reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Skaba, ja bym kupiła to pierwsze, bo ma kółka. W swoim mam i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było. Czasami na wyjazdach jest ciasno po wstawieniu łóżeczka i bywa, że przestawiam Przemka z łóżeczkiem jak już zaśnie, bo np czegoś zapomniałam z szafy. Wystarczy wtedy unieść lekko jedną stronę. A bez kółek to kiszka.

giza wielkie dzięki za zwrócenie na to uwagi!! ty zawsze umiesz świetnie wyłapać takie niby detale, które naprawdę mają znaczenie:-):-):-)

Tak czytam Wasze opinie o tych kojcach czy łóżeczkach turystycznych, które wybrać i w ogóle .... a tak faktycznie to jest ono potrzebne??? Bo w zasadzie to nie miałam w planach go kupić, nie jest to zbędny wydatek?? No chyba że się często jeździ na wypady z dzieckiem (ale jest ono konieczne??)

weronikaa ja przy Bartku miałam tylko zwykłe łożeczko i nie odczuwałam potrzeby innego, choć czesto jeździliśmy na weekend do dziadków - po prostu wtedy spał z nami i tyle.. ale jak ich będzie dwóch to nie wiem jak miałabym ułożyć naszą czwórke na jednym łóżku.. jest oczywiście opcja, że Bartek spałby sam w drugim pokoju, ale niestety u moich roidziców jest tylko jedno wygodne łóżko, a drugie to stara poczciwa wysłużona kanapa i tam się chodzi spać za karę.. ja rozpatrujew zakup tego łóżeczka tylko i wyłacznie ze względu na częste wyjazdy do rodziców, choc np. moi znajomi mają pietrowy dom i zwykłe łóżeczko mają na górze, a male na dole... sama musisz ocenić czy ci to potrzebne.. zreszta można je kupić w każdej chwili.. ja też się wstrzymam z zakupem do urodzenia...

reklama
aaaa i zapomniałam sie pochwalić, że kupiłam laktator Avent Isis (ten cały komplet)- trafiła mi się aukcja allegro - podobno uzyty tylko raz.. butelki w folii, częsci w woreczkach.. a dałam 56zł.. no i tak myślę, że nawet jak mi się nie przyda to wystawię na allegro i niewiele stracę..

My kupilismy to łózeczko jak pierwszy raz wyjeżdzalismy z Jaskiem na wczasy(gdzieś kolo roku).Nie było tam dostępnych łóżeczek dla dzieci,a poza tym on nigdy nie spał razem z nami,wiec mogłoby być różnie.Tak jak juz pisałam,ja używam go tylko sezonowo-nie traktowałam go jako kojca itp.(zresztą kojca nie mam i chyba nie planuję kupić)

A wiecie moze cos o tych turystycznych co maja 2 poziomy mocowania bo chcialam takie ale nie wiem czy sa oki:confused:

My mamy łóżeczko Baby Design, dotychczas nie używaliśmy go zbyt często - kupilismy przed wakacyjnym wyjazdem nad morze - ale teraz jak będzie drugi maluch to będzie konieczność. Po tych kilku nocach, w czasie których młoda w nim spała, jesteśmy zadowoleni z tego łóżeczka. Żadne minusy sie nie ujawniły :)

A wiecie moze cos o tych turystycznych co maja 2 poziomy mocowania bo chcialam takie ale nie wiem czy sa oki:confused:
ja planuje takie kupic ze wzgledu i na składanie i na czeste wyjazdy i ogolnie spodobało mi sie:-D wypatrzyłam kilka takich 2 poziomowych zobaczymy czy sie sprawdzi jak nie to mam jeszcze takie zwykłe drewniane od kolerzanki ale jesli nie bedzie potrzebne to nie bede brac :)

Tak czytam Wasze opinie o tych kojcach czy łóżeczkach turystycznych, które wybrać i w ogóle .... a tak faktycznie to jest ono potrzebne??? Bo w zasadzie to nie miałam w planach go kupić, nie jest to zbędny wydatek?? No chyba że się często jeździ na wypady z dzieckiem (ale jest ono konieczne??)
Weronikaa, moim zdaniem nie ma co się spieszyć z zakupem łóżeczka turystycznego. My kupiliśmy jak Przemko miał niecałe pół roku. Na początku na wyjazdach spał po prostu w gondoli a jak zaczął się podnosić to dopiero kupiliśmy łóżeczko. Po drugie znam sporo rodzin gdzie łóżeczko nie jest używane, bo dziecko śpi z rodzicami i w domu i na wyjazdach. Ale znam też takie, które w domu śpią z dziećmi a na wyjazdy mają łóżeczko a do tego elektroniczną nianię. Jak dziecko zaśnie, to w łóżeczku jest bezpieczne i rodzice mogą wyjść z pokoju, a jak się dziecko obudzi to przez nianię słychać co się dzieje.

My mamy łóżeczko Baby Design, dotychczas nie używaliśmy go zbyt często - kupilismy przed wakacyjnym wyjazdem nad morze - ale teraz jak będzie drugi maluch to będzie konieczność. Po tych kilku nocach, w czasie których młoda w nim spała, jesteśmy zadowoleni z tego łóżeczka. Żadne minusy sie nie ujawniły :)
To z tej firmy sa 2poziomowe? Bo mam spacerowke z tej firmy i jestem zadowolona!:tak:

reklama
Do góry