reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

My mamy spacerówkę x-landera ale mały dostał od dziadków na chrzest pieniążki i uzgodniliśmy z M że kupimy mu drugą spacerówkę lekką, taką na wypady na zakupy i na szybkie wyjścia, ponieważ x-lander jest super ale ciężki jakieś 14kg (przez pompowane koła), będzie dobry na zime, synkowi będzie w nim ciepło. Po długim zastanowieniu padło na:

WÓZEK CYBEX TOPAZ ~~NOWY~~ wyprzedaż (1095474274) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko my mamy inny kolor z granatowymi akcentami, jutro ma przyjść, nie mogę się doczekać.:-)

Blueberry Twój wózeczek jest w sprzedży na allegro tylko nie taki fajny kolor jak pozkazałaś.:tak:
Fajowy ten wózeczek.
Ja jak juz Wam kiedyś pisałam mam wózek 3w1 PegPerego Pliko Switch i jego wersja spacerowa jest super bo moge ją ustawiac przodem do siebie lub tyłem, a wyglada to tak:

Załączniki

• 23053_small.jpg
    23053_small.jpg
    4,9 KB · Wyświetleń: 73
  • 23054_small.jpg
    23054_small.jpg
    4,8 KB · Wyświetleń: 72
  • 23049_small.jpg
    23049_small.jpg
    4,6 KB · Wyświetleń: 75
reklama
A ja bede miec problem, bo Alex juz prawie wyrosl z gondoli, a spacerowke mamy kubelkowa i nie wiem jaka kupic na teraz :/

no właśnie, a ja w jakiejś mądrej gazecie dla mam wyczytałam, ze do spacerówki przesadza się dziecko w 6-7 miesiącu! normalnie w głos sie zaśmiałam, bo gondole naprawdę jakieś za małe produkują...

my mamy BEXE, tam sie oparcie na płasko zupełnie rozkłada i zamierzam małą wozić w niej już za jakis miesiąc... bo i tak mi sie podciąga do siedzenia w gondoli i kurde to niebezpieczne sie robi, a jej przeciez nie mam jak tam przypiąć...

U nas gondola też już ciasnawa i też mam spacerówkę od Casualplaya rozkładaną na płasko, więc pewnie niedługo ją zamontujemy. Tylko ona jest przodem do kierunku jazdy i nie wiem czy to nie będzie problem na początku...

Moja koleżanka w tej spacerówce nr 2, zaczęła wozić swoją 6,5 miesięczną coreczke i bardzo sobie chwali ten wózeczek.
A niewidzeniem dzidziusia to się nie martw, bo już niedługo to Pawelek nie bedzie Toba zainteresowany a otaczającym go światem. Jak będzie siedział, to bedzie chciał patrzeć na dzieci, pieski, kotki itp.
tylko obawiam sie, co bedzie jak przeloze go jeszcze niesiedzacego do spacerowki przodem do kierunku jazdy...
U nas gondola też już ciasnawa i też mam spacerówkę od Casualplaya rozkładaną na płasko, więc pewnie niedługo ją zamontujemy. Tylko ona jest przodem do kierunku jazdy i nie wiem czy to nie będzie problem na początku...

no wlasnie mam podobny problem z tym kierunkiem jazdy.

My od początku jeździmy przodem do kierunku jazdy, również na spacerówce na płasko, a to dlatego, że mamy podwójny bliźniaczy wózek graco, Dawid siedzi z przodu, Natalka leży z tyłu. Na początku ciągle do niej zaglądałam, ale teraz się przyzwyczaiłam, wózek ma taki plus, że mam kieszonkę z tyłu i mogę do niej wsadzić rękę, czy podglądnąć.

Chyba namowie M na wizyte w sklepie z wozkami, zeby cos poogladac, bo tak na necie to ciezko.
Zastanawiam sie nad czyms takim:
mothercare - pushchairs, nursery, car seats, feeding, bathing, toys & gifts, maternity, bedding, safety
te wozki sa u nas szalenie popularne, mojemu sie podobaja, tylko, ze troche drogie :/
No, ale ten plus, ze mozna z niego zrobic podwojny, co mnie by bardzo urzadzalo, bo kolejny dzidzius moze bedzie szybciej niz za 1,5r ;)
Ten wozek jest fajny, bo od urodzenia do 5 lat (ale tak dlugo to nie zamierzam Alka wozic :D).

No i graco tez sa dobre, tez popularne:
mothercare - pushchairs, nursery, car seats, feeding, bathing, toys & gifts, maternity, bedding, safety
z tym, ze to taka kolumbryna troche :/
bagaznik mamy duzy, wiec sie zmiesci, ale jakos nie jestem w 100% do niego przekonana...

ja tez niedługo przekładam do spacerówki bo już powoli mi sie nie meisci w gondoli ciagle go musze przesuwac do gory...zjezdza mi w doł i zpaiera się nozkami...ale to nie za wczesnie na zmiane???

Chyba namowie M na wizyte w sklepie z wozkami, zeby cos poogladac, bo tak na necie to ciezko.
Zastanawiam sie nad czyms takim:
te wozki sa u nas szalenie popularne, mojemu sie podobaja, tylko, ze troche drogie :/
No, ale ten plus, ze mozna z niego zrobic podwojny, co mnie by bardzo urzadzalo, bo kolejny dzidzius moze bedzie szybciej niz za 1,5r ;)
Ten wozek jest fajny, bo od urodzenia do 5 lat (ale tak dlugo to nie zamierzam Alka wozic :D).

No i graco tez sa dobre, tez popularne:
z tym, ze to taka kolumbryna troche :/
bagaznik mamy duzy, wiec sie zmiesci, ale jakos nie jestem w 100% do niego przekonana...

te pierwsze mi sie bardzo podobaja:tak:

ale ja juz mam spacerowke;-)

reklama
Do góry