reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
A ja jako jeszcze oczekująca na rozpakowanie, mam pytanie do świeżo upieczonych mamusiek: co z zakupionych przez was pierdółek dla dzidzioli okazało się totalnie zbędne?:confused:

Łańcuszek będzie się przydawał na spacerach na pewno :tak:
Jak będziesz wyjmować małego z wózka będziesz wiedziała że smoczek na ziemię nie zleci :-)

U nasz szczotka sie przydaje.

Czrnuszka88 fajny jest ten wozek dla dzieci rok po roku, u mnie sporo ich jezdzi po miescie

A z lancuszkiem do smoczka to racja, przyda sie za pare miesiecy, na spacerach , zreszta jak juz zacznie sie malucha gdzies ze soba zabierac i wiecej na rekach nosic poza domem to tez sie przydaje

Czarnuszka-bardzo fajny wózio:) Oby dobrze Wam służył!

mysza m- u nas na razie wszystko przydatne:) A szczotka do włosów wręcz niezbędna hehhee:D

A ja sie dzisiaj zastanawiałam nad lista prezentów dla maluszka. Znajomi pytaja co konkretnego kupić a ja nigdy nie potrafie tak od razu odpowiedziec. Pomyślałam więc sobie ze taka lista usprawni wszytsko. Potrzebuję jeszcze z 2-3 butelki TT ( mam tylko 2 i sterylizator non stop musi chodzić), opakowanie termiczne do nich, termometr do ucha i duży ręczniczek do kąpieli ( taki 100x100) bo mam same małe ( takie 70 na 70 chyba). No i oczywiście jakies zabawki dla małego:)

Czarnuszka- bardzo fajny wózek :)
wczoraj w sklepie widziałam kobitę z podwójnym, ale takim w poprzek ;) gdzie dzieci siedzą obok siebie i od razu pomyślałam: jak z takim wejśc do domu?? strasznie szeroki ;)

nam sie szczotka bardzo przydaje, Ola ma długie włoski, ale w zasadzie nie o to chodzi, żeby ja czesać- chociaz to bardzo lubi- ale o to, żeby robic delikatny masaż główki, poprawia ukrwienie itp :)
chyba nie mamy niepotrzebnych rzeczy ;) tzn mamy 3 rożki i wydaje mi się, że jeden by starczył, ale teściowa szaleje nie wiem po co ;)

Hej!
Pryszła wczoraj ta chusta-nosidło Infanta i powiem że to porażka:baffled: Nie dam rady małej nosić w takiej torbie....ale spudłowany zakup!!!!!!:no:Gruby materiał, niemiły w dotyku i wogóle...

Dziewczęta rozpakowane mama pytanie - kupować poduszkę z dziurką do siedzenia po porodzie ?
Ja miałam przy 1 córze a nie używałam ani razu i sprzedałam...Ale to pewnie kwestia jak bedziesz czuła się po porodzie, a widziałam dziewczyny które 3 doby ledwo chodziły!

reklama
Do góry