reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Ninja ale bajerancki!!!
Asze faktycznie ja te różowo-fioletowe kupowałam body w tesco,bo białe dostałam już wcześniej,tak to były strasznie pomieszane,ale białe były ładne z puchatkiem
Mrówa nie no mam nadzieję,że moja dziewczynka nie wyrośnie aż taka wielka w tym brzuszku:szok::szok::szok:a tą co dostała też jest w tym rozmiarze i wydaje się spora,bo to tak piszą,że nadaje się od 0-3msc,no ciekawe zobaczymy:confused::confused::confused:a teraz już będę w innych rozmiarach kupowac.zresztą dzisiaj męża bratowa zaoferowała mi ciuszki po swojej małej,jutro obczaję co tam ma fajnego:cool2:

Mrowa1- chusta super. Slyszalam same pozytywy na temat uzywania chust zamiast nosidelek. Na zdjeciu wyglada solidnie no i w bardzo przystepnej cenie.

Ja tez buszuje po internecie - szukajac ciuszkow i tp - poki co musze czekac z wyjsciem na zakupy na po Swietach a juz nie moge sie doczekac.

ale cudy kupujecie :tak: Ja nie umiem szukać w ciuchlandach, za to na allegro kupuję sporo, teraz już dla dwójki. Ale tam trzeba bardzo uważać z nowymi rzeczami, bo często można to samo kupić taniej w sklepie.
Właśnie wróciłam z tesco i kupiłam kocyk bawełniany za 22 zł, bardzo fajny, w poniedziałek wkleję zdjęcie i paputki.
Mrówa, ja też się zastanawiałam nad chustą tej firmy, ale jak przejrzałam różna fora, to zrezygnowałam, bo generalnie były niezbyt pozytywne opinie jeśli chodzi o maluszki, większość pisała, że dopiero dla starszych dzieci (noszonych na biodrze) te chusty są fajne. No i na podstawie wielu opinii postanowiłam kupić używaną bebelulu albo premaxx, bo nowe są drogie :-( Ale dostałam od kolegi z pracy właśnie bebelulu więc zakup mam z głowy :-)

Mrowa ja tez bym chyba odradzala zakup tego nosidla(bo dla mnie to na chuste nie wyglada;-)). Ja bym radzila doplacic (lub poszukac uzywanej) i kupic taka tradycyjna dluga (4,60m) z mozliwoscia roznych wiazan. Wyglada to z lekka skomplikowanie ale w istocie jest proste i super wygodne. U nas w szkole rodzenia (poprzedniej) byly nawet specjalne zajecia poswiecone noszeniu malucha w chuscie i pozytywom z tego wyplywajacym. Ja poczatkowo podchodzilam do tego sceptycznie (no i szkoda mi bylo kasy na cos czego nie bylam pewna) i zaczelismy od BabyBjorna - ale jak nam zaczely wysiadac kregoslupy i ramiona i ogolem zaczelismy narzekac na to nosidlo to kupilismy chuste i nosidlo EgoBabyCarrier (bo maz jakos sie nie czul w chuscie;-)). Uzywalismy obydwu i obydwa uznaje za najlepszy dokonany przeze mnie zakup. super wygodne dla mnie i dla malucha i stanowczo nie ograniczajace swobody tak jak wozek (moj jest jak nowy bo ja wolalam nosic:-). Zreszta gdyby nie brzuch to nosilaby i teraz (przestalam w polowie listopada:-)).

Aha ja mam cos takiego tylko w innym kolorze i bardzo sobie chwale: Chusta HOPPEDIZ - kolor PANAMA - 4,60 m (283741778) - Aukcje internetowe Allegro

Ja tez słyszałam, że takie nosidło nie jest za dobre (ale podciągają je po chustę, żeby chyba lepiej się sprzedawało :confused:) Moja kumpela pracuje w ośrodku rehabilitacyjnym i dziewczyny stamtąd mówią, że chusta (ale ta klasyczna) to najlepszy sposób na noszenie dzieci i to od urodzenia - kręgosłup idealnie się wtedy sam układa. Też chcę kupić ale bebelulu są takie drogie... :baffled:. Ale może uda się skombinować używaną, bo kumpela zna kogoś kto jest w stowarzyszeniu "Dziecko w chuście"... :tak:

ale świetne te zakup:-) ja póki co nadal się wstrzymuję, bo nie znam płci, a większość rzeczy jest pod daną płeć.. po świętach planuję zakup wyprawki z firmy Ewa.. moja szwagierka otworzyla sklep z takimi ciuszkami, a jesli tam nie znajde to na allegro jest sprzedawca, który ma cała kolekcję... oczywiście wybrałam wszystko w kolorach zielony, żółty i kremowy:-).. zresztą jak będzie chłop to już od rozmiaru 68 mam mnóstwo ubrań po Bartku...

ja po raz kolejny polecam na zakupy ciucholand Skandia w Częstochowie.. jak tylko naładuję baterie w aparacie wkleję wam ciuszki, jakie tam kupiłam.. choć dla dzidziuni to mam tylko kombinezonik z H&M.. ale ostatnio zaopatrzyłam tam kompleksowo Bartka - za dres polarowy z H&M zapłaciłam 25zł, a za sweterek (też z H&M - identyczne są tam teraz po 79zł) dałam 10zł.. już nie powiem ile sweterków zakupiłam dla siebie - niby nie są typowo ciążowe, ale świetnie się na mój brzuch nadają.. ja tak jak giza zawsze miałam problem z wyszperaniem czegoś w ciucholandzie, ale tam wszystko jest na wieszaczkach i większość rzeczy jest firmowa: H&M, Zara, Kaphall (czy jakoś tak), Vero Moda...

a co do chusty... myślałam kiedyś o tej tradycyjnej... może się skuszę..

reklama
dziewczyny a czy możecie doradzić coś w sprawie laktatorów? chcę po macierzyńskim wrócić do pracy i marzy mi się, żeby troszke przedłużyć karmienie mlekiem mamy... przy Bartku miałam laktator Canpola z pompką.. niestety do tej pory pamiętam jak mnie ręka bolała od pompowania... teraz zastanawiałam się nad elektrycznym.. są dosyć drogie.. i nie wiem czy się sprawdzają... a może ten mechaniczny z Aventu jest godny polecenia?? możecie coś doradzić?

Do góry