reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A do mnie jakoś te kołyski nie przemawiają...
Wielkości są gondoli od wózka, więc starczą na parę miesięcy zaledwie. A do tego dziecko jak sie zaczyna obracać na boczki i plecy/brzuch nie ma miejsca na to w łóżeczku.
No i ta z aukcji droga koszmarnie, Już rzeczywiście lepiej ze stanów kupować...

reklama
ja tez jestem zwolenniczka klasycznych drewnianych lozeczek z wyjmowanym i2 szczebelkami - uzytkujemy nasze jzu prawie 2,5 roku :-)
Aczkolwiek kolyska sliczna... :sorry: Tylko ze tyle pieniedzy wydac to troche szkoda - jzu wolalabym zainwestowac w jakis bardzo porzadny wozek :tak:

No właśnie kołyska śliczna, ale faktycznie droga:szok:Można by zainwestować gdyby chociaż posłużyła przez rok. Ja mam łóżeczko po synku. Ma bieguny które w razie czego zablokować.

Mam już 10 nowych body:-D:-D, dwa nowe pajacyki, skarpetusie i czapeczkę:-)
Po synku nie zostało mi nic, podarowałam kuzynce i nie odzyskałam.

Jedyne co odzyskam to kombinezonik po moim Igorku, taki ślicznusi, z kapturkiem i uszkami, brązowy, misiowy:-)Jak mi odeśle to wkleję zdjęcia.

Najchętniej kupiłabym już wszystko, ale mój Ł mnie jeszcze powstrzymuje:-D

Szczerze? Nie podobają mi się te łóżeczka drewexu - głównie dlatego że są z płyty i zamują dużo miejsca! do takiego łóżeczka musi być dojście z dwóch stron (z dłuższego i krótszego boku) więc jeszcze trzeba mieć sporo przestrzeni. No i jest drogie! Lepiej moim zdaniem kupić łóżeczko 60x120 a potem jak dziecko wyrośnie to nowe, większe. W sumie wyjdzie pewnie taniej, bo małe łóżeczko można przecież sprzedać.
My kupiliśmy prawie 5 lat temu łóżeczko Klupsia. Zwykłe (choć nie to najtańsze bo zakochaliśmy się w takim z wyrzeźbionym księżycem i gwiazdkami :-) ) i materacyk. Paweł sypiał w nim rok i 9 mies. Łukasz troszke krócej. I na Groszątko czeka złożone i zapakowane w folię. Zapłaciliśmy za nie z materacykiem (nie pamiętam dokładnie) ok 270zł. Łóżeczka takie 70x140, już bez szczebelków kosztują też ok 200zł. Np. takie:
Łóżko łóżeczko 70x140 dla dziecka (778012130) - Aukcje internetowe Allegro

A 1100 to kosztowało nasze łóżko piętrowe (z trzecim łóżkiem i szufladami)...

My chyba zdecydujemy sie na takie(ciemno zielone):
NOWOŚĆ 2009 Arti DeLuxe PLUS z torbą (99} (762047349) - Aukcje internetowe Allegro

Nie chciałam nigdy turystycznego, ale narazie mieszkamy u rodziców moich, a po drugie jak się mała urodzi to chcemy z mamą wyjechać nad morze na jakieś 2 miesiące, więc będzie akurat, żeby przewieś, a jak już będziemy na swoim i będziemy pokoik urządzać to się kupi jakieś lepsze, tak myślę

reklama
Do góry