reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Skaba- śliczna ta pościel. Ciekawe co ci odpowiedzą, bo ja w sumie chętnie bym nabyła samą pościel i ciekawe czy by mi sprzedali. Ja juz zakupiłam pościel z misiem na chmurce i ten komplet jest bardzo podobny, także do ochraniacza by mi pasowała ta pościel.
A zastanawiam się nad kupnem rożka? Może głupie zadam teraz pytanie ale powiedzcie mi czy trzeba kupić rożek (wady/zalety:confused:)...jestem totalnie zielona w temacie rożkowym:-p

reklama
Tak naprawdę ten rożek to głównie w szpitalu się przydaje.Chociaż przy karmieniu też jest łatwiej dziecko trzymać zwłaszcza na samym początku kiedy to maleństwo jest takie kruche

teraz mamy mają tak wiele możliwości i różnych rozwiązań, że sztuką jest wybranie tego co najbardziej spodoba się tobie i twojemu maluszkowi.. ja przy Bartku miałam kupione tylko dwa rożki i żadnych kocyków (wczesnie trafiłam do szpitala, poza tym u nas sklepy sa raczej kiepsko zaopatrzone, a do zakupów na allegro nie byłam jeszcze przyzwyczajona).. potem dostałam welurowy kocyk od jednej szwagierki, a wełniany od drugiej... a rożki wyeksloatowałam maksymalnie: najpierw w szpitalu, a potem dłuuugo w domu: większość maluchów lubi być ciasno owinięta do spania, po kąpieli czy do karmienia, żeby czuc się bezpiecznie, więc ja też Bartusia zawijałam, a potem je rozkładałam i służyły jako kołderki lub podkładki (pościeli do wózka też nie miałam),... i teraz też tak bym chciała.. ja za to raczej nie będę kupowała typowych śpiworków, bo wczesniej ich nie miałam i choć wiem, że wiele mam je gorąco poleca to kocyki mi wystarczą...

a i jeszce jedno... ja miałam te rożki bez usztywnień.. nie wiem jak się sprawdzi ten z kokosem.. ale jak coś to można go wyjąć...

Skaba - śliczne te pościele i w ogóle wszystko. Co do baldachimu to też zrezygnowałam i kupiłam samą pościel ochraniaczem.
Ja musze jeszcze kupic jakiś cieplutki kocyk i sama nie wiem jaki, mam 2 polarkowe ale są strasznie cienkie.
Skaba - a ten co go wkleiłaś: CIEPŁY KOCYK POLAROWY Z PIESKIEM 90x80 (289489581) - Aukcje internetowe Allegro
myślisz że jest ciepły?? Bo tak się zastanawiałam nad akrylowym i sama już nie wiem.

No właśnie ja też nie wiem jaki kocyk:-( poradźcie coś:tak: Rożek mam jeden po mojej siostrzenicy (12 lat) i chyba jeden dokupię, pamiętam że przy Milo sie przydały, ale kocyk to nie mam pojęcia jaki????:-( Milo urodziłam w sierpniu i miałam jeden taki cieńszy ale teraz dzidzia może pojawić się już w lutym a to zima jeszcze:wściekła/y:

weronikaa wydaje mi się, że ten kocyk będzie tak samo cieniutki jak te co masz.. ten sam sprzedawca ma tez podwójny polarowy kocyk i niby w opisie aukcji pisze, że jest idealny na zimowe spacery, ale sama nie wiem:
CIEPLUTKI KOCYK PODWÓJNY z polaru /biały/ (288738093) - Aukcje internetowe Allegro

ja mój welurowy kocyk używałam dosyć często - przez cala zimę, bo Bartek urodził się na koniec sierpnia... no można też założyć, że masz gondole w wózku i ubierzesz dziecko w kombinezon, a wtedy chyba wystarczy go otulić polarowym... w sumie jak dzieci urodza nam się w marcu to za dwa miesiące będzie już w miarę ciepło... ale oprócz spacerów grubszy kocyk przydaje się też do rozłożenia na podłodze, gdy dziecko juz się troszkę porusza, albo zaczyna siadać..
no i jak zwykle nie mam gotowej odpowiedzi, a jedynie snuję sobiie luźne rozważania:-):-):-) zresztą to chyba tak jest ze wszystkim - jak jest to pewnie go wykorzystasz, ale jeśli nie będziesz miała to tez sobie poradzisz:-)

dziewczyny a co myślicie o sterylizatorze i podgrzewaczu?? przydaja się? to dosyć droga inwestycja i nie wiem czy warto...

dziewczyny to jak jest rożek to już się kołderki nie używa?

Sama nie wiem czy kupić, bo w domciu mam bardzo ciepło i czy za bardzo nie zagrzeję dzieciaczka.
A do wózka dokupiliśmy też śpiworek.

reklama
PrzyszłaMamusia ja też mam w domu ciepło i dopóki Bartek spał w rożku to kładłam go w łóżeczku na kołderce.. co najwyżej przykryłam go kocykiem... ale rożek z cała pewnoscią przydaje się w szpitalu...

Do góry