reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Joani chetnie bym sie pochwalila ale jest rozlozone a na stronie internetowej tej akurat nie ma tego. Rozlozymy chyba w weekend to moze zdjecie zrobie to wrzuce :) kupilismy uzywane za grosze, w super stanie tylko umyc trzeba :)

Dziewczyny właśnie robię listę rzeczy potrzebnych w kosmetyczce (część dzisiaj kupiłam - stąd lista :-p) i proszę o poradę, czy wszystko wypisałam czy może macie jeszcze jakiś pomysł? Wiem, ze to trochę wcześnie ale co tam..chociaż jeden mol będzie z głowy :p Aaaa no i oczywiście jeżeli już o tym pisałyście to przepraszam ale z tego co ja pamiętam to temat nie był poruszany :-)

-gumka + spinka
-szampon
-odżywka
-żel pod prysznic
-maszynka (nigdy nic nie wiadomo :-p)
-żel do golenia
-antyperspirant
-podkładki na sedes
-balsam do ciała
-balsam do ust
-chusteczki
-żel do intymnej
-pasta do zębów
-szczoteczka
-krem do buzi
-krem do rąk (próbka)
-mokre chusteczki
-wapno (ze względu na całą masę alergii)
-szczotka do włosów
-płyn do demakijażu (gdyby mała zdecydowała się przyjść na świat jak mama będzie jakoś wyglądać xD)

EDIT:
-maść na brodawki

Wszystko, co wypisałam mam w wersji mini żeby nie tachać osobnej torby kosmetyków ;P Kilka pozycji takich jak płyn do demakijażu czy żel do golenia większość pewnie może pominąć, bo np można ogolić się żelem pod prysznic. Niestety ja do tych szczęśliwców się nie zaliczam z moimi alergiami, chcę zabrać tylko sprawdzone rzeczy i nie ryzykować wysypką ;P

I co Wy o tej liście sądzicie? Dużo? Mało? Jakiś pomysł?

Ostatnia edycja:
Animka rozumiem ze to do kosmetyczki po porodzie?? Bo jak tak to jeszcze podpaski i mozna wkladki do biustonosza na lejace sie mleko i masc na brodawki na wszelki wypadek :)

Kusiak tak po porodzie ;) podpaski i wkładki do biustonosz to jakoś sobie tak rozpisałam, że znalazły się w kategorii "moja torba" ;P ale maść na brodawki to całkiem dobry pomysł :) dzięki ;-)
Dopisałam do listy, żeby było w jednym miejscu :p

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie to ta lista troszkę za obszerna, jakbym miała z czegoś rezygnować hm to na pewno byłaby odżywka do włosów i chyba balsam do ciała (bo chyba nie będziemy tam tak długo by nasze ciało nie obyło się bez tych dodatków, a nie wyobrażam sobie siebie po porodzie smarującej całe ciało balsamem) a tak to ok :)

Ja balsam bym wyrzuciła, piankę do golenia też, odżywkę akurat nie bo moje włosy bez niej to siano :)) resztę raczej bym brała

Właśnie u mnie jest ten problem, że bez odżywki to szczotki w moje włosy nie włożę ;P a po prysznicu jeżeli nie posmaruję się balsamem to nie będę robić nic innego tylko chodzić i się drapać :p ale jak ktoś nie ma problemów ze skórą to też uważam, że balsam jest zbędny :p

reklama
ja piankę do golenia też bym wyrzuciła, ale ja jej nie potrzebuję wcale nawet w domu nie mam hihi więc tak jak animka pisała każdy pewnie wyrzuci z listy to co mu nie potrzebne i będzie jak znalazł

Do góry