reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Dzięki :* mąż wybierał kolor :D:D
A poduszka na póżniej, albo jakby kiedyś był katarek, to wtedy się przyda ;)

reklama
Wesolutka - dobry gust ma mąż :-) śliczne kolorki :-)

Ja mam kolorki wybrane, ale się nad rozmiarem zastanawiam. Czy Maluszki śpią pod kołderką w pierwszym okresie czy raczej śpiworki i rożki tylko?

Aniamm szczerze mówiąc to zalezy od dziecka :) moja na początku spała pod kocykiem pierwsze 2-3 tygodnie a późiej kołderka bo straszne mrozy były... o śpiworku nie było mowy bo musiała mieć luz.. więc ciężko stwierdzić :)

Ja mam kolejne z dziwnych pytań- jak to jest z rozmiarówką czapek? W sensie jaki mniej więcej rozmiar czapki jest dla noworodka, a jaki dla 3- i 6- miesięcznych dzieci (wiem, że konkretnie to zależy od dziecka ale tak mniej więcej)?

Nie wiedzialam ze czapki maja rozmiar, a juz skarpetki mnie zaskoczyly ostatnio :D takie drobne rzeczy przerastaja mnie najbardziej :p

kara, sprawdzilam w ksiazeczce zdrowia Oli i tak:
4 tydzien - 36 cm
6 tydzien - 36,5
13 tydzien - 38
4 m-c - 40
5,5 m-c - 41
6,5 m-c - 42
9 m-c - 44

Z tym ze Ola raczej drobna glowke ma po tatusiu :)

Ja tez się zastanawiałam jak to z tymi czapeczkami jest, ściąga się przyda.
20140722_110239.jpg rozpakowałam paczkę z Gemini. Powiem wam, że te rzeczy z Tommee Tippee są super.

Załączniki

• 20140722_110239.jpg
    20140722_110239.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 58
Kara u nas czapki sa po prostu w rozmiarach 0-3 miesiace, 3-6 itd.

Ja uwielbiam tommee tippee :)
Mam z tego wszystko, nawet pozniej jak juz maluchy zaczynaja jesc normalne posilki to kupuje miseczki i lyzeczki z TT :)
A ostatnio kupilismy perfect prep machine, cos z czym latwiej sie mleko przygotowuje i ulatwia zycie :) tez z TT

reklama
Dziewczyny tak się zastanawiam nad szlafrokiem :p
Czy pod koniec sierpnia będzie mi potrzebny szlafrok? Jakoś mam wrażenie, że to zbędna rzecz w torbie, ale jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie :)

Do góry