reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

dzięki, właśnie :-) jak zobaczyłam ten komplecik to nie mogłam "przejść obojętnie" - czatowałam aukcję ponad tydzień i powiem że za grosze to kupiłam bo komplecik (właśnie z H&M - u za 26 a rękawiczki z bucikami za 22,50) :laugh2::rofl2:

P.S. Wcześniej nie przepadałam za zielonym ale teraz jakoś mi się "odmieniło" i wiele rzeczy ma Nelka z tym kolorem, m.in. wanienkę, pościel do łóżeczka ...

reklama
Tymon widzi mnie cały czas, więc jak czasem "zniknę" mu nie zaszkodzi :-p A przede wszystkim uważam, że stres jest jednym z elementów życia dziecka, bez którego poznania nie będzie w stanie prawidłowo funkcjonować w przyszłości, więc mała dawka nie zaszkodzi. Jakby tak przed wszyskimi tego typu rzeczami dziecko chronić to wyrośnie na kalekę życiową. Ja przykłady znam.

No to ja mam chyba nietypowe dziecko bo jak ja wloze w wozek i wioze przodem do siebie to po jakims czasie jest wrzask a jak siedzi i mnie nie widzi to patrzy spokojnie a potem najczesciej zasypia:-) Chyba moj widok bardziej ja stersuje :-D:-D albo po prostu wie ze jak jest mama to zaraz wezmie na rece a jak nie widac to spokoj i nie ma co piszczec. A i tak najczesciej ja nosze (99%) wiec chyba stresu nie doznaje bo caly czas ma mnie przy sobie:-)

Ja wlasnie sie zastanawiam co jeszcze wymysla :-) tak jak to ze teletubis jest homo :-) no poprostu niedlugo dzieci w samochodzie nie bedzie mozna wozic bo sie za oknem za szybko obrazki zmkieniaja :-) a ciekawe co powiedza o bajce smerfy :-) Tyle smerfow i tylko jedna babka :-) Taki haremik :-)

'mogą prowadzić do "emocjonalnego wyniszczenia"'

ja nie wiem chyba jestem jakas lewa
ale ja powaznie wkurzam sie czytajac te wszystkie brednie

ostatnio gdzies zauwazylam na naszym forum topic ' CENTRUM HANDLOWE, APEL!!!!'
i myslalam ze cos waznego a tam mamusia pisala zeby bron Boze nie zabierac dzieci do centrum handlowego bo tam swiatlo i halas powoduja ze dzieci sie stresuja.Dzizys krajst
I ze jestes zla i leniwa mama jesli to robisz

jakos za powaznie reaguje na te rzeczy ale naprawde dziala to na mnie jak plachta na byka. Strasznie mam dosc tych bzdor napwywajacych zewszad

a jeszcze cos napisze zeby bylo na temat
masa tych zabawek i ciezko wybrac
maly dostanie na gwiazdke uczniaczka od chrzestnej
mysle ze na mikolaja kupie mu garnuszek na klocuszek, nie wiem co za mozg wymyslil te nazwe . Mi jeszcze z mlodzienczych czasow slowo klocek kojarzy sie dwuznacznie :D
myslalam jeszcze o tej gawedziarce ale dzis jak ja zobaczylam to doszlam do wniosku ze te drzwiczki zostaly by urwane w ciagu 5 minut .
Podoba mi sie jeszcze ten misiu czytajacy bajki
Ktos ma ??

Jesli chodzi ci o misia bajeczke to ja mam ale Filip sie tym narazie nie bardzo bawi. To jednak jest dla starszego dziecka bo zeby misiu przeczytal bajeczke to musisz naciskac przyciski z cyferkami na lapkach wiec maluch sam nie bedzie naciskal 1 2 3 4 5 6 po kolei :-) ja kupilam filipkowi i narazie wspolnie sie tym bawimy tzn ja naciskam cyferki zeby misiu mowil baje. Polecam ale dla dziecka ok 1,5-2 latka
Jesli chodzi o centra handlowe to ja mam swoje zdanie. Nie zabieram Filipa jak nie musze. Ale nie ten temat .....

Tak tak wymyslaja ze masakra wiecznie cos szkodzi itd:wściekła/y:
iza-klocek:-D:-D:-D:-D:-D:-D do tej pory moj M tak czasem mowi jak Domis robi grubsza sprawe:-D
ninja-a ten pokrowiec na nozki to jest taki se:sorry: nic specjalnego ale na scislosc daje rade

reklama
no ja tez natknełam się na ten durnowaty artykuł o wózkach... wyniszczający emocjonalnie??kto to kuźwa wymyslił to ja nie wiem.to włanie coś na kształt tej teletubisiowej afery.:wściekła/y:nie maja co robic to wymyslaja pierdoły - ja jak Iza jestem podatna na wyniszczenie nerwowe czytając takie pseudoporady:crazy:
klocek - no dobra moze i kojarzy się z kupsztalem ale jak nazwać w takim razie kolorowy szescian z elementami mocujacymi to innego tego typu sześcianu??garnuszek na klocuszek, szczeniaczek uczniaczek - to ma się po prostu dzieciowo kojarzyc:laugh2:

Do góry