reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Dzięki mamusie za informacje!
Ja jestem zielona, narazie zbieram informacje od kogo się da i niestety większość z nich jest różna, więc ciężko wybrać "złoty środek" co jest najlepsze.
Przy drugim bobasie będę już cwana :rofl2::-D:rofl2:

reklama
Weronika ja wode morska używałam tylko przy katarku a nosek sam sie czyścił chyba ze była w nim jakaś niespodzianka to patyczkiem do uszu próbowałam wyciągnąc;-)
a ja używałam moich płatków kosmetycznych do mycia buzi i myłam przegotowana wodą a oczka myłam od strony zewnetrznej do kącika koło nosa.
smarowałam pupe po każdej zmianie pieluszki.
a do pepka używałam spirytusu 70% nie tych gazików bo mi je odradzono a o gencjanie to pierwsze słysze ze mozna jej do pępak uzywać:-p

A może warto założyć nowy wątek - pielęgnacja maleństwa? Bo tu się zaraz namiesza z zakupami. Kto za? Kto przeciw?

Jestem za!!!! bo nam sie namiesza a tak wszystko będzie w jednym miejscu:tak:, a tez jestem ciekawa co i jak bo mało pamiętam no i skoro mam mieć dziewczynkę to już w ogóle nowość:tak::-)

ja też kupiłam gaziki nasączone spirytusem firmy LEKO, moja bratowa używała i mówiła, że rewelacja.Też położne jej to poleciły w szpitalu. I smarowała syncia za uszkami, na zgięciach i na końcu pępek i małemu po 10 dniach od urodzenia odpadł i się super goił.

Ja tak samo jak mrowa, płatki kosmetyczne do buzi (waciki zostawiały kłaczki, może miałam do kitu watę), woda morska lub sól fizjologiczna do noska żeby odmoczyć jak cos tam furkotało (potem samo wypływało albo pomagałam patyczkiem do uszu, w ciężkich przypadków usuwałam brudki Fridą). Patyczki do uszu jak dla dorosłych, kupiłam te dla niemowląt i jak dla mnie porażka, leżą do dziś i muszę je wyrzucić.
Smarowanie pupy za każdym razem.
Spirytus 70% z Tesco :)

A dzis kupiliśmy przewijak w Ikei :) Jeszcze tylko kilka drobiazgów, koszule do szpitala i poduszka do karmienia - i będę zaopatrzona :)

reklama
hej,
ja to wszystkie rady szczegolnie te dot zakupow zapisuje, zeby potem nie szukac...
Milam dzis super dzien - dotarl zamowiony wozek (roan marita) i jest super - taki jaki chcialam... starodawny, do bujania, na dmuchanych kolach... lekki!
Trafily mi sie tez promocje ciuszkow, zaraz wkleje zdjecie. Kupilam tez kosz na pampersy - 50%znizki! Oj ja to lubie

Do góry