reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

reklama
moja Lenona nauczyła sie mówić nienie nie nie nie :-D i na < nie > jest wszystko ;))) ładna pogoda, "nie", chcesz jeść "nienienienienie", gdzie jest tatuś "nienienie", <nie> względnie zamieni na < nia i ne > :-D
dzis po raz pierwszy sama podniosła sie do siedzenia, na stojaka utrzymuje się juz tylko za jedną rączkę ;D jakie to słodkie :D

Moja Agatka ani nie siada ani nie raczkuje, wogóle przemieszczanie jej nie w głowie :( turla się itd. posadzona buja się buja i się przewraca jeszcze nie umie się rączkami podeprzeć jedynie w łóżeczku fajnie siedzi trzymając się szczebelków, ale trzeba jej pomóc. Na brzuszku jak leży to się strasznie macha, znaczy też buja, wali nóżkami w podłogę i ściąga łopatki. Nie wiem czy się do lekarza nie przejść bo miała wzmożone napięcie mięśniowe i może znowu trzebaby z nią na ćwiczenia pochodzić. Kurcze ząbków też nie ma :( Chociaż na boczki ładnie się przekłada i tak wysoko układa, że może zaraz sama usiądzie. . . Jak ją postawić na nóżki to sama prawie stoi i też lubi sprężynować na kolanach u mamy lub taty. Martwi mnie jedynie, że nie pełza, moim zdaniem dalej foczy :szok:

Joluś pewnie to był proroczy sen :tak:
To i My zrobimy podsumowanie na 7 miesięcy. Ola zaczyna raczkować, na razie zrobi tak z 10 "kroczków", pięknie mówi mama i baba, A. uczy mówić tata:-)

U nas z nowości to Igor próbuje przyjac pozycje do raczkowania,na nogach stabilnie stoi tylko nie wiem co z tym lozeczkiem obnizac nie obnizac bo on sam jeszcze nie usiadzie ale lubi bawic sie w lozeczku wiec sie zastanawiam co z tym zrobic, jak myślicie?
Mowil mama ale przestal i teraz sporadycznie mu sie zdarza a za to mowi cos w stylu aaniaa.

reklama
Aguś obniż bo nawet nie będziesz wiedziała kiedy usiądzie a potem wstanie. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Do góry