reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
My się chyba zdecydujemy na taki fotelik: Baby Design Baby Dreams Fotelik samochodowy ESPIRO OPTIMA (0-25 kg) - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl Na kilku stronach czytałam, że ma dobre opinie.

fiołkowa- wracajac do sprawy maty to wspołczuję , ale powiem Ci że i ja mało u niej nie kupiłam, tylko mąż przez negatywy jej mi zabronil, no a cenę miała faktycznie konkurencyjną ,nieraz jednak dobrze widze posluchać chłopa.
Wyszło jak wyszło, trochę mi nerwów zeżarło. Teraz tylko czekam na zwrot pieniędzy i zamawiam matę u kogoś normalnego. A jak u niej zamawiałam, to miała raptem kilka negatywów na tysiące pozytywów. Poleciała w dół w ciągu jednego tygodnia.

Ja bym tego espiro nie kupila.Ma za duzy przedział wagowy.Poza tym nigdzie nie mozna znalezc wyników testów.Wiem bo przekopałam cały net . a opinie ma dobre ale dotycza one przede wszustkim wygladu,czyszczenia,montazu ale o bezpieczenstwie nic nie pisze a to chyba najwazniejsze.

Ze strony producenta:
Misją firmy Baby Design Group jest zapewnienie najmłodszym użytkownikom naszych wyrobów pełnego bezpieczeństwa podczas podróży, odpoczynku i zabawy. Wiemy, jaka odpowiedzialność towarzyszy opiece nad dziećmi i dlatego oferujemy Państwu produkty spełniające najwyższe europejskie standardy i normy.

Wszystkie wyroby Baby Design Group z linii Baby Design oraz Espiro są zgodne z normami europejskimi: EN 1888 (wózki dziecięce), EN 12227 (kojce), EN 14899 (krzesełka) oraz foteliki samochodowe (ECE 44/03 i ECE 44/04). Natomiast zabawki z linii Bomiko posiadają znak CE wystawiony na podstawie dyrektyw 88/378/EEC i 93/68/EEC, są zgodne z normą EN 71 (część 1, 2, 3, 6 i 9) oraz spełniają wymogi bezpieczeństwa chemicznego zastosowanych materiałów.

Zgodnie z regulaminem ECE 44.04 nasze foteliki są poddawane testom zderzeniowym przy prędkości 50 km/h. Testy dynamiczne są najistotniejsze w certyfikacji i między innymi na ich podstawie foteliki otrzymują homologację.
Chociaż nie wiem, jak to będzie w końcu z zakupem, bo znów może być problem przy montażu z krótkim pasem z tyłu... Musimy się po prostu wybrać do sklepu i od razu przymierzyć fotelik. Tylko kiedy:confused2:

Wiesz co fiolkowa te foteliki chicco co je w uwadze pokazywali tez mialy te wszystkie certyfikaty i homologacje.Ja wybralam fotelik który wychodzi dobrze w niezaleznych testach(adac) a nie testach firmowych.

dziewczyny jesli ktoras z was kupila mate tiny love z taka kaczuszka dzwoneczek wiszaca, jak w linku ponizej, to chcialam tylko poinformowac ze ona jest "recalled" wadliwa, bo dziecko moze rozerwac ja na pol i beda z niej wystawaly ostre druty...tylko ze maty nie figuruja na polskiej wersji strony, a na amerykanskiej sa, bo ta kaczuszka byla z mata razem. Mozna zabawke odeslac i dostac inna w zamian.

Recall Information - Poland
i amerykasnka strona
Recall Information

reklama
Do góry