reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

i my po pierwszych zakupach :-) niedużych, ale jak cieszą :-D kupiliśmy: (tu mam kłopot z nazewnictwem ;-))
2 vesty (czyli body),2 babygrows (takie śpioszki ze stópkami),koszulkę, spodenki, czapeczkę cienką, skarpetki, sliniaczki i ręcznik z rożkiem :-)
oglądaliśmy też wózki i znaleźliśmy jeden taki bardzo fajny, przeceniony o 100euro :tak: no, ale nie kupiliśmy, bo mamy w planach pojechać do innych sklepów.

a gdzie fotki :tak:

reklama
Dopiero dzis natrafilam na ten watek :zawstydzona/y:
I jestem w szoku!! - ile Wy juz macie rzeczy :-)
Ja dopiero kupilam baze do fotelika i to mialam wyrzuty sumienia czy nie za wczesnie :-D
Musze jeszcze kupic fotelik, lozeczko (koniecznie turystyczne), podgrzewacz, nianie, wozek z mozliwoscia wpiecia fotelika (mam juz dosyc dzwigania), chuste i nie wiem co jeszcze ze sprzetow ;-):-D
Ciuchy na razie mam po Victorii - dla niemowlaka sa na szczescie wielokolorowe wiec spoko, pozniej niestety w wiekszosci rozowe wiec trzeba bedzie kupowac od nowa :wściekła/y:

A ja się skusiłam wczoraj i wzbogaciłam się o:
czapeczkę i niedrapki,
2 pary śpiochów (62)
body i spodenki dresowe i cienkie sztruksowe do nich pasujące (56) :-D
I mam jeszcze 3 body z wcześniej (56 i 62) i 2 pary półśpioszków(56).
I niedłgo dostanę pewnie pakę zwrotną z naszymi miniciuszkami - nie mogę się doczekać przebierania i segregowania :tak:

Wow dziewczyny, ale tego już macie, ubrankana prawdę suuuper!:tak: Ach już się nie mogę doczekać jak będę mogła chodzić, to całą swoją wypłatę przetracę na te mikrusie rzeczy:-D
Nie no żaruję, tak na prawdę, sporo ubranek dostanę po rocznej córci mojej przyjaciółki, a na tego na prawdę dużo, wiem, bo sama jej tego w cholerę kupiłam:-p Jak dosstanę od niej te ciuszki, to wdedy bedę dokupywać potrzebne mi jeszcze rzeczy.

Na razie mamunia kupiła swojej niuni ręczniczki kąpielowe (te z kotkiem i zółwikiem)

BOBAS Okrycie kąpielowe z kapturkiem (757939925) - Aukcje internetowe Allegro

Są super mięciutkie. Polecam

Agniesiak85 wózek super, miała go właśnie moja koleżanka, nie raz miałam okazję go prowadzić, leciutki, zwinny i za taka cenę bardzo ładnie się prezentuje. My się zdecydowaliśmy na wózek tej firmy tylko ten z małymi kółkami z przodu Espiro vector 4 air,w turkusie

VECTOR 4 AIR Espiro +Fotelik +Śpiworek!!! (786828365) - Aukcje internetowe Allegro

Nas tez wydatek ominie, bo wózio kupują nam rodzice na spółkę:-)

POzdrawiam

Dziewczyny, a kupujecie jakiś mniejszy rozmiar niz 56, czy ten wystarczy?
Bo ja mam dużo ubranek od kuzynki właśnie w tym rozmiarze i większe i nie wiem czy coś dokupywać mniejszego.
Co do wózków, podoba mi sie ten vector, ja tez chcę kupić 3w1, czyli z fotelikiem. Kupujecie wózki przez internet czy jednak w sklepie?
I kiedy?
Ja myslę że rozejrze się w sklepie i jeśli będzie duza różnica cen to kupię przez internet

ja na 56 kupie tylko kilka szt bo mysle ze szkoda kasy maluszek bedzie expresowo rosl, na sam poczatek glownie w roz 62 a potem dokupie na bierzaco jak sie urodzi i bede wiedziala jaki jest dlugi

co do wozka to my z mezem mamy 2 typy x-landera lub Implast bolder 4 jeszcze nie jestesmy zdecydowani bo tego drugiego nie widzielismy na zywo ale wlasnie ku niemu sie sklaniam
i byc moze ze kupie przez net bo sporo taniej

reklama
na 100% z internetu, chociaz na początku byłam bardzo przeciwna.
ale w Irlandii wózków jest naprawdę mała ilość, tzn mały wybór i żeby kupic porządny z gondolą, spacerówką i fotelikiem trzeba wydać od 500euro w górę :baffled: więc kupimy polski, są dużo lepsze i jaki wybór!! :-) no i tańsze, nawet z przesyłką za granicę :tak:

Do góry