reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy

Dusia, kołyska wygląda bajecznie. Też się zastanawiałam, czy na pierwsze miesiące nie kupić, bo dla maluszka wydaje mi się przytulniejsza.. Z kolei takie łóżeczko turystyczne przyda się w razie wyjazdu, ale tak na spanie na co dzień to nie jestem przekonana.

reklama
Przyszła Mamusiu - doczytałam w jakiś mądrych gazetkach (tego samego dowiedziałam się też z mądrych programów:-)) że przed porodem nie warto kupować za dużo sztuk ubranek. Podobno po 3 szt z każdego zupełnie wystarczą, bo Twoje Maleństwo nie zdąży wszystkiego wynosić. Nawet się nie obejrzysz a już będzie trzeba kupować większe rozmiary:-D.
Wogóle to fajnie, że pofatygowałaś się ze sporządzeniem takiej listy, ja na pewno też ją sobie wydrukuję, bo jeszcze nie zaczęłam zakupów a już się nimi stresuję:sorry2:. Za to moja mama powoli dostarcza mi ubranek. Ostatnio Maleństwo dostało 3 pajacyki:-), więc zapowiedziałam w rodzinie , że jakby co to za pajacyki na razie dziękujemy i proszę nastawiać się na inny asortyment;-).

kasiu_s, w praktyce te 3 sztuki to bardzo mało :-( Ja miałam ok 2 - 3 pajacyków w jednym rozmiarze - ale używałam ich tylko do spania. I tu faktycznie wystarczało. Natomiast body, śpioszki i kaftaniki to tak po 5 - 6 (przy praniu co dwa dni, a czasami i codziennie). Czasami w ciągu kilku godzin zużywałam 3 body, a jeszcze trzeba wyprać, wysuszyć i wyprasować. Kupki takiego maleństwa mają konsystencję serka wiejskiego i bywało, że wypływało sporo z pieluchy. No to dziecko trzeba przebrać. Przemko bardzo ulewał jak był mały i po takiej akcji też wszystko do wymiany. No i nie raz pielucha była prawie sucha a siuśki lądowały na ubranku.
Ja robiłam tak z ubrankami, że jak Przemko wyrósł z rozmiaru 62, to już miałam komplet na 68 i kupowałam na 74. I jak zabrakło mi czasami czegoś w rozmiarze 68, to ubierałam większe. I mimo, że bodziaków miałam sporo, to czasami sięgałam po te większe zapasy.

popieram GIZE.Moja Oli tez ulewała bardzo i rpzebieralam ja kilka razy dziennie.Liepeij jednak ubezpieczyc sie na wszelki wyapdek i miec troszkę wiećej ciuszków - moim zdaniem 5 sztuk w kazej opcji to minimum...

Wczoraj kupiłam mojej córci kurteczkę (ale nie wiem na jaki jest rozmiar, bo nie podano na metce). Zaczynam mieć manie zaglądania sklepów z używanymi ciuszkami, bo ciuszki są w rewelacyjnym stanie i to za grosze:-).

no i zajrzałam na chwilę do H&M i nie mogłam się oprzeć pokusie i wyszłam z dresikiem i bluzeczką (chyba mówi się na to kaftanik;-)). Dobra ale nie będę się wszystkim tak chwalić..po raz ostatni..:zawstydzona/y:

PrzyszłaMamusia ja często chodze do sklepów z używanymi ciuszkami bo bym zbankrutowała przy Milo on tak szybko rośnie że czasami coś założy tylko 2 razy i niestety już wyrasta.
zakupki super

śliczne te wszystkie sukieneczki dresiki ahhhh ide jutro na zakupy
62090a4222.png

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

reklama
Do góry