reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

laseczki ja tu widzę, że chciałybyście aby wszystko było na hop siup. trzymam malucha za paszki, to niech od razu tak samo stawia kroczki obiema nóżkami ;) boszszsz toć to tak nie działa :)

reklama
karolq super mała stoi :-)
lada dzień zacznie biegać !!

a ja chciałam włąsnie oznajmić ze Emma oficjalnie chodzi :-p
miała jeden bolesny upadek :-( szła od kanapu do stoliczka dziewcięcego małego drewnianego i przy samym stoliczku się zachwiała i udezyła policzkiem w bok (boki sa zaokrąglone) i ma małego siniaczka :-(
trochę się popłakała bodulka moja kochan... no ale kombinuje dalej ..

zgadzam się z hope.. gdzieś koło 2 lat wszystkoe dzieci b ęda mniej więcej na tym samym etapie rozwojowym , będzie tylko róznica mowy , jedne będą mówić więcej inne mniej :-) ale to też kwestia czasu... jak zaczną zadawać pytania to każdej mamusi się odechce :-p hihi

oj dokładnie zgadzam się z bra. nic na siłę, nic na szybko. wszystko w swoim czasie. mój mały jest kwietniowy, a jeszcze nie siedzi, zaczyna wstawać i powoli raczkować. ja nie mam parcia, że musi robić wszystko . ma czas.

aha aniu z tego co ja pamiętam jak mi mówiono , to jesli dziecko stoi ciągle albo na paluszkach albo podkurcza paluszki to jest jeszcze nie gotowe do stania, musisz czekać aż będzie stał na pełnej stopie:tak:

na poczatku chyba kazde dziecko się kiwa :-p
Emcia to miała tak ze najpierw się puszczała właśnie rączkami i próbowąła złapac równowagę, później ropiła po 1-2 krooczki(wstawiałam kiedys fotrkę jak zrobiła 3 kroczki) no i później znów równowaga... puszczanie się i pokonuje małwe odległosci :-) na kilka króczków.. no ale już sama..
teraz to tylko czekać aż się rozbiegnie :-p

Ostatnia edycja:
gratulacje dla wszystkich dzieci!!
aniu nie martw sie, napewno wszystko jest ok, poprostu maluch nie jest jeszcze gotowy do chodzenia i tyle ;-)
moj nie podkurcza palcow...za to nie kladzie calych stop na ziemi, tylko "biega" na paluszkach jak baletnica :-D

reklama
kamcia...super! gratki dla Emki :-) ja zaczęlam chodzić jak miałam 9 miesięcy, a mąż jak miał chyba 13, ciekawe jak nasz Staszek.... :-)

Do góry