reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

U nas pozycja na brzuchu to też zaraz ryk jest. Dzisiaj pediatra stwierdziła, że on nie będzie leżał na brzuchu i już bo robi łódkę i się buja i drze. Zamiast podeprzeć się na rękach to rozrzuca je na boki, nogi do góry i tyle. A ogólnie umie ładnie leżeć ale jak ma chęć czyli ... niemal nigdy. Muszę popróbować go we śnie obrócić na brzuch to może chociaż tak poleży :)

reklama
Dziewczynki a Wasze maluchy tez wolą patrzeć w jedną stronę i, bardziej na jeden bok głowę przekręcają??? jasiek tak ma i za nic w świecie nie ma ochoty przekręcić łepetynki w drugą stronę...:-(

aina moja też ma tak że woli trzymac główke na lewą strone ale kładę ją też na prawą kiedy się da i nawet jak do zabawek to kładę tak żeby na nie patrzyła w prawą ale ona i tak się cęsciej w lewą obraca
jednak sprawdzałam czy nie ma z tyłu krzywej główki i ma równą więc az tak się tym nie przejmuję
jak jej pokazuje zabawki od prawej to się obraca i na nie patrzy więc wiem że nie ma problemu z obracaniem tylko po prostu jej tak wygodnie ale możesz zawsze coś mu zawsze podkładać tak zeby miał blokade i żeby nie trzymał ciągle główki z tej jdnej strony no i sprawdź czy nma równą główke najlepiej posadź na kolankach i spójrz z góry będziesz najlepiej to mogła ocenić

dziekuje bardzo Kamcia, Jasiek też upodobał sobie lewą stronę. Odwraca się w prawą ale bardzo niechętnie. Będę próbowała dalej zachęcać go zabawkami i swoją twarzą,żeby patrzył troszkę w prawo i jak tylko się obudzi to obejrzę główkę:)

aina moja to też uwielbia spac na lewej stronie i jak ją chce obracać to się buzi z płaczem ..
więc nie obracam a np przed kilkoma minutami się sama obróciła na prawo i całkiem jej wygodnie ;)
to chyba tak już jest .. ja też wole spać ciągle na prawym boku a jak się obracam na lewo to mi niewygodnie chyba że czasem źle mi na lewej to spię na prawej;-) dieci to też ludzie:-p
jak ma równą główkę to wszystko powinno być w porządku

U nas z kolei jest patrzenie na prawo, ale w lewą stronę czasem sam obraca. Jedynie na brzuszku jak leży to tylko w lewo i za choinkę się nie odwróci.

Polka za to woli prawa strone i czesto na niej spi wlasnie. W wozku tez prawa burta rzadzi.... Ale jak spi na brzuszku to ladnie sie sama <glowke> przewraca raz lewa, raz prawa.
Slyszalam, ze jak maluch w ogole sie nie przekreca na jakas strone dluzej to trzeba sprawdzic <lekarz> - bo moze to byc krecz szyjny, ktory czesto u niemowlakow jest.

reklama
mój synek też upodobał sobie prawa stronę i trzeba go zachecać zeby przekręcał główke na lewo.

Marzena
Oliwierek też nie lubi leżeć na brzuuszku od razu sie denerwuje i rozkłada ręce na boki i nóżki unosi do góry. Ja go co chwile poprawiam a on i tak swoje. Ale staram sie go przyzwyczajać. Tez będę może próbowac kłaść go jak będzie spał, może wtedy chociaż troche poleży.

Do góry