reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Przyszłamamusiucudenka...ja nakupowałam prostych kołderek i przescieradełek...bo boje sie że mnie syn znienawidzi;-)podejrzewam ze mój małż tez by nosem krecił na fikusne pościele.Za to bojówy w rozmiarze 62 są odjazdowe, kupiłam w mothercare bo nie mogłam sie oprzeć::cool2:Bedzie kolo:cool2::cool2::cool2:.

Ja właśnie wróciłam z zakupów - główny zamiar - kocyk. A tu kupiłam wszystko za wyjątkiem właśnie kocyka :-D
I tak:
- termos do butelek
- szczotke do mycia butelek
- patyczki do uszu
- wkładki laktacyjne
- majty poporodowe
- mydełko Nivea
- krem na każdą pogode Nivea
- hehe i pampersiki Newborn 2-5kg
- koszule (drugą) do szpitala
- klapki (czy kapcie jak kto woli)

no i zapomniałabym na śmierć 3 pączki :-D:-):-D

Już prawie mam wszystko :-) jeszcze materac do łóżeczka, podpaski poporodowe, i ta maść na brodawki Biophanten (chyba źle napisałam:baffled:), no i kocyk :szok:

reklama
Ja dla małej to oprócz kosmetyków i pieluszek to mam wszystko:-). A i fotelika jeszcze nie mamy (ale całe szczęście na niego się nie czeka tak jak na wózek tylko jest "od ręki" sprzedawany).
Dziewczyny a kupujecie do auta bazę do montażu fotelika easy fix? Kurcze ona jest strasznie droga, ale różnica też jest jak się przypnie tylko pasami a tą bazą (nam sprzedawca zademonstrował w sklepie). My długo się nad tym zastanawialiśmy i jednak ją kupujemy:dry: mimo, że kosztuje 608 zł:wściekła/y:.

Ale dla siebie to nie mam jeszcze tych kremów na popękane brodawki, szlafroczka, staniczków do karmienia i ciągle się zastanawiam czy od razu kupić laktator czy może później. Mąż wpadł na pomysł, że ja sobie upatrzę a jak będzie potrzebny w szpitalu to pojedzie i go kupi:tak:.

A gdzieś wyczytałam, że powinno się po porodzie myć krocze jakimś odkażającym płynem. Słyszałyście o czymś takim?

Do góry