reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Cześć dziewczyny jestem nowa tu na Waszym majowym forum :) mam pytanko w tytule chwalicie się co pociechy potrafią a ja mam pytanko moja mała ma ponad 5 miesięcy i....nie chce przewracać się z brzucha na plecy i odwrotnie leży jak kłoda przewróci się na bok jak chce jakąś zabawkę i tyle, dodam że rozwija się prawidłowo rwie się do siadania jak tylko coś uda jej się chwycić a obrotów brak trochę się tym niepokoje jakie są Wasze opinie na ten temat???
Dzięki :))

reklama
jak już przewraca się na boczki to myślę że to kwestia kilku dni,tygodnia, a już na pewno najbliższego miesiąca, u mnie nawet w książecze zdrowia jest info ,że obroty w 6 miesiącu więc spokojnie, rehabilitantka powiedziała,że z brzucha na plecy to średnio 7 miesiąc...

bombelq moja przewraca się z brzuszka na plecki, a z plecków na brzuszek to jak ma ochotę :) nie masz sie czym przejmowć, każde dziecko ma swój rytm i w swoim czasie zacznie wykonywac coraz to nowe wygibańce.
Lenka np nie wkłada sobie jeszcze stópek do buzi, a z tego co widzę, to wiele dzieci juz to potrafi. ona jakos nie przejawia zainteresowania... :sorry2:

Ostatnia edycja:
A moja Niki juz dzwiga sie na raczkach i tak smieszne pupe podnosi do gory,jakby raczkowac sie uczyla:)
Pozatym,mamy od wczoraj pierwszego zeba;)

Mati też się nie obraca. I to wcale. Jak leży na brzuszku to nie opiera się też na dłoniach. Trudno, nauczy się później. Wszystko przez to że nie lubi brzuszka. Jak już znudzi mu się leżenie na brzuchu (czyli po kilku minutach) to nie kombinuje, żeby się obrócić tylko podnosi pupę i podciąga nóżki pod siebie jak do raczkowania.

Nauczył się wsadzać obie stópki do buzi, jakoś ze dwa dni temu.

I potrafi trzymać dwie grzechotki na raz i wali nimi o siebie z zapamiętaniem. Oczy mruży od hałasu ale wali tymi grzechotkami jak szalony. A to niby umiejętność siedmiomiesięcznych dzieci. Będzie manualny po mamie :D

reklama
Dzięki dziewczyny trochę się dowiedziałam i odstresowałam,wiem że każde dziecko rozwija się indywidualnie ale wiem jak u Was przynajmniej to wygląda więc czekamy.... :)

Do góry