Skaba, ja mam laktator z aventu. Do tego sterylizator i butelki. Jak wróciłam do pracy to mały miał 4,5 miesiąca, a karmiłam go w sumie ponad 9 miesięcy. I z laktatora byłam bardzo zadowolona. Ale mi mleko lekko leciało, przy 10 minutach ściągania miałam ok 250 ml.dziewczyny a czy możecie doradzić coś w sprawie laktatorów? chcę po macierzyńskim wrócić do pracy i marzy mi się, żeby troszke przedłużyć karmienie mlekiem mamy... przy Bartku miałam laktator Canpola z pompką.. niestety do tej pory pamiętam jak mnie ręka bolała od pompowania... teraz zastanawiałam się nad elektrycznym.. są dosyć drogie.. i nie wiem czy się sprawdzają... a może ten mechaniczny z Aventu jest godny polecenia?? możecie coś doradzić?
Mata jest rewelacyjna, polecam taką z pałąkami, bo na początku dziecko woli leżeć na plecach. Nam służyła prawie rok. Ale pamiętam jak dziewczyny na wątku kwietniowym, które nie miały kasy na nią, wieszały zabawki na sznurku nad dzidziusiem i też było ok. Za to leżaczek podobał się młodemu może przez tydzień a potem już nie chciał w nim leżeć. Całe szczęście, że był pożyczony. Za to koleżanka, która nam go pożyczyła była z niego bardzo zadowolona.A ja zastanawiam się nad kupnem leżaczka-bujaczka i takiej maty edukajcyjnej,sprawdzają się te rzeczy?Warto miec coś takiego?