reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
U nas w szpitalu po SN też 3 doby trzymają .. matka może po 2 wyjść ale dziecko nie...
także nas czekają 3 doby w szpitalu.. a ja już przeżywam jak to będzie bez mojej gwiazdy ;/

dla mnie dla noworodka the best były białe pampersy. Potem niebieskie. Potem na koniec jak już była większa to były dady z biedronki. Ale pampers mimo wszystko dla mnie królował. Jakby nie finanse to z chęcią cały czas bym kupowała córce białe pampki.

co do pieluszek to
lubię pampers i dada
jak nie bedzie miała uczulenia to po co przepłacać
i narazi kupie 1 ale też nie za wiele bo akurat z tego rozmiaru dzieci szybko wyrastają
a później jak rodzinka bedzie przyjeżdżać w odwiedziny to zawsze można zasugerowac że zamiast ubranek,zabawek poprosze pieluszki rozmiar taki i taki.....
to zawsze będzie trafiony prezent
bo z ubrankami czy zabawkami to często są tragedie :-D

A my juz zamowilismy materac i przescieradla, w weekend bedziemy przestawiac meble w sypialni (bo nie pracuje w ten weekend) i moze rozstawimy juz lozeczko :D a niech stoi :D

Catedra, a ja tego pampka premium care nienawidziłam :-D

Ta powalona siatka stale się do tyłka kleiła, a i cena kosmos ;-)

No i były mniej chłonne niż te activ baby.

Kurcze jak to fajnie powymieniać się doświadczeniami z większa liczbą mam.

Anka a je je kochałam bo te pierwsze rzadkie kupy jak dziecko było na mleku tylko wchłaniały się w pampka i nie trzeba było się gimnastykować przy przewijaniu. Moja była mega ruchliwa i zmiana pampka przy rzadkiej kupie w innych pieluchach kończyła się upierdzieleniem wszystkiego dookoła :p

Catedra u mnie przy Domiśku zdarza się to do tej pory, po kupie przebieramy od stóp do głów :dry: z chęcią bym wróciła do czasów gdy oboje byli tacy tyci, tyci ;-):tak:

reklama
My używamy pampers premium care, Dady próbowaliśmy i 2 były ok ale niestety 3 są chyba z innej fabryki i już nie są takie fajne. Zielone Pampersy powodowały podrażnienia i szybko przemakały ( córka śpi na brzuchu). Fajne też są Bella Happy ale dopiero od rozmiaru 3 albo 4... bo też inna fabryka i inna formuła materiału. Mamy znajomych co używają Dady i są zadowoleni więc trzeba przetestować i jak będą odpowiadać to faktycznie po co przepłacać.
Z rozmiarem to chyba teraz zaczniemy od 2 bo dla Wery kupiliśmy 2 paczki 1 i jedną zostawiliśmy w szpitalu bo niby do 5kg ale dla 4kg córy wydawały się maleńkie.

Do góry