reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Jaipur wspaniale :-) U nas takiej akcji nie było, ostatnio to jest tak samo jak i u Igorka. Niechce siadać, nocnik odnosi, więc zrobiliśmy chwilowa przerwę.

reklama
Rano ładna akcja 2 w 1.
A potem mnie oszukał:-D Najpierw mówi "sisi", to mówię- "idziemy na nocnik"-odp "sisi nie".Więc nie poszliśmy, nalał w spodnie:-D
Po obiadku ładnie zakomunikował sisi i nie protestował.

No a na spanie zrobił nie wiem kiedy mini- kupsztina:eek: dobrze, że miał pieluchę, bo myślalam ,że już pójdzie spać.I takie to nocnikowanie.

gratulacje dla zdolnych majówczątek!
i życze prz okazji powodzenia w nocnikowaniach i innych nowościach, pewnie sie przyda ;)
my z lenoną za nocnikowanie bieżemy sie bardzo powolutku, czekamy na odpowiedni moment, a raczej gotowośc mamusi ;) raz próbowałyśmy, ale miałam wrażenie , że nie zrozumiała za co te brawa i melodyjka :)

mało co tu zaglądam, az mi gooopio , że nie chwale sie nowinkami Lenusi, a przecież pojawiają sie co chwilę :)
po tym jak nauczyła sie chodzić, zaczyna biegać i od niedawna wchodzic po schodach ;) robi to super zgrabnie i ostrożnie, chwyta sie barierek i tak słodko podnosi niemal wyprostowane nóżki :D
plac zabaw uwielbia, kieruje sie tam od razu po wyjściu z klatki :)
je widelcem, przejawia przy tym sporo cierpliwości, nie spocznie póki nie nadzieje kęsa, do buźki trafia wzorowo.
jeśli chodzi o mówienie to oprócz mama, baba, dada i tym podobnym, mówi przede wszystkim po swojemu, ale kiedy chce np aby włączyc jej bajkę, pokazuje na tv i mówi "ba" :) kiedy chce by włączyc wiatraczek , pokazuje na niego i dmucha ustkami :) słodkie to i rozkoszne :D kiedy cos spadnie bądź sama sie przewróci, mowi "bam" :)próbuje naśladowac odgłosy zwierzątek i urządzeń, ale w praktyce wychodzi jej niemal ten sam dźwięk :D kiedy chce cos przekąsić bądx widzi, że ktos mieli buzią, podchodzi i zaczyna mlaskać , ostentacyjnie otwierając przy tym buźkę jak szeroka :D
pokazuje jak mamusia ja bardzo kocha, rozkładając rączki na całą szerokość i z całej siły zaciskając piąstki :) śle buziaczki z daleka i daje je też w ustka całą otwartościa buzi :D
co będę mówić... cudna jest, dużo, duzo by pisać :D a mam zaległości, więc nawet trudno uchwycic wszystko.

upps rozpisałam sie troszku ;)

jaipur a to Ci gość wstaje w nocy i woła :-) moze za jednym razem oduczysz dziennego i nocnego siusiania :-p
bra super że Lenka się tak ładnie porozumiewa :-)

a jak już napisąłam to i się wysilę i napisze co tam Emka jeszcze mówi..
coraz więcej 2 wyrazowych zdań .. jak np ostatnio weszła w kałużę i mówi z akcentem na głoski " ale głęęęębooookoooo"
ale miałam z kumplem ubaw jak ona to mówiła.. :-D a byłam też w szoku bo głęboko to trudne słowo!
poza tym to już ładnie mówi tata pracy. mama pić , tu ide, na dwór , idę pokoju , itp na kiełbase mówi kiesa:-D
a po angielsku z nowości mówi do zdjęcia "cheese" (czis) z usmiechem -i tu miałam łatwość z nagraniem tego :-p hehe
ostatnio te z poszła do sąsiadów i oni wołali "hello baby" a ona do nich "how are u" oczywiscie z jej ust słychać było "chałaju" :-)
umie sporo nowych słów których do tej pory nie umiała , no i jeszcze jak czegoś nie umie powiedzieć to mnie woła -"choć" i pokazuje palcem i mówi "to ce" :-p wcześniej mówiła tylko "To"

Ale fajne jest to co piszecie o nocnikowaniu :)
U nas byla proba jakis czas temu, ale Filcio nie posadzil nawet dupki, wyginal sie tylko. Sprobujemy znowu.
Bra jak slodko Lenusia robi postepy. Z gadaniem i zwierzatkami podobnie jak u nas :)
Vi jestem pelna podziwu jak Emcia gada!

reklama
Vi nieźle sobie Emcia poczyna:-)
bra chcemy buziaczka od Lenony:-)

u nas z opowieści sikaniowych- gość leje w krzakach jak jest na zewnątrz.Czyli "sisi" i czeka na rozbiórkę.Oczywiście trzeba go obsługiwać i modlić się aby kupsztina nie chciał walnąć:-D

Do góry