reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Moje dziewczyny stają w łózeczku i przyjmują pozycją do raczkowania ale są zbyt niecierpliwe (po mamusi:-D)

Gratuluję majówczątkowych postępów

reklama
pięknie sie rozwijają nasze majówczątka!!! niedawno zaczynały główki podnosić, a one juz chcą chodzić :)

mój promyczek mega towarzyski :) ... nie wiem po kim ;) usmiechy do każdego, do każdego zagaduje, u każdego znajduje coś do zjedzenia :)

Gratuluję majóczątka, duże, mądre i bystre :-)

Jagódź też, Jagódź też :-)

Raczkuje, sama siada, wspina się na kolana i klęczy, tańczy (identycznie jak Junior Jaipurowy, tylko do ulubionych utworów), przybija pionę, daje buzi (mokre bardzo), otwiera i zamyka szuflady :)wściekła/y:), zapala światło, robi a kuku, jeździ krzesełkiem po pokoju, krzyczy groźnie na psa i Zuzię, pije z kubka, mówi mama, tata, baba ale nie do nas, ostatnio mówiła tata do obcego faceta w kolejce :zawstydzona/y: (nie wiem czy nie pomyślał, że taty dla dziecka szukam), rozpina sobie pieluszki :wściekła/y:, karmi psa. Myślałam że dała ciastko przez przypadek, dopóki sucz nie wciągnęła pół opakowania herbatników warując przy krzesełku :wściekła/y:

ha ha zabawne te Nasze szkraby ale jakie zdolne! :) Gratulacje dla wszystkich!

My robimy kosi kosi , buziaki soczyste dajemy , kiwamy główką na nie nie nie , siedzimy ale nie raczkujemy choć powoli już kombinujemy jak tu nóżkę podwinąć :-D

u nas dzis były próby raczkowania, toć to takie słodkie jak malutki szkrab wkłada tyle wysiłku by podnieść pupkę, a później jeszcze ją podciągnąć :-D nawet zamówiłam jej od razu rajstopki z abs-mi :)
buziaczki też są :) z otwartą buzią ;) mama dada ( tata jeszcze nie powie) są do odpowiednich osób :-D, raz trafiło jej sie baba do babci ale to pewnie zbieg okoliczności :) ... no sporo tego jest :-D

fajnie się czyta jakie postępy i w jak szybkim czasie poczynają nasze słoneczka :tak:

Kurcze tak czytam o postępach Waszych dzieci i wydaje mi się, że Franek wogóle jakiś niekumaty:-( baaaaardzo mało "mówi" w dalszym ciągu ulubione gii i auu. O siedzeniu raczkowani i staniu chyba nawet nie myśli. Lubi reklamę telewizji netii i do tego się buja tzn tak hopsa na tyłku. Żadnego kuku kosi kosi papa nic nie robi takiego... Jego ulubione zajęcie na chwilę obecną to ładowanie z liścia we wszystko głównie w podłogę foczenie na brzuchu i rzucanie zabawek na ziemię.

Pieluchy też rozpina;-)

agacio czyli wszystko z nim ok:tak: kazdy ma swoje tempo
Hope moje też świadomie karmią Jokera:dry: jest kwadratowy
mówią babababababa i tłuką wszystkim o wszystko:-D lubią też gotować i uwielbiają reklamy

Ostatnia edycja:
u nas raczkowanie też chyba daleko w tyle i wydaje mi sie, że będzie ciężko bo Oli nie lubi leżeć nas plecach i w związku z tym nie ma jak próbować, chociaż staram sie go dosyć często kłaść go na brzuch to on zaraz myk i na plecach.
A potrafi: pięknie siedzieć, stawać koło mamy, raz próbował w łóżeczku ale sie nie udało, robić akuku, wołać ślicznie ba-ba, rozrzucać jak najdalej potrafi zza ucha zabawki, ciągać się za swoje włosy, dawać buzi mamie i tacie, wstydzić się, pokazywać ładnie paluszkiem, jak się go zapytam gdzie jest lampa, kwiatki, aniołki, bozia, misiu, żyrafka, biedronka, zdjęcia mamy i taty to od razu patrzy się na ten przedmiot.

