reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
U nas w szpitalu po SN też 3 doby trzymają .. matka może po 2 wyjść ale dziecko nie...
także nas czekają 3 doby w szpitalu.. a ja już przeżywam jak to będzie bez mojej gwiazdy ;/

dla mnie dla noworodka the best były białe pampersy. Potem niebieskie. Potem na koniec jak już była większa to były dady z biedronki. Ale pampers mimo wszystko dla mnie królował. Jakby nie finanse to z chęcią cały czas bym kupowała córce białe pampki.

co do pieluszek to
lubię pampers i dada
jak nie bedzie miała uczulenia to po co przepłacać
i narazi kupie 1 ale też nie za wiele bo akurat z tego rozmiaru dzieci szybko wyrastają
a później jak rodzinka bedzie przyjeżdżać w odwiedziny to zawsze można zasugerowac że zamiast ubranek,zabawek poprosze pieluszki rozmiar taki i taki.....
to zawsze będzie trafiony prezent
bo z ubrankami czy zabawkami to często są tragedie :-D

A my juz zamowilismy materac i przescieradla, w weekend bedziemy przestawiac meble w sypialni (bo nie pracuje w ten weekend) i moze rozstawimy juz lozeczko :D a niech stoi :D

Catedra, a ja tego pampka premium care nienawidziłam :-D

Ta powalona siatka stale się do tyłka kleiła, a i cena kosmos ;-)

No i były mniej chłonne niż te activ baby.

Kurcze jak to fajnie powymieniać się doświadczeniami z większa liczbą mam.

Anka a je je kochałam bo te pierwsze rzadkie kupy jak dziecko było na mleku tylko wchłaniały się w pampka i nie trzeba było się gimnastykować przy przewijaniu. Moja była mega ruchliwa i zmiana pampka przy rzadkiej kupie w innych pieluchach kończyła się upierdzieleniem wszystkiego dookoła :p

Catedra u mnie przy Domiśku zdarza się to do tej pory, po kupie przebieramy od stóp do głów :dry: z chęcią bym wróciła do czasów gdy oboje byli tacy tyci, tyci ;-):tak:

reklama
My używamy pampers premium care, Dady próbowaliśmy i 2 były ok ale niestety 3 są chyba z innej fabryki i już nie są takie fajne. Zielone Pampersy powodowały podrażnienia i szybko przemakały ( córka śpi na brzuchu). Fajne też są Bella Happy ale dopiero od rozmiaru 3 albo 4... bo też inna fabryka i inna formuła materiału. Mamy znajomych co używają Dady i są zadowoleni więc trzeba przetestować i jak będą odpowiadać to faktycznie po co przepłacać.
Z rozmiarem to chyba teraz zaczniemy od 2 bo dla Wery kupiliśmy 2 paczki 1 i jedną zostawiliśmy w szpitalu bo niby do 5kg ale dla 4kg córy wydawały się maleńkie.

Do góry