reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Mój Dawid jak się urodził miał 55 cm, więc myślałam, że długo w ubrankach nie pochodzi, a okazało się, że wszystkie 56 były za dużo za duże, fakt szybko urósł, ale myślę, że warto mieć kilka ubranek w rozmiarze 56 :)

reklama
Mimio że mój starszy synek po urodzeniu nie mieścił się w rozmiarze 56 bo miał 60 cm, to teraz kupię jednak kilka rzeczy o rozmiarze 56. Może drugie dziecko nie będzie takie wielkie.:eek:

A tak w ogóle to nie ma co przesadzać z ilością, wiecie jak dzieci szybko rosną??Niektóre śpioszki to założyłam małemu po trzy razy i za nim się zorientowałam małe się zrobiły.

Na pewno nie będę kupowała takich koszulek pod kaftanik, takie co się zapina z boku,nie wiem jak się nazywają.:sorry:
Miałam kilka sztuk takich koszulek dla Igorka i to było cholernie niewygodne, przynajmniej dla mnie, podwijało się to to.
Body są super i wcale nie uważam żeby źle się zakładały maluszkom.Dla mnie były bardzo wygodne:tak::tak:
Trzeba zwracać uwagę by dekolt nie był zbyt ciasny i to wszystko:-)

Ostatnia edycja:
Ja przy Pawle używałam koszulek i sobie chwaliłam :-), ale przy Łukaszu zaopatrzyłam się w body zapinane "na kopertkę" i koszulki poszły w kąt. I teraz też zamierzam takich używać. I półśpioszków które też były dla mnie "odkryciem" przy Łukaszku i bardzo je polubiłam (Pawełek nie miał ani jednej szt).

a ja dorbze wspominam kaftaniki - takie wiazane albo na zatrzaski zapinane i na to spioszki - przy drugim mysle ze tez sie sprawdza. Polspiochy tez lubilam :-)
Body zaczelam uzywac jak Jas mial okolo miesiaca dopiero.

Dla "nowych" mam rada - kupcie ze 2 kaftaniki, 3 body i bedziecie wtedy mialy wybor, bo jak sie czyta co sie sprawdzilo u "starych" mam to faktycznie mozna oszalec bo co osoba to inna opinia :-D

z pieknamama zamówiłam 3 bluzki i jedna jest super, do drugiej muszę dorosnąć, bo zwisa smętnie na brzuchu ;-) a trzecia jest w ogóle do niczego, wielgachna okropnie, chociaż wymierzyłam się dokładnie przed zamówieniem... ale mam dużo koleżanek w ciąży, to może się znajdzie nowa właścicielka ;-)
i za to, że mieli ponad tydzień opóźnienia dostałam w prezencie kremik chłodzący do nóg :tak:

My łóżeczko też zwykłe drewniane kupujemy:tak: Jednak najlepsze są takie:tak: U mojej mamy będzie stało takie turystyczne i jak będziemy przyjeżdżac to maluch będzie w takim spał a jak podrośnie to kojec będzie i już:-)
Co do kaftaników i body to ja wogóle się nie znam:zawstydzona/y: Mam dwa czy trzy kaftaniki i 3 par body i zobaczymy co mi podpasuje;-) Na razie mam takie niepokompletowane te rzeczy.. ale mam zamiar w najbliższym czasie sobie kolorkami i rozmiarami pogrupowac, tak jak moja mama robiła:tak::-)

Hej dziewczynki ja wczoraj też wyruszyłam na zakupy kupiłam sobie dwie pary spodni ciązowych z Branco, bardzo wygodne i miłe. Do tego zakupiłam fajne 2 sweterki w C&A, są dość długie i szerokie, w sam raz na ciąże a musze przyznać że sporo tańsze niż swetry w sklepie z ubraniami ciążowymi :-)
Też chciałam zamówić bluzki w sklepie internetowym ale doszłam do wniosku że strasznie drogie typowe bluzeczki ciążow więc pochodze u nas po galerii i napewno coś upoluje bo teraz akurat taka moda że dużo szerokich rzeczy :)

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanko odnosnie poscieli i dodatkow. Zamierzam kupic ktoras z tych poscieli:
MY-SWEET-BABY 12-cz.120x90 tiul serca+IMIE GRATIS (772963718) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko nie wiem czy kupic caly komplet, czy kupic np tylko posciel, powloczki i ochraniacz na lozeczko osobno. Najbardziej zastanawiam sie nad tym baldachimem, bo slyszalam rozne opinie. I juz sama nie wiem czy warto go kupowac. Chociaz lozeczko z takim baldachimem ladnie sie prezentuje :-p

Do góry