reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Dawno tu nie zaglądałam,a tu takie zdolniachy!No,no,no:tak::-)
Gratulacje dla siedzących,sprężynujących,gaworzących,raczkujących i chodzących majówczątek!:-)
Podsumowanie nas:
- siedzenie - cały czas (wraz z podoszeniem)
- wstawanie:tak:
- raczkowanie :no:
- robienie "piątki" i "brawa" - cały czas
- mówienie: "baba", "łała" (to ja:-p"mama"wypowiedziane nieświadomie 2 razy i cisza..),"ba" (bach-jak coś spadnie),"gugu" i "gigi"-lokalizuję co to:-p
- pokazywanie nerwusków:tak:
- trudności z zasypianiem (niedługo przywyknę:confused2:)
- bicie matki po twarzy i zaglądanie kobietom w dekoldy:tak::laugh2::laugh2:

reklama
Gratuluje wzystkim dzieciaczkom nowych umiejetnosci;)

I zgodze sie z Hope odkad mala raczkuje to nawet naczyn nie umyje wszedzie za mna pojdzie i wstaje o moje nogi i sie kiwa:tak: a teraz zaczela chodzic mi za rece i juz wogole nie mam na nic sily juz tak mnie plecy bola a ta by ciagle chodzila

Gratki dla majówczątek, zdolniachy :tak:
U nas pozycja do raczkowania przyjęta jak najbardziej. Jak trzymam za rączki to się podciąga i staje na chwilkę. Ale za to siedzenia ani widu ani słychu. Myślę, że szybciej stanie jak usiądzie:-D.
Kiedyś podczas karmienia biła mnie po twarzy, a teraz głaszcze sobie cycusia. Rozbraja mnie to :-D.

Mikołaj, wstaje, robi kosi-kosi, na 8 miesięcy usiadł sam!!!!:-D oczywiście siedzi, pozycja do raczkowania także przyjęta, jak się Go trzyma robi kroczki... to tyle zapamiętałam:sorry: to nie wszystko, bo nauczył się pluć...:sorry:

Ostatnia edycja:
no, Hope dobrze prawisz, odkąd junior zasuwa nie ma chwili spokoju.
Czy ktoś mi odpowie na pytanie- dlaczego maluchy lecą zawsze w tą stronę w którą nie powinny?:-D

z nowych umiejętności- wyciągnał dzisiaj zawartość dolnej szuflady komody z bielizną na ziemię.Wyciąganie to jego fetysz.
Niestety psie jedzenie też dorwał, chrupek się chłopakowi zachciało

Ostatnia edycja:
A u nas Igor nawet nie chce siedziec tylko na nogach chce stac i co ja mam robic, raczkowac nie chce chociaz jak ma humor to probuje ale duzooo bardziej woli na nogach zwiedzac dom.

Agnieszka nic nie rób, chce chodzić, niech chodzi a do bólu kręgosłupa przywyknij :-D Nie każde dziecko raczkuje, nie można maluchów stawiać pod jednym szablonem każde rozwija się na swój sposób.

Jaipur gdybym nie łapała Purchawy w locie, to po zliczeniu wszystkich ewentualnych skoków na główkę miałaby ją jak arbuz :-D

Dzisiaj rano sama usiadła. Od tamtej pory nic innego nie robi tylko cały siada.

Ale umiejętności typu bicie, plucie, podglądactwo i fetyszyzm nie zazdroszczę :-D

reklama
Do góry