reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Skaba- śliczna ta pościel. Ciekawe co ci odpowiedzą, bo ja w sumie chętnie bym nabyła samą pościel i ciekawe czy by mi sprzedali. Ja juz zakupiłam pościel z misiem na chmurce i ten komplet jest bardzo podobny, także do ochraniacza by mi pasowała ta pościel.
A zastanawiam się nad kupnem rożka? Może głupie zadam teraz pytanie ale powiedzcie mi czy trzeba kupić rożek (wady/zalety:confused:)...jestem totalnie zielona w temacie rożkowym:-p

reklama
Tak naprawdę ten rożek to głównie w szpitalu się przydaje.Chociaż przy karmieniu też jest łatwiej dziecko trzymać zwłaszcza na samym początku kiedy to maleństwo jest takie kruche

teraz mamy mają tak wiele możliwości i różnych rozwiązań, że sztuką jest wybranie tego co najbardziej spodoba się tobie i twojemu maluszkowi.. ja przy Bartku miałam kupione tylko dwa rożki i żadnych kocyków (wczesnie trafiłam do szpitala, poza tym u nas sklepy sa raczej kiepsko zaopatrzone, a do zakupów na allegro nie byłam jeszcze przyzwyczajona).. potem dostałam welurowy kocyk od jednej szwagierki, a wełniany od drugiej... a rożki wyeksloatowałam maksymalnie: najpierw w szpitalu, a potem dłuuugo w domu: większość maluchów lubi być ciasno owinięta do spania, po kąpieli czy do karmienia, żeby czuc się bezpiecznie, więc ja też Bartusia zawijałam, a potem je rozkładałam i służyły jako kołderki lub podkładki (pościeli do wózka też nie miałam),... i teraz też tak bym chciała.. ja za to raczej nie będę kupowała typowych śpiworków, bo wczesniej ich nie miałam i choć wiem, że wiele mam je gorąco poleca to kocyki mi wystarczą...

a i jeszce jedno... ja miałam te rożki bez usztywnień.. nie wiem jak się sprawdzi ten z kokosem.. ale jak coś to można go wyjąć...

Skaba - śliczne te pościele i w ogóle wszystko. Co do baldachimu to też zrezygnowałam i kupiłam samą pościel ochraniaczem.
Ja musze jeszcze kupic jakiś cieplutki kocyk i sama nie wiem jaki, mam 2 polarkowe ale są strasznie cienkie.
Skaba - a ten co go wkleiłaś: CIEPŁY KOCYK POLAROWY Z PIESKIEM 90x80 (289489581) - Aukcje internetowe Allegro
myślisz że jest ciepły?? Bo tak się zastanawiałam nad akrylowym i sama już nie wiem.

No właśnie ja też nie wiem jaki kocyk:-( poradźcie coś:tak: Rożek mam jeden po mojej siostrzenicy (12 lat) i chyba jeden dokupię, pamiętam że przy Milo sie przydały, ale kocyk to nie mam pojęcia jaki????:-( Milo urodziłam w sierpniu i miałam jeden taki cieńszy ale teraz dzidzia może pojawić się już w lutym a to zima jeszcze:wściekła/y:

weronikaa wydaje mi się, że ten kocyk będzie tak samo cieniutki jak te co masz.. ten sam sprzedawca ma tez podwójny polarowy kocyk i niby w opisie aukcji pisze, że jest idealny na zimowe spacery, ale sama nie wiem:
CIEPLUTKI KOCYK PODWÓJNY z polaru /biały/ (288738093) - Aukcje internetowe Allegro

ja mój welurowy kocyk używałam dosyć często - przez cala zimę, bo Bartek urodził się na koniec sierpnia... no można też założyć, że masz gondole w wózku i ubierzesz dziecko w kombinezon, a wtedy chyba wystarczy go otulić polarowym... w sumie jak dzieci urodza nam się w marcu to za dwa miesiące będzie już w miarę ciepło... ale oprócz spacerów grubszy kocyk przydaje się też do rozłożenia na podłodze, gdy dziecko juz się troszkę porusza, albo zaczyna siadać..
no i jak zwykle nie mam gotowej odpowiedzi, a jedynie snuję sobiie luźne rozważania:-):-):-) zresztą to chyba tak jest ze wszystkim - jak jest to pewnie go wykorzystasz, ale jeśli nie będziesz miała to tez sobie poradzisz:-)

dziewczyny a co myślicie o sterylizatorze i podgrzewaczu?? przydaja się? to dosyć droga inwestycja i nie wiem czy warto...

dziewczyny to jak jest rożek to już się kołderki nie używa?

Sama nie wiem czy kupić, bo w domciu mam bardzo ciepło i czy za bardzo nie zagrzeję dzieciaczka.
A do wózka dokupiliśmy też śpiworek.

reklama
PrzyszłaMamusia ja też mam w domu ciepło i dopóki Bartek spał w rożku to kładłam go w łóżeczku na kołderce.. co najwyżej przykryłam go kocykiem... ale rożek z cała pewnoscią przydaje się w szpitalu...

Do góry