reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Remeny- Ale z ta baza to chyba o to chodzi zeby fotelik sie nie ruszal. Niewiem mi sie wydaje ze jest potrzebna, bo fotelik bez bazy moze sie wyslizgnac z samych pasow i wtedy co.:confused: Moze jak sie siedzi z dzieckiem z tylu to jest ok ale jak kierujesz a dziecko same z tylu siedzi. Niewiem mi sie wydaje ze baza jest bardzo potrzebna.

reklama
Dusia, ja tylko wiem że u nas baza zupełnie się nie sprawdziła. Bo jak maluch zaśnie to mu łepetyna leci na bok i może się lekko przydusić, wtedy można fotelik bez pasów lekko przechylić do tyłu i malcowi jest wygodniej - tyle wiem z własnego doświadczenia, z reszta to samo radziła nam pediatra. A jak jest fotelik dobrze zapięty pasami to nie ma najmniejszych szans żeby się wyśliznął.
Ale to moje zdanie, nie musisz się z nim zgadzać :)

ja potwierdzam to co pisze renemy... tez miałam mozliwosc przetestowania bazy i mam takie same odczucia - zero regulacji a ja całyc zas miałąm wrażenie że małej jest meganiewygodnie tak na siedząco. jak tyle lat obowiązywały foteliki mocowane pasami i było dobrze to nie rozumiem skad nagle przypuszczenie ze bez bazy ani rusz...

Dusia moim zdaniem w tym foteliku co ja mam pasy bardzo dobrze trzymały fotelik był stabilny i było ok nawet jak sama prowadziłam to sie nei martwiłam.
Moim skromnym zdaniem to jest tez napewno reklama ze musi być baza i koniec:dry:
duzo producentów tak robi żeby rodzice kupowali wszystko dla swoich dzieci;-)

Witam wszystkie mlode i przyszłe mamy. Jestem w siodmym miesiacu ciąży(zaczął sie) i zastanawiam sie kidey zaczac kupowac jakies ciuszki dla malenstwa. Wszyscy mowia że nie powinno się wczesniej żeby nie zapeszac,że jest czas itp. Ale brzuszek rośnie i my meczymy sie szybciej wiec kiedy? Po porodzie nie bedzie podobno kiedy bo malenstwo bedzie najważniejsze a nie jakies zakupy. Pomózcie co kupic w pierwszej kolejnosci a co na koncu, i co po porodzie.

Dziewczyny poradźcie mi, jaką kołderkę kupić - 90/120, czy tą większą? Poszłam wczoraj do sklepu i trochę się skołowałam od nadmiaru różnych rzeczy.

Doris, ja mam kołderkę 100x135, ale zaczęłam jej używać dopiero tej jesieni, a przez 2,5 roku leżało to w szafie. Powinna jeszcze trochę posłużyć Przemkowi. Za to wcześniej używałam poszwy 90x120 na kocyk, wypełnienia w tym rozmiarze nie kupowałam. Obawiam się, że nie bardzo Ci pomogłam.

reklama
do dwóch lat lepiej sprawdza się 90/120
potem dopiero ta więskza
u mnie jak u Gizy dopiero od 2,5 roku Oliwii ta więskza jest w uzyciu:tak:

Do góry