reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Mnie też :-) Napisałam do nich e-mail, żeby podali mi jakieś konkretne informacje na temat tego modelu hehe, a poza tym ta firma jest z Częstochowy, więc jak będę miała więcej czasu, to się tam przejadę, bo podobno nie są drogie te wózeczki, hehe.​

Kamikaa śliczne ciuszki! Kombinezon po prostu prześliczny!!!

Fajen te wózki! Kolorek zielony ładny :-) Jeszcze się z tą firmą nie spokałam... Wiesz, Ty masz fajnie bo mnóstwo firm wózkowych jest z Częstochowy! Więc mozesz zawsze obejrzeć i może nawet kupić taniej w sklepie przyzakładowym...

Oglądałam go jak chciałam kupić wózek dla Łukaszka. Jest fajny ale ma jedno ale: Spacerówka jest montowana tylko przodem do kierunku jazdy. A ja (ale może tylko ja?) wolę na początku dziecko w spacerówce mieć przodem do siebie...
Poza tym dość porządnie wygląda i całkiem fajnie się prowadził w sklepie...

dobrze, że napisałaś:-)
tez chciałabym na początku widzieć buzię malucha
po wózek chyba jednak wybiorę się do jakiegoś centrum z rzeczami dla dzieci
mam pytanie: czy dziewczynom, które już były mamami przydały się:
- sterylizator do butelek
- podgrzewacz
- przewijak

bo nie wiem czy kupować czy to strata kasy

pozdrawiam

Przewijak, taki na łóżeczko mi się przydawał tak przez min 6-8 mies. I warto moim zdaniem go kupić.
Podgrzewacza i sterylizatora nie używałam i wydają mi się zbędne... Ale ja dokarmiałam mlekiem z butelki tylko Łukasza a i to od 9-m-ca.
Butelki wygotowywałam a mleko robiłam jak było potrzebne...

a mi się przewijak przydał do 1,5 roku. Choć pod koniec to było cudem ubrać Olkowi pieluchę i raczej używałam później pieluch wkładanych jak majteczki.

Moja zanajoma co ma 5 miesięcznego dzidziusia kupiła taki przewijak z wanienką i półeczkami i powiem wam że już go nie używa bo maluch się tak tam kręci i wierci, że ten przewijak jej się chwieje :eek: ja miałam taki stabilny a teraz się zastanawiam na komodą z przewijakiem z Ikeai. Miała któraś z was coś takiego?

reklama
Moje dzieci zaczynały uciekac i wywijać się w wieku ok 7 m-cy i łatwiej było przebrać ich na większej powierzchni :-) Dlatego przewijak z reguły wtedy przestawał byc używany...
Moim zdaniem też taki stelaż z przewijakiem jest niefunkcjonalny... lepszy na łóżeczku lub na komodzie...

Do góry