reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

u mnie podobnie jak u dziewczyn-baldachim wisiał nad łóżeczkiem z miesiąc? moze i to nie nawet :-) a miałam taki tiulowy, nawet nie materiałowy. Jak zdjęłam do prania to tak już zostało

reklama
Ja zastanawiam się nad zakupem kołyski (opcja bez bujania wchodzi w grę), mieszkamy w domku jednorodzinnym, pokój i łóżeczko maluszek będzie miał u góry, kołyskę chciałam na dół bo tam większość czasu w ciagu dnia spędzam, żeby go mieć na oku i nie biegać ciągle na piętro.

Dooda, to lepiej kup turystyczne na dół, zawsze w podróży wykorzystasz i później też jako kojec (tylko tu już musisz wybrać mega stabilne i nie to najtańsze)
Ja na pewno drewniane na początek, tylko muszę pomyśleć które...bo wybór nie mały...

Dziewczyny ja z takim zastanowieniem :) mianowicie chodzi mi o wanienkę :)
jaką wielkość się kupuje? bo znalazłam np. 86 cm i 100 cm i 104 cm.. hm? jakaś różnica?
I czy te wkłady takie gąbkowe do wanienki to potrzebne? Bo nie mam pojęcia hehe :) któraś przetestowała może? :)

I od razu też pytanko o butelki :) jakiej firmy najlepsze?? :)

Ostatnia edycja:
DOODA dokładnie w waszym wypadku lepsze będzie łóżeczko turystyczne :)

choco jeśli chodzi o wanienkę to jeśli bedziesz miała też stojak to wanienke musisz dopasować do niego.. w stojaki chyba największa wanienka wchodzi jak się nie mylę bo ja nie mam..:)
jeśli stojaka nie planujecie to wanienkę jaką kupisz taka bedzie :) myśmy małą chyba kąpali do 5 miesiąca poźniej już chciała sama wychodzić więc ja kąpałam sie z mała w głębokim brodziku a jak już sama siedziała to kąpała się sama i tak jest do tej pory :)
a jeśli chodzi o wkład o wanienki to z jednej strony jest to fajna sprawa bo jednak jakieś podtrzymanie dziecko ma i taksię męczyć z kąpaniem nie trzeba (moja nati strasznie lubiała sobie poleżeć na tej gąbce w wodzie ) a z drugiej strony ta gąbka łapie wszystkie możliwe bakterie.. niestety ..
w każdym razie my napewno zakupimy znowu ten wkład :)

a butelki sa fajne z tomme tipp TOMMEE TIPPEE BUTELKA 150ml PODZIAŁKA smoczek 0m+ (4143014451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
cos w tym stylu :)

reklama
Do góry