reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Dziewczyny przymierzam się do kupna takiego trójkołowego rowerka dla Przemcia. Proszę Was o linki do tych co posiadacie z krótkim komentarzem. Czy się sprawdza, jak się prowadzi i czy lekko jedną ręką itp. itd.

Zastanawiam się też co zrobić w kwestii łóżeczka dla Przemka. Średnio widzi mi się kupować drugie łóżeczko dla Radzia. Wolałabym kupić Przemkowi jakieś roznące, ale jakoś nie umiem wyszukać czegoś takiego. Może mamy więcej niż jednego dziecka możecie coś polecić i napisać jak Wy prolem łóżkowy rozwiązałyście. Opinie "pojedynczych" mam rówie wskazane.

Z góry dzięki za pomoc :-)

ramari - ja ma zwykły trzykołowiec plastikowy jakich pełno. Dla mnie to one wszystkie sa takie same, tylko wzorem się różnią -ale może się mylę. Mój był w sklepie kupiony i jakoś nie bardzo wiem jak sie to dokładnie nazywa, nie miał żadnej nazwy chyba naklejonej

Ale wrzucam Wam stronkę do tych drewnianych zabawek, rowerków, skrzyń, które widziałam na targach. Mnie sie strasznie podobają. Rzućcie okiem ;)
Zabawki drewniane GEPETTO - Rowerek czerwony

Co do łóżeczka, to ciężka sprawa, widziałam na allegro takie ładne rosnące, ale plastikowe. Mnie sie podobało, jak znajdę to podrzucę.
My Filipka przenieśliśmy na normalne łóżko jak miał 2 latka. Do tego od siostry wypożyczyłam taką osłonkę z Ikea..

E: mnie sie podobaja te dwa, ale nie wiem jak z praktycznością ich
http://allegro.pl/lozko-lozeczko-disney-pixar-cars-z-drewna-i1523582810.html
http://allegro.pl/timoore-lozko-rosnace-dla-dzieci-simple-i1524246820.html
http://allegro.pl/lozko-rozsuwane-rosnace-z-dzieckiem-z-materacem-i1526881179.html

Ostatnia edycja:
Ramari, ja nie wiem czy jest sens kupować rosnące łóżko. My mamy łóżko z Ikei, długość 160 cm (czyli niby małe) i powiem Ci, że nawet niewysoki dorosły na nim może spać. Więc takie łóżko dziecku wystarczy pewnie na co najmniej 10 lat. Ważne jest to, żeby łóżko miało barierkę. Nasze jest takie:

0110179_PE260253_S4.JPG

Tylko Karol na tym łóżku zaczął spać jak miał 2 lata. Adasia teraz bym się bała w nim położyć, bo by na pewno coś wykombinował...

Ostatnia edycja:
ramari rowerek mamy taki Smart Trike Plus : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
ogolnie super, jak na razie nie uzywalam tej oslony od gory i wydaje mi sie, ze raczej nie bede, bo Mlody i tak bedzie mial czapke jak bedzie slonko...z prowadzeniem jedna reka dobrze, tylko zakretow na razie nie umiem ladnie pokonywac, nie wiem czy to kwestia praktyki czy po prostu malo skretny jest...

a lozeczko to sama myslalam tylko o kupnie tej oslonki na bok, jak dziewczyny pisza, do normalnego lozka...

ja bym sie bała na razie kupowac zwykle lozko Nik otak biega z nocy ze by zleciał...

mrozik te zabawki czadowe. A te hulajnogi....cudo!! ja na pewno młodemu kupię taki rowerek, podobno jest bardzo dobry na miesnie dla dzieci.
Nikos ma podobno dostac na roczek rowerek typu tego co wkleiła heronek zobaczymy

My też Filpka na 2 latka przenieśliśmy do łóżka. Ale już pełnowymiarowe kupiśmy i właśnie tą osłonkę z Ikea pożyczyliśmy - ona nie do wszystkich łóżek pasuje. Np nie nadaje się do linii mamut z Ikea. Łóżko musi mieć zwykły "cienki" brzeg, a nie szeroką ramę...
Filipka łóżko wygląda tak
Łóżko młodzieżowe | meble - ATB

Marcia - ja żałuję że tych rowerków nie widziałam wcześniej, ale nic to , może Wiktorii chociaż kupimy. Hulajnoga droga, ale kusi mnie, bo tą co teraz ma Filip jest zwykła stalowa. A dla Wiki w spadku została 4 kółkowa plastikowa

reklama
Od jutra w Realu Pampersy Activ baby 70 sztuk za 43,95 zł. Wydaje mi sie cena atrakcyjna biorąc pod uwagę , że w Tesco ostatnio widziałam te same za 59 zł :/

Do góry