reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Jeju tak się cieszę,że wam się cioteczki BB podoba:-)
Darinia tak pościel z allegro
A wiecie,że ja pewnie też nie będę używała tej pościeli(z resztą już mi teściowa coś tam wykład robiła o podusi:crazy:)Ale jak to cieszy i jak fajnie na to popatrzec:tak:

reklama
z tego co pamiętam to te pierwsze tygodnie Bartuś i tak lądowała na noc u mnie w łóżku, bo jadł co 2 godziny więc nie opłacało mi się go przenosić.. no i czułam się bezpieczniej mając go przy sobie (nie odbijało mu się po jedzeniu, więc jakoś tak potrzebowałam go mieć w zasięgu ręki).. a że łożko spore to wygodnie się w trójke mieściliśmy:-) w tym czasie łożeczko stało pięknie ubrane.. najwyżej czasem wkładałam go tam w ciągu dnia..:-):-):-) ale nie ma to jak widok łóżeczka:-)

wczoraj przyszły moje zakupy z allegro.. śpiworek jest cudny - ładniejszy niż na zdjęciach, choć i tam mi sie podobał:-) niestety sukience daleko jest do stanu idealnego.. tzn. ona ma taka tasiemkę - teoretycznie różową, a w rzeczywistości wygląda jakby się zafarbowała od sukienki.. niby nie jest to problem, bo w ostateczności można ją wypruć i wszyć nową, ale ja mam dwie lewe ręce do takiej roboty:-( dotałam do tego zakupu kilka gratisów - m.in. 3 body rzeczywiście w idealnym stanie.. ale nie o to mi do końca chodziło.. teraz się zastanawiam co z tym zrobić i jaki komentarz wystawić:eek:

Marteczka-slicznie slicznie:-):-):-) a co do kasy itp to nie martw sie po woli a do woli bedzie dobrze :-D:-D:-D a i posciel mam tez w zyrafki ale zielona:laugh2:
Weronika-ja posciel tez juz mialam ale nie dawalam:tak:
skaba-hym trudno wyczuc:baffled: ja juz dostalam lozeczko turystyczne co zamowilam na alegro i przewijak byl troche uszkodzony (zaczepy wylamane) ale kazali je odkrecic i odeslac a oni dosla nowe wiec mysle bedzie oki a ubranka to inna sprawa:baffled::baffled::baffled:

Ja dla Alexa miałam taką fajną kołyskę.(teraz też ją już mam-ale jeszcze nie złozona),i sypiał w niej do momentu aż się zaczął podnosić(i dopiero kupiliśmy łóżeczko...)..i każdorazowo po nakarmieniu wkładałam go do tej kołyski..A że to było dziecko aniołek,więc jak go nakarmiłam o 24-tej,to spał mi grzecznie do 4-5-tej..
Wczoraj byłam w Jysk i kupiłam taki fajny materiał,to mi teściowinka uszyje poszewki na "niby" podusię..i kołderkę-do tej kołyski..
A w czwartek mam mieć wizytę,to pewnie wtedy skuszę się na jakiegoś różowego ciuszka..
dziewczyny a co myslicie o butelkach Dr.Braunsa?

dev067pr___.png

wczoraj pojechaliśmy do sklepu i nakupowałam kilkanaście pierdołek dla Julci : materacyk do wanny i myjkę,kosmetyki (kremy i żel do mycia), gruszkę, szczoteczkę do włosów, smoczek, butelkę i szczotkę do butelek i smoczków, termometry i ceratkę :-) no i kaska przeleciała między palcami :-D teraz czekam na wypłatę Mężusia i resztę zakupów trzeba zrobić:tak::-D

dziewczyny a co myslicie o butelkach Dr.Braunsa?

W tych butelkach chyba najgorsze jest ich mycie:baffled: No i cena też trochę wysoka:-( Wydaje mi się, że w razie strasznych problemów z kolkami można próbować, bo podobno są w miarę skuteczne, ale na początek napewno się na nie nie nastawiam:no: A poza tym wychodzę z założenia, że kolki jak mają być to i tak będą, a samą butelką raczej się ich nie pozbędę:confused2:

Byłam wczoraj w Tesco na zakupach i nastawiłam sie na duże zakupy i ... nic. Kupiłam tylko pampersy te najmniejsze, chusteczki Nivea - dwupak i Pampers też dwupak bo promocja była. No i kupiłam kocyk polarkowy za niecałe 20 zł!!:-) Ciuszków było mnóstwo, wszystkie piękne ale stwierdziłam, że tych najmniejszych mam już tyle, ze nie warto kupować więcej, chociaż kusiło mnie jak nie wiem co:rofl2:. Były tez śliczne śpiworki po 55 zł - doszłam do wniosku, że niech kupi babcia lub moja siostra - już się pytały co chcę:-)

A wóżki już macie? My wybraliśmy jakiś czas temu wózek, ale ostatnio zwątpiłam, więc chciałam się poradzić co wy kupiłyście/wybrałyście. Nasz wybór to xa, xlander, ale nie jestem pewna czy można dziecko położyć w spacerówce na płasko( a wydaje mi się potrzebne)

Mamaija - Najlepszy sklep z artyku

ja mam city voyagera z firmy tako i to jest właśnie bardziej spaceróka z wkłądem dla niemowlaków (miękką gondolą) :-) widziałam juz nie jeden taki wózek na mieście więc mysle że się sprawdzi:-) mam nadzieję:tak:

reklama
MonikaA, z tego co wiem, i co widać na zdjęciu, to xlander xa ma tradycyjną dużą gondolkę, w której dziecku będzie wygodnie.
Kasia_s, znajomi, którzy mieli tylko miękką wkładkę do wózka nie byli zadowoleni, bo dzieci bardzo szybko z tego wyrastały.
A my mamy wybrany wózek. Zdecydowaliśmy się na V3 coneco. A kupimy jak już dzidziuś będzie w domu.

Do góry