reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Mag ja niewiele moge liczyc na kogokolwiek bo tu niewiele mam rodziny,tesciowa jak Kuba sie mial urodzic to kupila na rynku kocyk i to nie ona tylko moja szwagierka i powiedziala ze tesciowa.I to juz na tym koniec.Bo Karolka nic juz nie dostala chodz tesciowa mieszkala w stanach.Aha Kuba dostal jeszcze pare ciuszkow w paczce za malych bo nie pomyslala zapytac jaki rozmiar kupujemy na niego_Ona jest z tych ktorzy uwazaja ze dziecko po slobie musi se radzic samo.M
Teraz juz wiecej cos kupi bo moja corka czesto z nia jezdzi do sklepu gdy jestem w pracy a to cwaniara i pyta sie czy babcia jej to kupi i babcia nie ma wyjscia tylko kupuje.Ale ja jestem wsciekla na to bo juz nie kupi Kubie bo on jest w szkole i nie upomina sie o nic wiec nie dostaje.A potem jest mu przykro.
Znajomych tez wiele nie mamy wiec niewiele osob przyjdzie do nas po urodzeniu dzidzi.
Takze wszystko musze miec od A-Z

No to faktycznie niefajnie masz z teściową. Ja mam rzeczy po siostrze (ale to takie jak wozek, fotelik sam., wanienka, przewijak, bo ona ma już duże dzieci i z takich drobiazgów nic jej się nie zachowało), natomiast wszystko inne mam od szwagierki, bo oni mają 16 miesięcznego synka. Ale o "teściowej" na razie złego słowa nie moge powiedzieć, bo od kiedy się dowiedziała (w sumie całkiem niedawno), to cały czas coś przynosi. Oczywiście też wygrzebała jakies ciuszki po Małym, ale nie powiem, bo pokupowała mi tez pieluszki tetrowe, ręczniczki, niedrapki, buciczki... Wiem, że nie chce szaleć z ciuchami, bo po co skoro mamy już tyle rzeczy, że i tak pewnie Dzidziolka w połowę nie zdażymy ubrać. Do tego mi tez ciągle coś przynosi: a to sweterek, a to tunicvzkę, a to piżamkę... Wczoraj mi kaskę wcisnęła. więc narzekać nie mogę.

reklama
a ja jeszcze nic nie mam i nic nie kupilam, jakos jeszcze wydaje mi sie ze mam tyle czasu, ale obiecalam sobie ze jak zrobimy maly remoncik w mieszkaniu to wpadne w szal zakupow dla dzidzi

Wiecie ona nie jest taka straszna tylko to taki chlodny typ.Maz nie moze z nia o tym rozmawiac bo od razu chryja sie robi.Maja podobne charakterki i do tego zadno nie przepusci i jest gniew na kilka miesiecy.
Ona teraz i tak sie do nas zmienila i do dzieci wiecej cos kupi lub przy nich pomoze,ale 3 lata jak tu mieszkalismy na poczatku to wogole nie interesowala sie dziecmi i nami.
Dopiero jak ja wpadlam w szal i postanowilam wracac to zmienila sie troche, bo ona boi sie zebym nie wrocila do Polski.
A teraz gdy jestem w ciazy to wogole frowa wokol mnie i boi sie cos powiedziec,nawet nikt nie moze przy mnie wspomniec Polski bo wojne temu komus robi:-D:-D:-D
Moze teraz cos i kupi malenstwu bo ciagle wypytuje o plec tymbardziej ze wie ze nam sie pogorszy finansowo bo ja nie bede pracowac a nie mam tu nic takiego jak macierzynskie czy chorobowe,a w zasadzie przynosze do domu niemal polowe naszego budzetu.

Co do miejsca to mamy tylko mala sypialnie bo tak to mamy dwie sypialnie, salon,kuchnie i jadalnie i ta hustawke chce do salonu lub kuchni zeby bylo gdzie malenstwo trzymac jak mama bedzie gotowac,a z doswiadczenia wiem ze taka hustawka to sie dobrze sprawdza przy zajmowaniu sie dzieckiem.

9izcix.jpg
Witam!
Kamilaa ja kupiłam wózek baby star lux i zapłaciłam 260 zł na allegro.A jeszcze z Łodzi więc niedaleko ode mnie,facet przywiózł nam wózek do Pabianic,mogłam go sobie obejżec.Jest to cały zestaw z fotelikiem,nosidełkiem,wielofunkcyjny i w bardzo dobrym stanie.Jesteśmy zadowoleni z zakupu!!!:-) :-) :-) Choc nie ukrywam wiele godzin i dni spędziliśmy na szukaniu!

Ostatnia edycja:
Wchodzisz na swój profil, no i u góry pod reklamą masz na różowym tle : ustawienia, regulamin, blogi i inne duperszwangery... klikasz na szybkie menu i masz kilka opcji do wybrania.. no i wybierasz edytuj sygnaturę, jak już wybrałaś to pojawia CI sie stronka i tam w ramke wklejasz kod BBC z suwaczkiem! tez nie wiedziałam jak to się robi, pogłowiłam się trochę i jest! hehe

9izcix.jpg
Witam!
Kamilaa ja kupiłam wózek baby star lux i zapłaciłam 260 zł na allegro.A jeszcze z Łodzi więc niedaleko ode mnie,facet przywiózł nam wózek do Pabianic,mogłam go sobie obejżec.Jest to cały zestaw z fotelikiem,nosidełkiem,wielofunkcyjny i w bardzo dobrym stanie.Jesteśmy zadowoleni z zakupu!!!:-) :-) :-) Choc nie ukrywam wiele godzin i dni spędziliśmy na szukaniu!

Kochana wozek zajeb**** jak mercedes :) taki wlasnie mi sie podoba i gdybym byla na twoim miejscu tez bym go kupila i jeszcze za ta kase :)
Ja bede polowac na ten co dzisiaj wypatrzylam

moze sie uda jest niedaleko i jak by mi sie udalo za 100 euro kupic to bede heppi :)

reklama
Do góry