ypra gratki za raczkowanie :-)
teraz to będziesz miała pilnowania :-p
maja Pola to inteligentna dziewczynka :-)
bea super że daje buziaczki.to takie słodkie :-) moja jak mówie daj buzi to otwiera paszczę i ślini mnie całą :-D hahaha
agacio ,.. przyjdzie czas ze w 2 sekundy zacznie Ci raczkować i ani się obejrzysz a już stanie i będzie chciał iść:tak:
jaipur nie wiedziałam wcześńiej gdzie wspominałaś ze junior staje .. wiec ogromne gratulacje dla kolejnego już dorosłego malca ;-)
poziomki stanie i pozycja do raczkowania to już całkiem duże osoągnięcie.. gratulacje
hope no jak już Jagódź klęczy to zaraz będzie wstawac :-) super że tyle już umie....
futrzaczko kosi kosi :-) uper to brzmi u kogoś,.. ale mi się kojarzy tylko z teściową i nie praktykujemy :-p
no i mam nadzieję ze za moment to ju będzie raczowanie :tak:
bra super że już zaczyna raczkować :-) oby tak dalej
alex u wast też widzę duże postępy :-)

a moja Emma mówi coraz częsciej mama.. a zapomina o tacie :-p
jak coś chce to uderza zabawką o podłoge bądź stolik albo krzyczy ,
łazi przy meblach jak łaziła :-p coraz częsciej stoi sobie bez trzymania i ciągle próbuje iść ale jeszcze jej to nie wychodzi :-D hehe
co jeszcze... achc aprzy przebieraniu to się tak wykręca że ledwo zdążę ją wytrzec a ona już mi śmiga byle tylko pampersa nie założyć i musze ją ganiać :-p
a co ostatnio wymysliła.. umie pokonywac przeszkody :-p mam 2 połączone kanapy obok siebie (połączone tyłkami) i małpeczka przelazła z jednej kanapy na 2 po to żeby dorwać pilota , potem zeszła z kanapy nóżkami w tył żeby sie obrócić tyłem do nas i podgryzac pilota.. niestety że na kanapie ją pilnuje jak sobie po niej łazi i obserwoałam cała akcję (asekurowałam ją żeby nie spadła) to pilot został przechwycony :-D
kota nie karmi za to az podskakuje na jego widok i krzyczy.. a kot niestety zaczyna wtedy uciekac :-p
umie celowo wyrzucać co 5 sekund zabawkę zeby ktoś jej podnosił a pźńej się śmieje z tego ze zawsze jak rzuca ktoś się po to schyla :-p
zaczepia starsza siostrę , wspina się i poniej tak samo jak po meblach , aha często jak siedza koło siebie zauwazylam że Emcia łapie Vi za rączkę ... dziś zauwazył to też nasz znajomy który u nas był... poszedł się z nimi pobawić i mówi że Em złapała Vikę i sie za rączkę trzymaja :-) jak prawdziwe kochające się siostry ;-)
no i chyba to tyle z nowości... bo co jescze... nie pamiętam :-)

reklama
Niesamowite jest to jak te nasze dzieci szybko się rozwijają!!!! Wszystkim ogromnie gratuluję nowych postepów!!!!
Uwielbiam teraz bawic sie z mlodym albo siedziec i patrzec z daleka co ten moj szkrab wymysli. Dziś sciągnał mój golf z krzesła i bawił sie nim z pol godziny (to znaczy memłał go w buzi), potem przez nastepne dobre 20 minut próbował wejsc do lezaczka bujaczka zeby pomemłac szelki, ale bidulek ślizgał się na kolankach i nie dał rady. A rozbroil mnie tym jak znalazł torbę z zabawkami, którą schowałam na kanapie (dałam mu kilka zabawek i nie chciałam żeby wyciągał reszty) a on ją wyczaił i próbował wejśc na tą kanapę :szok:

A wczoraj jak rozmawialismy z męzem na skype - młody bawił się z babcia na dywanie i babcia pyta się go, gdzie jest tata, a on sie odwraca i patrzy na komputer.....ale to chyba nie jest powód do radości.....:-(

Do góry