reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

koleżanka z pracy kupiła własnie łóżczko turystyczne i forumowiczki poleciły jej taki model:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC CONECO VENUS GRATISY (299704121) - Aukcje internetowe Allegro

ono jest dość proste - tzn. nie ma bajerów w stylu pozytywka, przewijak itp. ale podobno świetnie się sklada i rozkłada i jest solidnie zrobione.. no i cena dość przystępna.. dziewczyny pisały, żeby zwrócić uwagę gdyby ktoś kupował to łóżeczko z przewijakiem lub podwiszana półką - niektóre są tak niestabilne, że strach położyć na nich dziecko (nie wiem jakie modele miały na myśli)..
ja ostatnio w sklepie widziałam śliczne łóżeczko i bardzo stabilne, ale niestety - 330 zł, a my chcemy go mieć tylko awaryjnie na wyjazd i u rodziców, bo z dwójką maluchów na jednym łóżku to sie raczej nie wyśpimy...

ostatecznie kupię to Coneco albo takie:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC SIMPLE BABY DESIGN ! (295482974) - Aukcje internetowe Allegro
tyle, że o tym nic nie wiem, a jedynie jakoś tak mi się widzi.. może macie doświadzcenia z baby design?

reklama
a ja jutro idę na zakupy w sumie jak zaczęłam robić listę to niewiele tego zostało do kupienia a ubranek przybywa a nic nie kupuje :-) teraz każda znajoma moja albo mojej mamy coś przynosi po swoich dzieciach albo wnukach a to wszystkie takie ładne i jak nowe dzieci szybko rosną i jak są malutkie nie zdarzą tak zniszczyć więc teraz już kupuje jak jest okazja większe rozmiary

Skaba ja mam takie łóżeczko i jest ok na wyjazdy.Składa się super,mało miejsca zajmuje.Trochę tylko twardy jest ten materacyk,ale ja zawsze jeszcze jakiś koc rozkładam i jest ok.Ja jestem zadowolona i podejrzewam że co do montażu to jest on taki sam jak w tym pierwszym co pokazałaś.

Po weekendowym maratonie po sklepach z wózkami w końcu dokonaliśmy wyboru. Oglądaliśmy wszystkie wózki, bez względu na cenę, byliśmy gotowi kupić drogi wózek, byleby spełniał nasze wymagania i ... najbardziej spełniającym okazał sie x-lander xa. Do tego dokupimy fotelik maxi-cosi. Jeśli budka będzie malo chronić przed słońcem, to najwyżej dokupię parasolkę, a jeśli chodzi o amortyzację, to zobaczymy w praktyce. Te wózki, które maja na wierzchu sprężyny amortyzujące tez trzeba dociskać z całej siły, żeby się ugięły, więc pod ciężarem dziecka by nie zadziałały. Tak więc model wybrany, został tylko kolor: niebieski lub beżowy w kierunku beżowego.

skaba słyszałam opinię o łóżeczku turystycznym, że te prostokątne są mało bezpieczne dla zaczynających swoje poczynania na nóżkach maluchów, prawdopodobnie przewracają się łatwo jeśli tylko dziecko zacznie porządnie opierać się o jedną z dłuższych stron kojca.
Ja osobiście kupię kojec, ale w kwadracie, ciężar wtedy rozłożony jest na 4 strony a nie na 2.

Śliczny, duży kojec kojce łóżeczko 5 kolorów (295214136) - Aukcje internetowe Allegro

Polecam taki tyle że w większych rozmiarach.
Może cenowo droższy , ale zdecydowanie bezpieczniejszy.

Doris - bardziej podobał mi się też ax ale kupuję x-landera x3 bo:
1. będę jeździć po wertepach często (budowa, las itd), więc skrętne koła są w moim wypadku niepraktyczne
2. podnóżek w wersji spacerowej jest prostokątny, a nie trapezowy jak w xa ( jak go postawić to dziecko ma więcej miejsca na nóżki (nie będą spadać na boki) - na to zwróciła mi uwagę dziewczyna w sklepie i uważam, ze faktycznie ma rację.

No i jeżeli kupowałabym nowy to wybrałabym beżowy - ciut bardziej mi się podoba od niebieskiego, chociaż niebieski jest ok ...

Amie
- właśnie taki kojec jak wkleiłaś mam dostać w prezencie od małżona kuzyna, który je produkuje :-D

reklama
Do góry