reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Na razie mamunia kupiła swojej niuni ręczniczki kąpielowe (te z kotkiem i zółwikiem)

BOBAS Okrycie kąpielowe z kapturkiem (757939925) - Aukcje internetowe Allegro

Są super mięciutkie. Polecam

Ręcznik śliczny :) mam taki sam dla Dawidka, są dobre, ale nie na długo, synek już wyrósł z niego, warto od razu się zaopatrzyć w większe, kupiłam jeden większy drugi mniejszy, większy się nadal spisuję i jeszcze troszkę posłuży synkowi.

reklama
Ręcznik śliczny :) mam taki sam dla Dawidka, są dobre, ale nie na długo, synek już wyrósł z niego, warto od razu się zaopatrzyć w większe, kupiłam jeden większy drugi mniejszy, większy się nadal spisuję i jeszcze troszkę posłuży synkowi.

OOOO no o tym nie pomyślałam;-), nooo pewnie tak ccaroline bedzie z tymi moimi zakupami, że o przydatności i czasie ich wykorzystania przekonam się w trakcie uzytkowania:tak: No teraz przymiezam sie do kupna kocyków (1 bawełniany, 1 cieplejszy). może też jakieś rady macie?:-D

Co do kupna wózka przez internet, to z tym może być różnie. Moi znajomi kupili np. ten atlantic taniej u nas w Sosnowcu w sklepie, także trzeba chodzić i pytać.

Co do kocyków myślę, że ma początek na pewno starczy jeden cieńszy drugi grubszy :) Miałam dwa na początku teraz mam z 6:D to dostałam to dokupiłam, więc kocyków nie muszę kupować dla drugiego szkraba :)

oto moje sobotnie zakupy dla Niunia :-)

snl2dw.jpg

MoniSkaBe widzę, że zakupy poczynione w moim ulubionym sklepie z ubrankami :-)
Tylko, że ja tam powinnam mieć zakaz wchodzenia :-D bo jak wejdę to jakoś tak zawsze pozbędę się sporo pieniędzy. No ale nie wszędzie można kupić ciuszki w mojej ulubionej szaro-beżowej kolorystyce :sorry2:

kochane mamuśki:-D:-D:-D

co ciężarówka musi koniecznie zabrać ze sobą w torbie do szpitala?

nie chodzi mi o dzidizolka, tylko to, co przyda się mamuśce, bo na allegro strasznie różnych pierdołek dużo: wkładki laktacyjne, jakieś podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, pasy poporodowe, masakra jakaś
:dry::dry::dry:

ile koszul, piżam,jakie kosmetyki?????
bo normalnie nie wiem
:confused::confused::confused:

kochane mamuśki:-D:-D:-D

co ciężarówka musi koniecznie zabrać ze sobą w torbie do szpitala?

nie chodzi mi o dzidizolka, tylko to, co przyda się mamuśce, bo na allegro strasznie różnych pierdołek dużo: wkładki laktacyjne, jakieś podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, pasy poporodowe, masakra jakaś:dry::dry::dry:

ile koszul, piżam,jakie kosmetyki?????
bo normalnie nie wiem:confused::confused::confused:
do szpitala to 2 koszule, szlafrok( z takich cieńszych po na "połogu "strasznie gorąco ze względu na maleństwa), majtki jednorazowe( chyba ze w szpitalu pozwola ci korzystac ze swoich ale chyba szkoda bielizny), podkłady ( wyglądaja jak masakrycznie ogromne podpaski) no i kosmetyki, ręczniki, kapcie. tyle pamiętam, jakbym o czyms zapomniala to dziewczyny pewnie uzupełnią:)

reklama
Aha-no i raczej nie będa ci potrezbne kosmetyki kolorowe bo nie bedziesz miala głowy do malowania się, A i jeszcze jedna sprawa-trochę odstająca od reszty ale trezba pamiętac zeby jadąc do porodu nie miec pomalowanych paznokcie na jakis ciemny kolor( np. czerwony). Lekarze muszą widzieć kolor płytki panokcia, zasinienie paznokcia w trakcie porodu to ważny sygnał.

Do góry