reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
My kupujemy też xa, kolor beż:tak:
Ninja ten wózek którego zamieściłaś zdjęcia ma bardzo fajny niebieski kolor, te które oglądałam w sklepie nie były takie ładne, ten ich niebieski był taki nieciekawy

skaba słyszałam opinię o łóżeczku turystycznym, że te prostokątne są mało bezpieczne dla zaczynających swoje poczynania na nóżkach maluchów, prawdopodobnie przewracają się łatwo jeśli tylko dziecko zacznie porządnie opierać się o jedną z dłuższych stron kojca.
Ja nie mam żadnego firmowego łóżeczka i nawet teraz, przy prawie 15 kg Przemka, jak wychodzi górą, to łóżeczko nawet nie drgnie (nie mamy otwieranego boku). Choć na początku też się bałam, że łóżeczko się przewróci z młodym. No i pierwszy raz się spotkałam z tym, że takie łóżeczko jest wywrotne. Chociaż może są jakieś takie wadliwe modele. Nasze ma chyba po 3 nóżki na dłuższych bokach i jedną na samym środku. Poza tym kojec nie nadaje się na łóżeczko.

koleżanka z pracy kupiła własnie łóżczko turystyczne i forumowiczki poleciły jej taki model:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC CONECO VENUS GRATISY (299704121) - Aukcje internetowe Allegro

ono jest dość proste - tzn. nie ma bajerów w stylu pozytywka, przewijak itp. ale podobno świetnie się sklada i rozkłada i jest solidnie zrobione.. no i cena dość przystępna.. dziewczyny pisały, żeby zwrócić uwagę gdyby ktoś kupował to łóżeczko z przewijakiem lub podwiszana półką - niektóre są tak niestabilne, że strach położyć na nich dziecko (nie wiem jakie modele miały na myśli)..
ja ostatnio w sklepie widziałam śliczne łóżeczko i bardzo stabilne, ale niestety - 330 zł, a my chcemy go mieć tylko awaryjnie na wyjazd i u rodziców, bo z dwójką maluchów na jednym łóżku to sie raczej nie wyśpimy...

ostatecznie kupię to Coneco albo takie:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC SIMPLE BABY DESIGN ! (295482974) - Aukcje internetowe Allegro
tyle, że o tym nic nie wiem, a jedynie jakoś tak mi się widzi.. może macie doświadzcenia z baby design?
Skaba, ja bym kupiła to pierwsze, bo ma kółka. W swoim mam i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było. Czasami na wyjazdach jest ciasno po wstawieniu łóżeczka i bywa, że przestawiam Przemka z łóżeczkiem jak już zaśnie, bo np czegoś zapomniałam z szafy. Wystarczy wtedy unieść lekko jedną stronę. A bez kółek to kiszka.

reklama
Tak czytam Wasze opinie o tych kojcach czy łóżeczkach turystycznych, które wybrać i w ogóle .... a tak faktycznie to jest ono potrzebne??? Bo w zasadzie to nie miałam w planach go kupić, nie jest to zbędny wydatek?? No chyba że się często jeździ na wypady z dzieckiem (ale jest ono konieczne??)

Do góry