reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

a właśnie na pieluchach zazwyczaj napisane jest że ileś tam godzin pieluszka jest sucha, a i tak każdy mówi i wszędzie już to chyba czytałam, że pampersa itak trzeba zmieniać noworodkom kilkanaście razy nawet jeśli są suche, to po co ta cała pisanina hmm..

reklama
no właśnie więc też można zaoszczędzić na tym bo po co kupować z pampersa jak można tańsze.. a tak jak mówisz malutkim dzieciom często pieluszki się zmienia..

Ann co do Pampersów to są one niezłe nie mogę powiedzieć, ale jak kupowałam parę razy na promocji te gigaboxy czy tam megaboxy i miałam wrażenie, że są gorsze niż te niepromocyjne...

A Dady dla mnie rewelacja :)

Huggies lubiłm, ale mąż nagminnie odrywał rzepy z nich więc trzeba było zrezygnować :)

Babydream z rossa nie są złe, ale szalu nie ma,

Tourjois czy jakoś tak z lidla to tandeta totalna, a cena jak za Dadę...

Z kauflanda te ich baby nappies są ok mi odpowiadały :)

Bella happy też są ok, z carrefoura też jakieś miałam ale były beznadziejne ooo i nie lubię pampersów sleep&play dla mnie to porażka :D

To tak pokrótce co przetestowały moje dupencje :))

Ania// to właśnie zrobię jak piszesz kupię 4 paczki dady i do tego dwie paczki bella happy dla wcześniaków :) powinno być ok :)

A_nka świetny opis :) a te dla wcześniaczkow musisz kupować?
jak małe tak ładnie rosną i dotrzymasz do 36 tygodnia to może nie będą potrzebne? (jeśli źle myślę to przepraszam nie miałam nigdy do czynienia :)) i ile się jest w szpitalu w przypadku bliźniakow jeśli jest wszystko ok??

Ania// nie wiem kurcze ile się jest. Liczę, że pewnie koło tygodnia, ale dopytam teraz mojej lekarki.

A z tymi dla wcześniaków to jeżeli kupię to dopiero koło 34tc.

I nie przepraszaj, nie ma głupich pytań :) chcesz pomóc więc doradzasz jak potrafisz i bardzo Ci dziękuję :**

Jeśli chodzi o pieluchy, to również uważam, że pampers slep&play są do niczego. Ja dla Antka miałam kupione i pampersy i huggiesy, no i te Huggies wydawały mi się lepsze, niż Pampers. Potem przeszliśmy na biedronkowe i też były ok. Teraz nawet w NIEBIESKIM PUDEŁKu dają DADA.

A_nka no tak kto pyta nie błądzi :) dowiedz się ile trzeba w takim wypadku w szpitalu być bo normalnie są 3 doby.. :*

a te slep&play to są te zapachowe?? z pampersa?
bo ja właśnie chyba z takich miałam bo tort na chrzciny z pampersow mała dostała i tam były właśnie pieluszki takie zapachowe masakra..

Maddlen a jeszcze jak ja rodziłam to w niebieskim pudełku dawali pampersa :) widać dużo ludzi przeniosło się na DADA :)

widze że temat pieluszkowy na tapecie. U nas najlepiej sprawdzały sie Pampers, długo trzymają wilgoć w środku, są miękkie i elastyczne, Dada też super ale u Hani mogłam używać je dopiero po 1 roku zycia bo wcześniej ją podrażniały i pupsko było czerwone. Byłam na tej glukozie..... bleeeeee...i strasznie mi się chciało spać , dobrze że książke wzięłam to jakieś zajęcie miałam. Mąż wziął dzien urlopu zebym na spkojnie te badania porobiła, mała drzemie, synek w szkole a ja z kawką się relaksuję :-)

A ja nie dostałam nigdy niebieskiego pudełka w szpitalu :/
Może teraz dostanę podwójnie :))

Ania// tak to te zapachowe bez elastycznych boczków i tyłu też nie mają elastycznego. Są cienkie jak bibułka i tak samo szybko wszystko przez nie przelatuje :)
A no i normalnie to wiem, że w szpitalu 3 doby, ale to po CC bo po SN dwie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry