zauważyła:-D ponoć to ważna umiejętność
z pieluchą manewry to uskutecznia jakiś już czas,
ostatnio(tydzień)wypina dupala , staje na łapkach i podnosi brzuszek.a potem opada, i zasuwa do tyłu(na szczęście w miarę wolno) odpychając się łapkami.
Wczoraj siedzieliśmy i oglądaliśmy film na dvd, junior na kocu przed nami, w pewnym momencie myk- 3 przewroty i dopadł do sprzętu , złapał za gałkę i było po filmie:-D a potem pociągnął za kabelek obok i zrzucił tatusiowy IPod:rofl2: oj będzie się działo..
poza tym 2 zębol ..i na gorze coś widać

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry