reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Wczoraj buszowałam po sklepach i o dziwo niespodzianka-całkowicie przypadkiem znalazłam w realu fajny płaszczyk.Dałam za niego tylko 80złociszy:-) Czarny,długi(do połowy uda),ciepły,dobrze leży teraz a ma sporo miejsca na brzuszek(taki krój)...gdyby dziecko nadmiernie urosło to z tyłu płaszcza wystarczy odpiąć pasek aby był szerszy!
Trudniej było z butami.Kupiłam podobne do kowbojek,nie straszne mi będzie puchnięcie nóg a obcas jest nie wysoki i szeroki.Przewidziałam chyba wszystko co może mnie spotkać w ciąży;-)

reklama
dronka ten bujaczek jest swietny co ci brat kupil ... moj znajomy z pracy taki ma i porpostu maly jest wniebowziety i taki stabilny mi sie wydaje i nie wiem czy w tym bo nie czytalam ale chyba tak masz tez takie wibracje do nastawienia :)michas kolegi bardzo to lubie hehe :-)

boze ja dzisiaj kupilam takie spodenki ze stopkami 2 pary w pepco czy pepo tanie bo po 5 zl jedne :tak: no i pieluszke flanelowa jedna tez za 5 zl zielona w zyrafki :-) kurka a ciuszkow to chyba juz nie kupuje bo duzo mysle mam tylko spiochy ze 3 jeszcze kupie i juz a no i skarpeteczki i czapeczki i to wsio z ubranek ;-)

Dziewczyny widzę że nie tylko mnie ogarnął szał zakupów-ja mam kupioną już wyprawkę do szpitala (ciuszki),leżaczek -bujaczek,wózek z fotelikiem,becik,kurteczkę:-):-):-):-)Prawda jest taka,że wyprawka dla malucha to nie lada wydatek i dlatego kupujemy stopniowo aby nie zbankrutowac!!!

to jest stopniowo !! :szok::-D:-) bez urazy oczywsicie :-) a ja myslalam ze ja szaleje z zakupami hehe :-) bo juz z ubranek nic nie musze kupowac takiego konkretnego :tak: zostal tylko ogolnie to :

1) rozek
2) kocyk
3) lóżeczko
4) wozek
5) butelka
6) smoczek
7) przewijak

ostatnie i kocyk mam jutro kupic :-)

to jest stopniowo !! :szok::-D:-) bez urazy oczywsicie :-) a ja myslalam ze ja szaleje z zakupami hehe :-) bo juz z ubranek nic nie musze kupowac takiego konkretnego :tak: zostal tylko ogolnie to :

1) rozek
2) kocyk
3) lóżeczko
4) wozek
5) butelka
6) smoczek
7) przewijak

ostatnie i kocyk mam jutro kupic :-)
Bo ja zwariowałam:-):-):-):-):-)
Jak sie dowiedziałam ,ża jestem w ciąży to nie byłam szczęśliwa...a teraz sama widzisz...
Dużo rzeczy będę miała po siostrze np.wanienkę i całą mase ciuszków,a wózek kupiliśmy używany ba trafiła się okazja!
Teraz jest ładna pogoda i można troche poszalec bo jak przyjdzie zima to pewnie nasa nie wystawię na dwór.A póżniej grudzień i prezenty dla dzieci i chrześniaków to dopiero jest wydatek:no::no::no:

A ja chyba musze okrasc bank:-D:-D:-D
Starszakom chce kupic takie lozeczka bo komody i lozka i biurka ciasno im
Walmart.com: Storage Loft Bed w/ Desk, Natural: Kids' & Teen Rooms

dzidzi:
Walmart.com: Delta - Shelby Crib and Changer, Espresso: Furniture
to
Walmart.com: Ginny Fraser - Jungle Baby 10-Piece Nursery-in-a-Bag Set: Bedding & Decor
plus wszystkie ciuszki
Fisher-Price Smart Stages Swing - Giraffe - Fisher-Price - Babies "R" Us#
Wozek jeszcze nie zdecydowani
Eurobath Kit in White - Primo - Babies "R" Us

A nam taka sypialnie
IKEA | HOPEN series

i pewnie 4000$ wyskoczy z kieszeni.
To efekt dzisiejszej bezsennej nocy i spacerow po sklepach

A ja dla Dzidziolka nic nie kupuję (przynajmniej z ciuszków), bo praktycznie wszystko już mam (no, pewnie coś tam się znajdzie czego brakuje, ale bez przesady), włącznie z rożkiem, śpiworkiem, a nawet nosidełkiem. A mam wszystko tylko dlatego, że praktycznie wszystko dostaliśmy. Osobiście kupiłam może z 5 rzeczy. Nie mamy jeszcze tylko łóżeczka, ale to na sam koniec ciąży kupimy. Jeszcze nie wiem jakie, na pewno z szufladką na dole.

Mag ja niewiele moge liczyc na kogokolwiek bo tu niewiele mam rodziny,tesciowa jak Kuba sie mial urodzic to kupila na rynku kocyk i to nie ona tylko moja szwagierka i powiedziala ze tesciowa.I to juz na tym koniec.Bo Karolka nic juz nie dostala chodz tesciowa mieszkala w stanach.Aha Kuba dostal jeszcze pare ciuszkow w paczce za malych bo nie pomyslala zapytac jaki rozmiar kupujemy na niego_Ona jest z tych ktorzy uwazaja ze dziecko po slobie musi se radzic samo.M
Teraz juz wiecej cos kupi bo moja corka czesto z nia jezdzi do sklepu gdy jestem w pracy a to cwaniara i pyta sie czy babcia jej to kupi i babcia nie ma wyjscia tylko kupuje.Ale ja jestem wsciekla na to bo juz nie kupi Kubie bo on jest w szkole i nie upomina sie o nic wiec nie dostaje.A potem jest mu przykro.
Znajomych tez wiele nie mamy wiec niewiele osob przyjdzie do nas po urodzeniu dzidzi.
Takze wszystko musze miec od A-Z

owlrene - tak sobie myślę że to niefajne mocno jest... A mąż nie może z teściową porozmawiać delikatnie?

A! i piszesz że masz mało miejsca, to może inny leżaczek kupicie zamiast tej leżaczko-huśtawki? Bo wydaje mi się że ona sporo miejsca zajmuje...
A mebelki dla dzieci fajne :-) Oni mają razem pokój?

reklama
A ja chyba musze okrasc bank:-D:-D:-D
Starszakom chce kupic takie lozeczka bo komody i lozka i biurka ciasno im
Walmart.com: Storage Loft Bed w/ Desk, Natural: Kids' & Teen Rooms

dzidzi:
Walmart.com: Delta - Shelby Crib and Changer, Espresso: Furniture
to
Walmart.com: Ginny Fraser - Jungle Baby 10-Piece Nursery-in-a-Bag Set: Bedding & Decor
plus wszystkie ciuszki
Fisher-Price Smart Stages Swing - Giraffe - Fisher-Price - Babies "R" Us#
Wozek jeszcze nie zdecydowani
Eurobath Kit in White - Primo - Babies "R" Us

A nam taka sypialnie
IKEA | HOPEN series

i pewnie 4000$ wyskoczy z kieszeni.
To efekt dzisiejszej bezsennej nocy i spacerow po sklepach

Co do skoku na bank tez sie pisze :-D
Swietne te rzeczy wszystkie a sypialnia bombowa :tak:bardzo mi sie podoba

agnieszka 1417 chyba nic nie pomylilam :sorry:jesli mozesz wsadzila bys fotke tego wozka co kupilas bo ja tez mam okazje kupic uzywany ale jakos sie wacham troche bo nie moge go na zywo widziec bo przez e-bay niby sprzedajacy opisal dokladnie ale wiadomo jacy ludzie sa i boje sie troche :-(zeby potem nie plakac

Moge zapytac co za marka i ile dalas jako uzywany ,ja jestem zupelnie zielona dlatego tak dociekam :zawstydzona/y:

Ja dzisiaj poszlam do H&M i kupilam dla mamy
-Rajstopy welniane ciazowe
-Spodniczke ciazowa

Dla dzidzi
-Rekawiczki niedrapki
-Czapeczke
-Dresik pierwszy w rozmiarze 56 :) bo kolezanka mi powiedziala zeby miec w rozmiarze 56
3 body
2 pizamki
1 spodenki
1 bluzeczka tak na wszelki wypadek :)

I kupilam 3 sliniaczki :) i nie dlugo bede musiala skoczyc na bank :-):-Dbo zbankrutuje :)

A jeszcze dzisiaj w lumku kupilam mamie :tak:
-jeansy ciazowe fajne
-tunike

Dziecku
-sweterek cudo
-pizamke
-koszulke

A jutro wybieram sie na flomark ;-)ale biore tylko 20 euro i koniec bo nie bedzie na jedzenie :szok:i co wtedy

nie mozna czesto chodzic po sklepach bo to naprawde grozi bankrutctwem :shocked2::zawstydzona/y: a jesc trzeba i to teraz sporo :tak:

Wstawilam duzo rzeczy moich takich w ktorych juz chodzic nie moge bo male a potem nie bede bo zawsze tak jest do e-bay i mam nadzieje ze dobrze sie sprzedadza :) za to pokupuje dalej dla dziecka ;-)

Echhhhh tak w lotka wygrac :)

Do góry