reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
karolq super mała stoi :-)
lada dzień zacznie biegać !!
a ja chciałam włąsnie oznajmić ze Emma oficjalnie chodzi
miała jeden bolesny upadek :-( szła od kanapu do stoliczka dziewcięcego małego drewnianego i przy samym stoliczku się zachwiała i udezyła policzkiem w bok (boki sa zaokrąglone) i ma małego siniaczka :-(
trochę się popłakała bodulka moja kochan... no ale kombinuje dalej ..
zgadzam się z hope.. gdzieś koło 2 lat wszystkoe dzieci b ęda mniej więcej na tym samym etapie rozwojowym , będzie tylko róznica mowy , jedne będą mówić więcej inne mniej :-) ale to też kwestia czasu... jak zaczną zadawać pytania to każdej mamusi się odechce hihi
lada dzień zacznie biegać !!
a ja chciałam włąsnie oznajmić ze Emma oficjalnie chodzi
miała jeden bolesny upadek :-( szła od kanapu do stoliczka dziewcięcego małego drewnianego i przy samym stoliczku się zachwiała i udezyła policzkiem w bok (boki sa zaokrąglone) i ma małego siniaczka :-(
trochę się popłakała bodulka moja kochan... no ale kombinuje dalej ..
zgadzam się z hope.. gdzieś koło 2 lat wszystkoe dzieci b ęda mniej więcej na tym samym etapie rozwojowym , będzie tylko róznica mowy , jedne będą mówić więcej inne mniej :-) ale to też kwestia czasu... jak zaczną zadawać pytania to każdej mamusi się odechce hihi
P
paulina007
Gość
oj dokładnie zgadzam się z bra. nic na siłę, nic na szybko. wszystko w swoim czasie. mój mały jest kwietniowy, a jeszcze nie siedzi, zaczyna wstawać i powoli raczkować. ja nie mam parcia, że musi robić wszystko . ma czas.
_Roszpunka_
aha aniu z tego co ja pamiętam jak mi mówiono , to jesli dziecko stoi ciągle albo na paluszkach albo podkurcza paluszki to jest jeszcze nie gotowe do stania, musisz czekać aż będzie stał na pełnej stopie
karolq8
Fanka BB :)
Kamcia to gratulujemy chodzenia jeszcze troche i dogonimy hihi szkoda upadku malej no ale dobrze ze sie nie zrazila do chodzenia. Nasza stRAsznie sie rwie ale jeszcze sie kiwa;P
_Roszpunka_
na poczatku chyba kazde dziecko się kiwa
Emcia to miała tak ze najpierw się puszczała właśnie rączkami i próbowąła złapac równowagę, później ropiła po 1-2 krooczki(wstawiałam kiedys fotrkę jak zrobiła 3 kroczki) no i później znów równowaga... puszczanie się i pokonuje małwe odległosci :-) na kilka króczków.. no ale już sama..
teraz to tylko czekać aż się rozbiegnie
Emcia to miała tak ze najpierw się puszczała właśnie rączkami i próbowąła złapac równowagę, później ropiła po 1-2 krooczki(wstawiałam kiedys fotrkę jak zrobiła 3 kroczki) no i później znów równowaga... puszczanie się i pokonuje małwe odległosci :-) na kilka króczków.. no ale już sama..
teraz to tylko czekać aż się rozbiegnie
Ostatnia edycja:
sylwia_
Fanka BB :)
gratulacje dla wszystkich dzieci!!
aniu nie martw sie, napewno wszystko jest ok, poprostu maluch nie jest jeszcze gotowy do chodzenia i tyle ;-)
moj nie podkurcza palcow...za to nie kladzie calych stop na ziemi, tylko "biega" na paluszkach jak baletnica
aniu nie martw sie, napewno wszystko jest ok, poprostu maluch nie jest jeszcze gotowy do chodzenia i tyle ;-)
moj nie podkurcza palcow...za to nie kladzie calych stop na ziemi, tylko "biega" na paluszkach jak baletnica
reklama