reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Ann_ zazdroszczę :D ja muszę mieć osobną do bikini i osobną do nóg bo inaczej to katastrofa :p puchnę w ciągu 5 min xD a uwierzcie mi na słowo spuchnięte bikini to nic fajnego ;P hahah xD

Wklejam zdjęcia samej kosmetyczki i z zawartością - prawie całą, zostało tylko kilka pozycji. Myślę, że najwięcej miejsca zajmie szczotka do włosów i szczoteczka ;P

42p7d.jpg

2e4al29.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Animka lista dobra :) tak jak dziewczyny mówią każdy wyrzuci co nie potrzebne :) ale jeszcze może pomadka do ust .. bo moga się zrobić strasznie suchę przy i po porodzie :)
a z tym napuchniętym bikini to uwierzę na słowo ;-)

ania// pomadka do ust - ukryła się pod nazwą balsam do ust ;P sama nie wiem czemu tak napisałam...

No i o to chodziła, żeby każda dopasowała listę pod siebie ;P ale powiedzmy że "szkic" już jest ;P a tak sobie teraz jeszcze myślę a tantum rossa? Podobno zalecają po porodzie sn.

animka a widzisz nie domyśliłam sie hehe..
tantum rosa jest fajny jeśli jest szycie krocza .. a jak nie to ja używałam tylko płynu intymnego tego co zawsze i super wszystko było :)
a jak jednak jest szycie to fajnie tantum rozrobić w wodzie nalać do spryskiwacza i po kazdym siusianiu czy tam co jakiś czas psikać na ranę :)

A właśnie wtrące się tu ze swoimi rozterkami... W biedeonce są w promocji dady 1 i tak zastanawiam się czy kupić z pięć paczek do szpitala czy się nie opłaca i brać dużą pakę pampersów 1 i do tego ze dwie paczki belli happy dla wcześniaków...

Jak sądzicie??
Przy Dominiku miałam małą paczkę dady 1 tylko i dobrze, bo on ledwo w nie wchodził ;)

A z Nelą pampersy 1 (chyba :)) ale paczki też nie udało mi się skończyć bo były za małe i wszystko bokiem uciekało :)

Ostatnia edycja:
ania// dzięki za podpowiedź :D na wszelki wypadek włożę jakąś saszetkę :D ale szycia krocza nie przewiduję :D (wiecie podobno kluczem do sukcesu jest nasza podświadomość - dlatego ja już mojej od początku ciąży "wmawiam" że poród będzie szybki i na tyle ile się da przyjemny ;-))

a_nka ja bym chyba nie szalała jakoś bardzo a co jak np okaże się, że dziewczynką nie służą te pieluszki? ;-)

Ostatnia edycja:
Anka ja myśle że kup narazie jedną paczuszkę zawsze mąż może wejść do biedrony i kupić :)
ja tez i przy Nati i teraz będę mieć Dady 1 :)

animka takie nastawienie jest najlepsze :)

Ania//, Animka tylko u nas problem jest z tym, że mąż na pewno nie będzie codzień bo z dzieciakami na oddział w Bydg nie wpuszczają, a i ile kasy na paliwo by poszło. Jednak w jedną stronę to 80km. Wiecie jak to jest przy dzieciach każdy grosz się liczy, a przy takiej ilości dzieci liczy się go podwójnie :D

a_nka albo i poczwórnie :) właśnie nad pampersami się zastanawiam, bo jednak położna mówiła mi że co jak co ale jednak Pampers są najlepsze dla dziecka. Bo ma doświadczenia z wycieczki w fabryce Pampers hehe jak wy sądzicie?

reklama
Anka no to faktycznie.. to ja w takim wypadku wzieła bym chyba 4 paczki :) tam jest 28 sztuk w jednej to myślę że starczy :) ja tak liczę 10-12 na dzień dla malucha :) ale u nas to inna sprawa bo tu mam wszystkich więc jak braknie to M przywiezie :) a do szpitala 15 minut samochodem więc luzik :)

Ann my od samego początku mamy DaDy i jesteśmy zadowoleni :) rożni się od pampersow tym że szybciej przemakają.. ale żeby przemokły to dobre pare godzin muszą mieć.. teraz mamy 5 i niunia ma pampersa od kąpieli wieczornej (ok 20 godzina) do rana aż wstanie.. (ok 7-8) mokre jest to fakt ale nic się nie dzieję i piżamka sucha :)
a na pampersy z pampersa nasza lala miała uczulenie..
Huggies też nam nie podszedł.. jakoś tak nie trzymały się tej pupci..

Do góry