reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

ja to nie wiem czy moze też od genów..
ja jako dziecko mówiłam bardzo szybko jeszcze przed roczkiem całymi zdaniami... a Viki mówi ale nie całymi zdaniami tylko słówka.. ma tylko kilka zdan złożonych z 2 słów albo 3 :-p

a z tym przedszkolem to racja:-D

reklama
a mój Olo trzyma ręką cyca podczas karmienia...:-D
Tak jakby ktoś miałby Mu tego cyca zabrać :-D:-D

a przedwczoraj, kiedy spał, obrócił się o 360 stopni - toż to jakaś masakra :shocked2:

Tak się zastanawiał kiedy Mały zacznie się obracać i nareszcie Akurat dziś na skończony 3 m-c :-)Był u mnie na brzchu i się przekręcił. Zdziwiło mnie to, ale pomyślałam, że na płaskim mu nie wyjdzie, a tu niespodzianka - 5 razy go kładłam na brzuszku i za każdym razem lądował w 2 s na pleckach i jeszcze jaką miał radochę. A mama nie nadążała cykać :-D

To i ja się pochwalę, a co :-D
Miłosz potrafi obrócić się z boczku na brzuszek/plecki...
A dziś zauważyłam, że próbuje sięgać po grzechotki! Co prawda to wszystko jeszcze takie niemrawe, ale zaczątki prawidłowe :-D Mamunia jaka dumna, fiu...fiu...;-)

moja to już też się kula jak może....
ostatnio położył jej mój maskotke przed oczami to waliła w nią z pięści i się do niej śmiała jak szalona.. hehe
a grzechotke taką zwykłą trzyma w rączce i sobie gryzie , a co :-p

Jaś równo jak skonczył dwa miesiące zaczał podpierać się na przedramionach i trzymać główkę:)

z tym wędrowanie po łózeczku to jakaś masakra, bo jak idę do niego w nocy jak miauczy o jedzonko- to muszę najpierw odszukać go w łóżeczku.Okazuje się np że nakrył się maskotką i nie widać go:/ a głowa jest tam gdzie nogi były jak go kładłam spać.Boję się trochę ,że wplącze się nóżką w szczebelki :/ wędrowniś jeden

ja mam łózeczko turystyczne więc się nie boję o szczebelki :-)
ale najlepiej się mała kula przed i po kąpieli :-p heh
najpierw macha główką w bok kilka razy żeby się bujnąć a jak się bujnie to zarzuca za sobą dupkę i heja :-D

reklama
Fajnie sie rozwijaja nasze maluszki:) Moja jak tylko zlapie za raczki ona odrazu szykuje sie do siadu chodz ostatnio zaczela na nogi:szok: i nie rozumie ze tak nie moze

Do góry