reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Dzięki :* mąż wybierał kolor :D:D
A poduszka na póżniej, albo jakby kiedyś był katarek, to wtedy się przyda ;)

reklama
Wesolutka - dobry gust ma mąż :-) śliczne kolorki :-)

Ja mam kolorki wybrane, ale się nad rozmiarem zastanawiam. Czy Maluszki śpią pod kołderką w pierwszym okresie czy raczej śpiworki i rożki tylko?

Aniamm szczerze mówiąc to zalezy od dziecka :) moja na początku spała pod kocykiem pierwsze 2-3 tygodnie a późiej kołderka bo straszne mrozy były... o śpiworku nie było mowy bo musiała mieć luz.. więc ciężko stwierdzić :)

Ja mam kolejne z dziwnych pytań- jak to jest z rozmiarówką czapek? W sensie jaki mniej więcej rozmiar czapki jest dla noworodka, a jaki dla 3- i 6- miesięcznych dzieci (wiem, że konkretnie to zależy od dziecka ale tak mniej więcej)?

Nie wiedzialam ze czapki maja rozmiar, a juz skarpetki mnie zaskoczyly ostatnio :D takie drobne rzeczy przerastaja mnie najbardziej :p

kara, sprawdzilam w ksiazeczce zdrowia Oli i tak:
4 tydzien - 36 cm
6 tydzien - 36,5
13 tydzien - 38
4 m-c - 40
5,5 m-c - 41
6,5 m-c - 42
9 m-c - 44

Z tym ze Ola raczej drobna glowke ma po tatusiu :)

Ja tez się zastanawiałam jak to z tymi czapeczkami jest, ściąga się przyda.
20140722_110239.jpg rozpakowałam paczkę z Gemini. Powiem wam, że te rzeczy z Tommee Tippee są super.

Załączniki

• 20140722_110239.jpg
    20140722_110239.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 54
Kara u nas czapki sa po prostu w rozmiarach 0-3 miesiace, 3-6 itd.

Ja uwielbiam tommee tippee :)
Mam z tego wszystko, nawet pozniej jak juz maluchy zaczynaja jesc normalne posilki to kupuje miseczki i lyzeczki z TT :)
A ostatnio kupilismy perfect prep machine, cos z czym latwiej sie mleko przygotowuje i ulatwia zycie :) tez z TT

reklama
Dziewczyny tak się zastanawiam nad szlafrokiem :p
Czy pod koniec sierpnia będzie mi potrzebny szlafrok? Jakoś mam wrażenie, że to zbędna rzecz w torbie, ale jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie :)

Do góry