reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Aniu dziekuje :-)

A takie kupilam wczesniej zanim plec poznalam :-)
ubranka.jpgubranka2.jpg

Załączniki

• ubranka.jpg
    ubranka.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 66
  • ubranka2.jpg
    ubranka2.jpg
    57,7 KB · Wyświetleń: 66
reklama
ale słodziaki :) my z zakupów to na razie higieniczne rzeczy mamy
podkłady na łóżko, podkłady poporodowe maść na sutki wkładki laktacyjne i patyczki do uszu hehe :)
płyn do kąpieli córa używa od narodzin Nivea 2w1 więc będziemy próbować drugą dzidzię też w tym kąpać mam nadzieję że będą dzieci mogły się dzielić hehe :) i że drugie dziecię nie będzie uczulone :)

Aniu fajnie by bylo gdyby dzidzia nie byla uczulona bo moglabys uzywac jednych kosmetykow :-) z takich higienicznych rzeczy tez mam pare bo dostalam od kolezanki ktorej zostalo troche np majtki jednorazowe, ochraniacze na sutki, wkladki laktacyjne, herbatki dla karmiacych i nawet laktator mam :-) a kupilam jeszcze patyczki dla malej i waciki:-)

Gosia śliczne rzeczy :-)

U nas po niedzieli wózek i foteliki będą i to będą nasze pierwsze rzeczy dla dziewczynek ;-)

Jeja takie zakupy człowieka strasznie cieszą :-p:-D

oj cieszą cieszą :) później jest gorzej jak miejsca brak w domu na trzymanie tego wszystkiego :)

gosiu no to szalejesz ja resztę mam po corce więc luzik :)

a_nka wozek obiecali moi rodzice, ale to bedziemy kupowac troche pozniej moze ok lipca :-)

ania ja wlasnie nie mam nawet od kogo dostac bo raczej nikt nie ma w rodzinie dzieci takich malych... Dla tego kupuje pomalutku po pare rzeczy zeby portwel nie ucierpial za bardzo ;-) Dostalam kilka rzeczy od kolezanki ale ona ma synka wiec powybierala takie uniwersalne :-)

my mamy taką wanienkę Wanienka Anatomiczna KOMFORT profilowana + odpływ (4171014794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., jak już córka ładnie siedziała to przenieśliśmy się do głębokiego brodzika.
Z butelek z racji, że dokarmialiśmy to zdecydowaliśmy się na medele razem z calmą. Przy smoczkach z nuka nie chciała później ssać piersi.
Nad kołyską też się zastanawialiśmy ale doszliśmy do wniosku, że szkoda pieniędzy, trochę po głowie chodzi mi kosz Mojżesza ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Ubranek też nie kupuję póki nie wiemy kto jest w brzuszku, jak dziewczynka to tylko dokupię cieplejsze kombinezony bo jednak lipiec - wrzesień spora różnica temperaturowa.

A ja zaszalałam i kupiłam sobie 2 ciążowe sukienki z happymum. Co prawda ceny mnie odstraszały, ale stwierdziłam, że w sumie raz na jakiś czas można zaszaleć, zwłaszcza, że mam nadzieję, że Maluch będzie mieć rodzeństwo za jakiś czas, więc się przyda :)

A ubranka, jakie tu pokazałyście są śliczne. Ja jeszcze dla Malucha żadnych ubranek nie kupiłam, ale sporo dostałam, więc pierwsze tygodnie życia będzie mieć w czym chodzić :)

reklama
Do góry