reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Przemko przyzwyczają Milenkę do spania przy różnych dziwnych odgłosach :tak:
A dzisiaj kupił jej karuzelkę. Jak szedł do sklepu, to mówił, że będzie z kotkami albo z króliczkami, a kupił z ..... pociągiem :-D

reklama
stefanna ja już przerobiłam dział chłopięcy i zawsze mi się wydawało, że na dziewczecym to są cudności.. chociaż tak jak mrowa zawsze stamtąd coś wyniosłam i bardzo jestem zadowolona z tych ubranek:-)

Skaba1 mi też zawsze przyjaciółki powtarzają, że na dziale dziewczęcym jest o wiele większy wybór w ciuszkach :tak:, a ja się z kolei zachwycam ubrankami dla chłopców... Teraz będziesz się mogła przekonać czy to prawda ;-):-D!
A co do zakupów przed Świętami, to a nuż się uda:wink:..? W końcu do M1 w Czeladzi nie jest aż tak daleko...:rofl2::rolleyes::rofl2:

giza
widzę, że braciszek bardzo dba o Milenkę, a że męskie geny biorą górę przy zakupach, to chyba trzeba mu wybaczyć, hehe :-D:-D:-D

Kochane, jeszcze ja...
Ile kupiłyście pieluszek tetrowych, flanelowych? Ja myślałam o tym, żeby pampersy zakładać tylko na noc i podczas spania małej... taki mam ambitny plan, ale nie wiem jak się sprawdzi w rzeczywistości...;-)
A wanienka... jaka najlepsza...
A może mamusie poradzą, co najlepiej się sprawdza...

Beti ja uzywam tylko pampersów dla własnej wygody no i mały tez sie nie budzi jak sie zesiurka;-)
a tetrowych mam chyba z 10-15 a flanelowych 4:-)
z Mela miałam wiecej tetrowych koło 30;-)ale tez pampki tylko w uzyciu:-)
Stefanna mi sie generalnie podobaja wszystkie dzieciece ciuszki w h&m i chłopiece i dziewczece jest w czym wybierac;-)
Skaba ja tez miałam aspiracje zeby odwiedzic h&m przed swietami ale raczej nie damy rady:-(musielibysmy poswiecic cały dzien na to:-:)no:

Kochane, jeszcze ja...
Ile kupiłyście pieluszek tetrowych, flanelowych? Ja myślałam o tym, żeby pampersy zakładać tylko na noc i podczas spania małej... taki mam ambitny plan, ale nie wiem jak się sprawdzi w rzeczywistości...;-)
A wanienka... jaka najlepsza...
A może mamusie poradzą, co najlepiej się sprawdza...

Beti1982 ja ma 10 tetrowych i 5 flanelowych, ale używałam je tylko do karmienia i wycierania (tetrowe), a flanelowe podkładałam do spania, gdyby małej się ulało (nie ściągają się tak, jak tetrowe).
Pampersy używałam przy Zuzi non stop i teraz też tak planuję, bo mi wygodnie:yes::wink::yes:! Ambitna jesteś z tymi tetrowymi - powodzenia Ci życzę ;-)!!!
A wanienkę polecam zwykłą, jak największą, żeby długo Ci posłużyła... Jeśli masz miejsce to do tego polecam stojak - nie będziesz musiała się schylać i plecki nie będą bolały. Kilka stron wcześniej pisałyśmy o wanienkach, to możesz jeszcze sobie poczytać:-)

u nas leżaczek się nie sprawdził, ale może za późno posadziłam w nim Przemka. No i ja nie miałam przekonania, żeby Przemko długo tam siedział, wolałam go na czymś płaskim kłaść. Za to mata edukacyjna z pałąkami była strzałem w dziesiątkę :tak: I służyła nam bardzo długo.

Dorzucę swoje 3 grosze :-)
Wanienkę kupiłam najzwyklejszą i największą, a pieluch tetrowych mam 30 i jak poprzedniczka mam podobny plan - na noc i spacerki pampki a tak tetra ..... zobaczymy jak to nam wyjdzie z realizacją. :baffled: Bo jak je ostatnio wyprałam i zaczęłam prasować .... wyprasowałam połowę i zostały leżeć, miałam się wziąć za nie wczoraj ale nie miałam weny. A dziś mamuśka mi je skończyła :-D:-D:-D

reklama
Amie ja własnei taki kupiłam Kondziorkowi leżaczek i jak narazie spasował mu napoczatku nie bardzo a teraz mu sie w nim podoba i nawet mela z niego korzysta:-D

Do góry