reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Cześć Dziewczyny!
Przyszlamamusiu- ja też zostaje przy teutoniii, konkretnie Mistral P, ten fioletowy w kwiatki z torbą ,parasolką i adapterem do nosidełka.Kupuje tylko i wyłącznie spacerówke i zastanawiam sie nad miekka gondolą.My z mezem kupujemy baze do fotelika (maxi cosi cabrio fix).Nawet sie nie zastanawialiśmy......nakładasz "klik-klik" i po robocie...natomiast przypinanie pasami to kazdorazowo szarpanina.A jaki fotelik kupujesz? też maxi cosi? My wybralismy oczywiście fioletowy w kwiatki....Jakos mam słabośc do tego koloru.:-D:-D:-DNatomiast w łózeczko absolutnie nie inwestowałam....kupiłam takie które ma dobre opinie, i w miarę przystepna cenę +materacyk kokosowo gryczany
Ja sobie juz wczesniej zamówiłam laktator..avent isis.Mam laktator i dwie koszule rozpinane do karmienia., mam krem na sutki , podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne.. i to wsjo.Brakuje mi jeszcze stanika do karmienia i majtów poporodowych, i sama nie wiem czego jeszcze:shocked2:

reklama
Cześć Dziewczyny!
Przyszlamamusiu- ja też zostaje przy teutoniii, konkretnie Mistral P, ten fioletowy w kwiatki z torbą ,parasolką i adapterem do nosidełka.Kupuje tylko i wyłącznie spacerówke i zastanawiam sie nad miekka gondolą.My z mezem kupujemy baze do fotelika (maxi cosi cabrio fix).Nawet sie nie zastanawialiśmy......nakładasz "klik-klik" i po robocie...natomiast przypinanie pasami to kazdorazowo szarpanina.A jaki fotelik kupujesz? też maxi cosi? My wybralismy oczywiście fioletowy w kwiatki....Jakos mam słabośc do tego koloru.:-D:-D:-DNatomiast w łózeczko absolutnie nie inwestowałam....kupiłam takie które ma dobre opinie, i w miarę przystepna cenę +materacyk kokosowo gryczany
Ja sobie juz wczesniej zamówiłam laktator..avent isis.Mam laktator i dwie koszule rozpinane do karmienia., krem na sutki , podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne.. i to wsjo.Brakuje mi jeszcze stanika do karmienia i majtów poporodowych, i sama nie wiem czego jeszcze:shocked2:

Kurcze Gizia ale jestes zdolniacha jak Ty tego kocurka zrobiłas ??? SZOK
Sweterk przesliczny a guziczki z misiolami fajniejsze.Brawoooo

Giza mi to się wydaje,że nie samo oparcie regulujesz tylko całe to jest przechylne.A ja myślę sobie,że w wakacje będzie za gorąco na gondolę a maluszek za mały na wersję spacerową,dlatego chcę fotelik:-)

Marteczka, a dlaczego myślisz, że w gondoli jest cieplej niż w foteliku? Gondola jest wyłożona bawełną, maluszek ma sporo wolnej przestrzeni i może sobie zmieniać pozycję. Nawet można go na brzuchu położyć. A w foteliku zazwyczaj jest jakiś sztuczny materiał który mniej lub bardziej przylega do ciałka, dzidziuś ciągle leży w jednej pozycji. No chyba, że planujesz krótkie spacerki. Latem z Przemkiem potrafiłam siedzieć w parku nawet 6 godzin, bo przy upałach było tam dużo przyjemniej niż w mieszkaniu, więc nie wyobrażam sobie, żeby tyle czasu spędzał w foteliku.

giza, sweterek przesliczny!!! Jesteś niesamowita!

Ja nie miałam bazy do fotelika, przypinaliśmy go pasami i było git. Jak człowiek nabierze wprawy to idzie szybciutko. Bazę mieliśmy na chwilę pożyczona od znajomych i szybko ją odpięliśmy, a to dlatego że fotelik przypięty pasami można troszkę regulowac- na bardziej leżący dla śpiącego malucha lub ciut bardziej siedzący dla malca który trzyma główkę. A w bazie jest zamontowany na stałe i nie ruszysz.

Marteczka - o ile dobrze zrozumiałam, wolisz fotelik zamiast gondoli? Zapewniam, że w upały w gondoli będzie chłodniej niż w foteliku!

Marteczka - w ogóle to małe dziecko nie powinno zbyt długo przebywać w foteliku (to wiem od fizykoterapeuty, który akurat małymi dziećmi się zajmuje) a tak jak pisała Giza - taki spacerek może trwać sporo czasu i w gondoli dzidziuś ma więcej przestrzeni, żeby się wentylować.

Wszystko wyjdzie w praniu-jak to się mówi dlatego wolę być zaopatrzona w to i to.A mam na myśli,że jeśli gdzieś pojedziemy to gondoli brać już nie będę musiała;-).Tak się wydaję,że gondola jest taka bardziej zaciszna ,a tu maluch jest bardziej na wierzchu:dry:ale ja dopiero początkująca jestem:-)

reklama
doczytałam, że w V3 też nie można rozłożyć spacerówki na płasko, tylko przechyla się całość, szkoda.
Marteczka, ja nie miałam możliwości zamontowania fotelika na wózku i wcale mi takiej opcji nie brakowało. Jak jechaliśmy w plener albo na dłuższą wizytę to braliśmy gondolę i nie było to dla nas uciążliwe, a dziecku buło wygodnie i nie było problemu ze spaniem. Ale też nie chodziliśmy z dzieckiem do marketów, z resztą do tej pory tego nie robimy, a tam najczęściej widuję właśnie wpięte foteliki.

Do góry