reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

na to bede polowac moze uda sie tanio kupic :)
!Bb-i-5wB2k~$(KGrHqUH-DMEr!)CLKcNBKyg!y0,,w~~_12.JPG

reklama
Ja miałam taką karuzelę i niespecjalnie się sprawdziła. Baterie zżerała w kosmicznym tempie, te obrazki z projektora były ledwo widoczne, mały nie był zainteresowany. Tym razem chyba kupię nakręcaną ;-)

dokladnie, ja tez mam ta karuzle ( tylko z misiami ) , ten projektor do niczego sie nie nadaje a baterie non stop do wymiany, tez zamierzam kupic nakrecana :)

Ja też mam (miałam? bo jest pożyczona chwilowo) z misiami i używałam głównie melodyjek z karuzelką a projektora wcale :-) Ale moje dzieci lubiły więc i teraz najmłodszemu zamontuję.
Z nowszych podobała mi się wersja rainforest.

Wanienka FP moim zdaniem do niczego. Na początku i tak przytrzymujesz dziecku główkę na przedramieniu, podtrzymując pod paszką, a potem tylko maluch by marzł.
Ja stawiam na najzwyklejszą tradycyjną wanienkę (tylko dlatego żeby nie schylać się nad wanną). Mamy dorobioną przez nas dechę - nakładkę na wannę i wtedy maluch jest kąpany wyżej i plecy tak nie bolą. Więc moze się zastanowicie nad wanienką nakładaną na wannę (są takie ze stelażem). W małej łazience (w której nie ma gdzie postawić wanienki) to zdaje całkiem fajnie egzamin.

Tez uwazam ze ta wanienka niepraktyczna,droga bo ma bajery.Tez ogladalam ppodobna w sklepie i pomimo ze kosztuje tyle prawie co zwykla to nie kupie jej.

Karuzele to mialam zawsze zwykle nakrecane,ale moje dzieci nie bardzo interesowaly sie tym.

Wczoraj smialam sie z meza,bo dostalam silnego bolu brzucha i mowie ze chyba urodze a on:Mamuska jeszcze nie bo nie zdazylismy lozeczka kupic.
Jakby to dalo sie czekac:-D:-D:-D

mag007 ja jutro ide do banku zeby mi dali karte kredytowa :-D ogarnol mnie szal zakupow do czasu az M zobaczy wyciag z banku i mi zabierze karte :-D

Teraz czekam az moje sie sprzedadza i potem dalej bede szalec :)

alegro to chyba podobne do e-bay co nie ?kiedys tam cos probowalam zagladac nawet konto mialam ale jakos nie bardzo wiedzialam o co chodzi wiem tylko ze mozna bylo tanio kupic rzeczy ale za przesylke do niemiec tyle wolali ze szok .

A wiecie, ja jakoś nie jestem przekonana do tego, żeby mojemu dziecku coś nad główką wisiało. Może to mój uraz z dziecińswa, bo jak ja byłam taka malutka to było popularne wieszanie takich jakby grzechotek na gumce na budce wózka. I moi nieświadomi rodzice zawsze to zsuwali na jedną stronę. A jak to dziecko małe, któr nie ma za bardzo w głębokim wózku na czym oka zawiesić, cały czas na to zezowałam. Potem zaczęły sie moje problemy z oczami i przez wiele lat leczyłam się, zeby pozbyć się zeza. A miałam go właśnie od tej grzechotki na wózku.
Więc jakoś się obawiam, wiem, ze te karuzele są inne, innaczej rozłożone, wszystko jest teraz wyśrodkowane, ale co jak dziecku spodoba się na przykład tylko jedna maskotka i będzie tylko jej zawsze szukało wzrokiem? Pewnie przesadzam, ale wolę dmuchać na zimne :)

reklama
kamikaa allegro to to samo, co e-bay
szalejesz kochana z ta kartą:-):-):-)
ja nie wyrobiłam kredytowej, bo wiem, że źle by się to skończyło (czytaj: w ogóle nie potrafię panować nad wydatkami)

Do góry