reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

ja kupiłam wczoraj najmniejszą buteleczkę z tommee tippee. Ma ją moja siostra i mały najpierw ciągnie pierś, a póżniej dokarmiamy go z tej butelki i nie ma problemu.

reklama
Tommee Tippee czytalam ze jest dobry szczegolnie dla wczesniakow i jak sa jakies poczatkowe problemy z karmieniem piersia bo ksztalt koncowki ma najbardziej zblizony do sutka matki

Moja kumpela, która jest logopedą mówi, że w ogóle tylko butelkami o takim kształcie należy karmić dziecko, bo to jest prawidłowa forma ssania (nie tylko dla wcześniaków) i wtedy dziecko nie jest narażone na nieprawidłowe kształtowanie się żuchwy i uzębienia a docelowo zmniejsza ryzyko wad wymowy. I nie musi to być Tommee Tippee, bo inne firmy też produkują takie smoczki.
(Dlatego ja nie kupuję smoczków i butelek tylko jej - fachowcowi to "zleciłam", :-D:-D:-D)

w sumie to mi sie wydaje ze wszytkie teraz dostepne smoczki i butelki powinny byc ok. my (a przynajmniej ja) bylysmy przeciez karmione smiesznymi butelkami z przelomu lat 70-80 ze smoczkami gigant, w porownaniu z dzisiejszymi, i ja napewno nigdy nie mialam problemu ani ze zgryzem ani z wymowa. wybor jest teraz tak ogromny ze latwo sie mozna zkonfundowac a tak naprawde nie wiem czy jest bardzo znaczaca roznica pomiedzy butelkami Avent a Tommee etc (chociaz nie przeszkodzila mi ta mysl w analizowaniu przez chyba pol godziny w sklepie obu typow ;-) i na wszelki wypadek rowniez zaopatrze sie w oba :sorry::laugh2:)

Ja jeszcze nie mam butelek ale na pewno musze miec jakies małym przepływie i drobnym smoczku ...:) Ale w sumie to mam pytanie o monitor oddachu dla wczesnika wydaje mi sie to koniecznościa w szpitalu tez mi to zalecali moze ktoras z Was moze mi cos polecic?

Ja tez mam butelki z Tommee Tippee ze smoczkami imitujacymi cycusia-antykolkowe niby
MrsF wozek piekny tez sie na niego czaiłam ale cena mnie rozwaliła na łopatki

Mam nadzieje ze znajde cos do 300Ł max nie koniecznie z mamas&papas a fotelik do auta mam dostac od kolezanki wyglada jak nowy wiec sie strasznie ciesze

reklama
Monitora oddechu nie używałam, więc nie moge nic polecić.

Butelki i kubeczki kupuję tylko z Aventu. Ale przy Irence przydała sie tylko jedna mała butelka, nic więcej - karmiłam małą piersią, Tomek dawał jej butlę z odciągniętym mlekiem tylko jak gdzies wychodziłam, ale mała nie chciała z niej pić. A potem to juz zaraz poszedł kubek niekapek - bardzo szybko nauczyła się z niego korzystać.

Wczoraj znowu rozleciała mi się szuflada z komody z Ikei, była skręcana tysiąc razy i ciągle się rozpada. Muszę wziąć klej i po chamsku ja skleic na stałe. Mówcie co chcecie, ta moja komoda to totalna porażka - ładna, praktyczna, ale beznadziejnej jakości.

Do góry