reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy

Mrowa - mi też jest potrzebny do samochodu jedynie bo "w teren" mam x-landera i jestem z niego zadowolona, ale mam wrażenie, że na długo to ten wózek nie starczy a już w zimowym kombinezonie to raczej już kolejna zima odpada... :baffled:

Czekam na Twoją opinię w takim razie jak dojdzie bo bardzo mi się on podoba :tak:

reklama
A ja dalej tacham z sobą wszędzie naszego Concorda i raczej nie planuję zmieniać:sorry2:. Szkoda mi kaski, a ten póki co się sprawdza i do samochodu też się mieści. Może kiedyś jak Filip będzie więcej chodził, niż jeździł, to jakąś najprostszą parasolkę za stówkę zakupimy:tak::tak:
Póki co zastanawiam się nad huśtawką, bo bidula nie ma, a może zatrzymało by go to choć przez chwilę na tyłku:-)
I podrzuciłam rodzicom katalog ze sprzętami ogrodowymi typu małpi gaj, piaskownice, baseny itp. Mają czas do wiosny/lata, to niech się dobrze naoglądają:-D:-D:-D

co do wozkow to my mamy dwa i oba okazaly sie calkiem fajne:

pliko pramette (rozklada sie do prawie do lerzenia) 9kg. myslalam ze nie przetrwa dlugo ale nawet jest fajna na zakupy, mala i bardzo zwrotna
http://www.mamasandpapas.co.uk/product-pliko-pramette-vertical/1857834/type-i/

mamy tez i "terenowca" Jane w niebieskim (urban) z fotelikiem samoch Matrix rozkladanym na lerzaca.
jest ciezki i upierdliwie sie wpinalo fotelik matrix'a ale swietnie sie sprawdza na wszelakich "wyskokach" za londyn, (nawet o dziwo na kamienistej plazy jakos przezyl ale to pewnie dzieki mezowi) tez bardzo zwrotny "jednoreczny" no i ma przezroczysta czesc kaptura i widze co to moje stworzenie wyprawia jak jest dach opuszczony :-D Do lerzenia tez sie niestety nie opuszcza no ale prawie

http://www.mothercare.com/gp/produc...?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=76425031&mcb=core

mielismy tez bugaboo, ktore sa chyba najdrozsze i strasznie teraz modne ale okazalo sie ze przy znacznie tanszej Jane zupelnie wysiada i oddalam w koncu kuzynce :-D
http://www.bugaboostrollers.com/bugaboo-frog.cp

co do fotelikow samochodowych to tez mamy dwa i tez do 13kg. juz tez niedlugo zaczne polowanie na nastepny model (pradwopodobnie z Britax'a albo Maxi Cosi bo te najlepiej w crash testach wypadaja) ale poczekam bo ma wyjsc jakis nowy model britax'a i podobno im dluzej dziecko siedzi tylem tym lepiej dla jego kregoslupa w razie czegos. jak glowa zaczyna wystawac to wtedy podobno trzeba zmienic.

http://www.babycentre.co.uk/baby/buyingforbaby/carseats/whenforwardfacinge/

ninja-sorki dopiero dzisiaj przeczytalam o pytanku o wozek ups:zawstydzona/y: a wiec jak juz pisalam ja mam ten wozek juz 2 lata i teraz mi dopiero poszla sprezynka w tylnim kole ale to dlatego ze jak nie mielismy auta to ladowalam wszystkie zakupy ile sie dalo a mozna pakowac do koszyka tylko do 2kg i pewnie gdyby nie to to nadal bym nim czasem smigala ale ze ma juz 2.5roku-Arus to niech zasuwa na nozkach :-p ale wiem wiem nie o to pytalas:sorry2: Arus majac 1.5 roku w grudniu miescil sie do niego a teraz najc 2.5 tez w nim spokojnie siedzi wiadomo ze na spanie dla takiego dziecka to juz nie ma mijsca ale jak mi zasypial w markecie to go polozylam i spal nie rozwalal sie w nim to fakt ale moim zdaniem jest ok szukalam fotek ale znalazlam tylko takie co wkleilam. Wydaje mi sie ze tej zimy Tymon majac rok i 9m-cy zmiesci sie w kurtce jesli chodzi o dodatkowy spiworek to moze byc problem z miejscem ale ja nie uzywalam spiworka a z dugiej strony to ninja majac auto to w takim wieku dziecko raczej wiecej chyba na nozkach bedzie ale wiem tez ze kazdy ma swoje ALE do danych rzeczy jesli chodzi o mini jestem zadowolona!!!:tak: kupilam go bo mieszkalam na 3pietrze i z mysla o 2dziecku (chcac wyjsc na spacer z Arkiem sama musialam sobie znosic wozek) chcialam miec jak najmniej kg do znoszenia a ten byl najlzejszy !

Arek majac prawie 10m-cy

rok i 2m-ce

rok i 8m-cy

i lato 2008 czyli ponad 2 latka

Kasik, foteliki fajne. Na żywo wyglądają bardzo podobnie. Nawet się zastanawiałam, czy Przemkowi takiego nie kupić, a Milence zostawić ten, który Przemko ma teraz. Ale w końcu stwierdziliśmy, że w takim foteliku będzie spało się niewygodnie, a on zazwyczaj śpi w trasie. Przemko ma coceco zenith i Milence też taki kupimy. Fotelik samochodowy Zenith, foteliki samochodowe Coneco, nosidełka, wózki dziecięce Puki co mieści się jeszcze w tym do 13 kg, więc pewnie zakup będzie za jakieś 2-3 miesiace.

Dziewczyny orientujecie sie czy da sie kupic jakies w miare porzadne krzeselko do karmienia za jakies 200 zl a najlepiej jeszcze taniej? Macie jakies dobre typy? Moze ktoras uzywa czegos prostego a dobrego? Moze byc wolno stojace albo w jakis sposob mocowane na normalne krzeslo (ktoras tu kiedys chyba wklejala takie cos (Fisher Price...mhh?) Po prostu cos co sie sprawdza :-) Wybieram sie z dzieciakami do rodzicow w odwiedziny, a ze lecimy (wiec mozliwosci bagazowe mamy ograniczone) i planujemy pobyc nieco dluzej wiec rozgladam sie za takim w miare tanim krzeselkiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry