reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

gag ja też zaczęłam chodzić jak miałam 9 msc..
mąż to nie wiem, on sam nie wie bo nawet nie pytał rodziców :-p a Vi jak miała 7 msc...:-)
no i teraz czas na Emmę :-) hehe

reklama
Jaipur jak jestem z natury wredna dla facetow, np. jak moj chrapie za mocno to wale go z calej sily z lokcia pod lopatke a rano mowie ze to przez sen bylo bo nic nie pamietam a ten chodzi pozniej trzy dni obolaly :-D
hahaha robię dokładnie to samo, a jak łokieć nie działa to i z kolanka się zdarzyło:zawstydzona/y:

Moja Nadia mnie zaskakuje wczoraj stanęła pierwszy raz i powiedziała tata a dzisiaj kiedy ja już myślałam że ona nie będzie raczkować patrzę a ona zaczyna pupę zadzierać i na rączkach się podnosić czyli jednak zaniedługo się zacznie ale szczerze to ona tak szybko pełza że i tak wszędzie jest.Najlepiej jej wychodzi jak mnie nie widzi bo jak siedzę obok niej to jak zabawka jej za daleko odleci to jojczy a jak sama jest to do niej dochodzi:confused2: Ogólnie nic nie chce sama wkładać do buzi ostatnio zaczęła czasami chrupka ale to tylko jak się zapomni a tak jak ja jej chrupka pokazuję to rączki chowa a buzię otwiera i się do niego nachyla:confused2:

A ja się chyba nie doczekam aż Julek mama będzie mówił:) Raz mu się zdarzyło w ubiegłym tygodniu i na tym koniec. W kółko tylko "tata, tata, tata":) Zakochany w tym ojcu czy jak?:)

a u nas było mama, taty niet ... a teraz jest tylko ... bebua bue bue bue buuuuuuuuuu babebo i wszystkie kombinacje z B na początku oprócz baba :-D:-D i koniec.
Jeszcze nam kiedyś ubrzydnie mamo :-D "mamo daj!" "mamo kup mi", "mamo o a costam" :p

ania dziecko w tym wieku nie koniecznie musi znać znaczenie słowa mama i tata. tata jest mu łatwiej powiedzieć. w internecie jest sporo artykułów na ten temat , to sobie poczytaj. jakos surowo podchodzisz do tego synusia swojego :-p

oj dokładnie. poraz kolejny zgadzam się z bra :) :-) łatwiej mu się po prostu mówi tata. u nas tylko tata. i nie każde dziecko na tym etapie używa tego słowa jak do taty, ale po prostu

ogromne gratulacje dla Emmy. Masz VI po prostu bardzo silne dziewczynki.:-):-)

Mój syn mama mówi ale nieświadomie raczej, choć jak pierwszy raz powiedział nie powiem ogromne wzruszenie i radość:tak: nad tata pracuje porusza ustami i jakby szepcze coś mu nie wychodzi jeszcze. ;-)

Na chwilę obecną Franiek zaniechał uczenia się wielkich rzeczy typu stanie czy raczkowanie rozwija się manualnie, kciuk ćwiczy i paluszki interesują go maleńkie detale jak guziki czy zameczki albo jakieś paprochy znalezione na podłodze:sorry2:

Gratuluję Wszystkim Maluchom postępów :-)
Krzyś opiera się o wszystko co się nadaje i wstaje sobie. Rwie się widać do chodzenia, ale to jeszcze daleko do tego. Ja zaczęłam w wieku 8 m-cy a mąż jakoś później. Gada dalej po swojemu, raczej to nic znajomego nie przypomina :-D

Moj synek jedyne co to ''baba'' no i oczywiscie moja mama lata w skowronkach cala;)hahaha mama powiedzial tylko raz jak bylam z nim sama,powiedzialam o tym mezowi bo bylam taka podekscytowana.kuba juz przstal mowic mama wiec maz zartuje ze klamalam;)hahahaha

reklama
Do góry