reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Ja mam na razie jednen komplet pościeli 3-el i jedno prześcieradło,i tą falbankę w kolorze(fajnie to wygląda)i nie ma takiej dziury jak będziesz miec łóżeczko z szufladą,na przewijak też podkładam flanelki,a Mała śpi pod kocykiem i na podusi i to ona się brudzi jak jej się uleje:tak:.Muszę teraz kupic drugi komplet.I też nie jestem za baldachimem bo już bym się chyba wogóle do dziecka nie dostała,bo tu przewijak,tu karuzelka...

reklama
Weronika ja też kupuję używany wózek bo jednak 1500 to dużo już jestem wkurzona,że ten fotelik za 400 kupiłam,lepiej mogłam maxi-cosi używany kupic są o niebo porządniejsze i do większej ilosci wózków pasują.Jakoś w tej ciąży to miałam zmącone racjonalne decyzje:baffled:wogóle nie umiałam się na nic zdecydowac.,nawet na pościel:-D.I tak,że dostałam kasę z PZU 800zł to będzie na wózek i na coś jeszcze,kupię tego Drivera 4xl,i fotelik wtedy mi posluży;-)

Wiecie, ja myślałam o tym baldachimie tylko dlatego, że mamy mały pokoik i duży telewizor, który może przeszkadzać dziecku... ale może zamiast tego baldachimu, to ochraniacz na szczebelki na razie w zupełności wystarczy...
No nic, dzięki za podjęcie tematu... wiem, że muszę jeszcze dokupić pościel, a w przybornik też się zaopatrzę... jakoś nie mam weny do robienia go samego jak Kathi (zazdroszczę).

Marteczka - spacerówki kupimy dzidziolkom wypaśne za to :-D Teraz to i tak za dużo tych wydatków na raz jest ;-)

Beti
- ja kupiłabym ten ochraniacz na Twoim miejscu. A co do tego że telewizor ... jak się Mała urodzi to od początku będę przyzwyczajać żeby nie spała w "idealnej" ciszy, bo później to na paluszkach będziesz koło dzidzi chodzić, a tego to chyba nikt nie chce
baffled5wh.gif

Jestem"za"Weronika!:-DA zamiast spacerówki to może już rowerek;-)Beti A wlaśnie ja cały czas puszczam muzykę,sprzątam,odkurzam,piorę a ona jak ma spac to śpi i tv też jej nie przeszkadza bo zawsze oglądam go z lampeczką żeby oczka nie bolały:tak:A są przecież ochraniacze na całe łóżeczko to możesz taki kupic

weronikaa - masz rację z tą ciszą

moja Zuzia już wyrosła ze śpiochów które nosiła w szpitalu:-) wtedy miała 59cm więc teraz pewnie już ponad 60 zakupy trzeba zrobić

ja mam jedną pościel a mała i tak mało śpi w łóżeczku bo zawsze mamy ją na oku a w nocy czasem śpi ze mną bo jak mam wstawać i tyle ją przekładać to czasem śpimy razem jak ma gorszy dzień

Wiecie, ja myślałam o tym baldachimie tylko dlatego, że mamy mały pokoik i duży telewizor, który może przeszkadzać dziecku... ale może zamiast tego baldachimu, to ochraniacz na szczebelki na razie w zupełności wystarczy...

My nie mamy baldachimu i nieszczególnie mi sie podobają, ale ostatnio byłam u koleżanki która ma jeden pokój i w nim wszystko - męża informatyka i jego komputer, telewizor, swoje łóżko itp. I ona bardzo chwaliła baldachim, choć też sama przyznała że wcale jej się nie podoba - bo maluch ma pod nim odrobinę intymności. Więc sama widzisz, co osoba to opinia. Ale zawsze można zaczekać na malucha, zobaczyć jak mu się śpi bez tego i w razie potrzeby dokupić.

My prześcieradełka mamy trzy i dwie zmiany pościeli, jedną "firmową" a druga uszytą przeze mnie. I też na początek rożki, a potem zobaczymy, nie wiem czy nie przerzucimy się na śpiworki.

zaniedbałam ten wątek (zresztą jak wszystkie oprócz głownego:-(), teraz nadrobiłam i są efekty.. siedze na allegro i oglądam leżaczki-bujaczki, bo baaardzo mi się podobają i już dawno o nich myslałam, ale nie bylam pewna.. sporo tych sprzętów, ale Marysia ma wszystko po starszym bracie i może kupiłabym coś specjalnie dla niej:-)

Mrowa1 śliczne ciuszki to są na dziele chłopięcym:-)!!!

stefanna ja już przerobiłam dział chłopięcy i zawsze mi się wydawało, że na dziewczecym to są cudności.. chociaż tak jak mrowa zawsze stamtąd coś wyniosłam i bardzo jestem zadowolona z tych ubranek:-)

mrowa moim marzeniem tez jest wizyta w H&M przed świętami, ale coś czarno to widzę:-(

beti ja mam 2 komplety pościeli i 2 prześcieradła, baldachimu i przybornika nie mam - rolę przybornika pełni plastikowe pudełko z Ikei wieszane na łózeczku, na przewijak kłade pieluszki flanelowe... i tak myślę, że ja mam potrzebę widzenia jak Marysia śpi, więc nawet ochraniacz mam podwinięty z jednej strony, zeby bez wstawania z łóżka do niej zajrzeć, a baldachim (oprócz zbierania kurzu) jeszcze bardziej by mi ją zasłaniał..

Kochane, jak się moja mama dowiedziała, ile rzeczy chcę dla małej kupić, to się przeraziła...:szok: ona sama rodziła ostatni raz jeszcze 7 lat temu i myśli, że od tamtej pory się nic nie zmieniło... poza tym jest zdania, że wszystko można dokupić później jak mała się urodzi... :confused: ja chcę się dobrze przygotować i nie myśleć czy czegoś mi brakuje... dlatego dobrze, że jest te forum i Wy:tak::-):tak::-):tak::tak::-):tak:

reklama
Beti - ja kupiłabym ten ochraniacz na Twoim miejscu. A co do tego że telewizor ... jak się Mała urodzi to od początku będę przyzwyczajać żeby nie spała w "idealnej" ciszy, bo później to na paluszkach będziesz koło dzidzi chodzić, a tego to chyba nikt nie chce
baffled5wh.gif

Weronikaa zamierzam robić dokłądnie tak samo :tak: tym bardziej że jak w przyszłości będą przychodzic goście to będzie można normalnie romawiać mimo że dziecko będzie spało:-)

Do góry