reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

dziewczyny super ciuszki...normalnie mogłabym oglądać takie fotki z ciuszkami i brzuszkami godzinami:-D.

A my już zakończyliśmy zakupowe szaleństwa. Już kupiłam chyba wszystko co planowałam. Wczoraj odebraliśmy już wózek:-):-):-) i od razu też dokupiliśmy fotelik maxi cosi:-). Kupiłam też w aptece oilatum(do kąpieli), sudocrem(do pupci), bepanthon (czy jakoś tak) i te podkłady bella po porodzie (śmiesznie bo nazywa się to pieluszka dla niemowląt a to jest używane dla kobitek po porodzie)...wow takie "podeszwy":-D:-D:-D długie.
Wczoraj też kupiłam sobie dwa staniki do karmienia i szlafrok. I jutro biorę się za pakowanie torby;-):tak:.

Powiedzcie mi czy to prawda, że w szpitalu tuż po urodzeniu lepiej dzieciaczka nie ubierać w body tylko lepiej kaftaniki, z uwagi na pępek:confused::confused:.

reklama
Gizia bo ja to niewtajemniczona jeszcze jestem.Dziekuje Ci bardzo za objasnienia;-):-):-)
Sliczne ciuszki najbardziej rozwaliły mnie te tramoałki sa słodkie:-D

Śliczne te wszystkie ciuszki! Teraz to robią je jak pomniejszone ciuszki dorosłych (gdzie wcześniej takie fajowe sweterki były:confused:)

Mi też zostały tylko do kupienia rzeczy w aptece - czyli to wszystko co napisała PrzyszłaMamusia. No i powiedzcie o tej "Tantum Rosie" ... to jest do psikania żeby się lepiej goiło czy jak?? Warto to kupić??

No i powiedzcie o tej "Tantum Rosie" ... to jest do psikania żeby się lepiej goiło czy jak?? Warto to kupić??
Weronikaa, to jest taki proszek do rozpuszczania w wodzie.To jest generalnie środek do irygacji, ale po porodzie myjesz tylko tym krocze. To ma chyba działanie przeciwzapalne ale też powoduje szybsze gojenie się rany.

Asze , Sabincia - śliczne te ciuszki:-):tak:

dziewczyny a czy oilatum(do kąpieli) o którym pisała Przyszła Mamusia to żel mycia maluszka czy jakis płyn do kąpieli...:confused:

dziewczyny a czy oilatum(do kąpieli) o którym pisała Przyszła Mamusia to żel mycia maluszka czy jakis płyn do kąpieli...:confused:
Kasia_s, to jest płynna parafina, pewnie z jakimiś dodatkami. Dodaje się tego trochę do wody i nie używa się już wtedy mydełka do mycia ani oliwki po kąpieli. Ja używałam tak ze 2 razy w tygodniu. A na co dzień żelu do kąpieli. A potem przerzuciłam się na płyn z oliwką z nivea i przestałam używać oilatum.

kasia- ja dużo czytałam o tym oliatum i z resztą dziewczyny na BB też o tym pisały, że podobno jest świetny. Moja bratowa używała go od początku jak tylko się urodził mój bratanek, bo poleciły jej położne i mały nigdy nie miał żadnej wysypki ani podrażnionej pupki czy potówek. No i nie trzeba później stosować oliwki, chociaż mój brat i tak smarował synka oliwką po kąpieli, bo mały bardzo to lubił.
A i jak poszłam do apteki to pytałam o oliwkę oliatum a okazuje się, że to jest emulsja do kąpieli nie oliwka;-).

reklama
Ja tez polecam oilatum, moja znajoma dermatolożka poleciła mi to jak Milowi wyszła jakaś wysypka i w tym go kapałam i było super:tak:

Do góry